öncelikle merhabalar yeni bi sistem topladım özelliklerİ;
Asus m5a97 le r2.0 anakart Amd fx 8320 işlemci Saphirre r9 270 2 gb 256 bit oc dx 11.2 ekran kartı Kingston HyperX Savage 4x2 8GB 1600MHz DDR3 Ram WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI Coleer master wartex plus işlemci soğutucusu Thermaltake ATX kasa ASUS 21.5" VS229HA GENİŞ EKRAN LED VA Panel MONİTÖR
sistemi kurdum çok defa vatan computere gidip geldim saolsun bir çok denemelerle sıkıntımı çözdük sıkıntı (corsair vengeance 1600 mhz ram) ler di direk taktığımda 1600 mhz görmüyordu elle ayarlamak gerekiyordu biostan bu sistemi düşünen arkadaşlar corsair ram almayın yaklasık 5 marka anakartta denedik hepsinde aynı sonucu verdi taki kingston hyperx savage ramları takana kadar savageyi direk takar takmaz 1600 gördü tek sıkıntım cash değerleri 11 di onuda biostan elle ayarladım cl9 oldu.şuan 1600 mhz cl9 olarak stabil kullanıyorum bilginize.Bunu hallettik derken birde ısınma problemi baş gösterdi anakartın kuzey ve güney köprüsündeki soğutucular 2 3 sn elimi tutamıyordum bunun çözümünüde şöyle yaptım kuzey ve güney soğutucularını söktüm asus firmasını çok ayıpladım soğutucuların arkasından çıkan macunumsu şey çift taraflı bant tarzı bişey olmuştu temizledim colerr master macunu sürdüm ve taktım işlemci fanımın altınada fx8320 nin stoc fanını monte ettim şuan kuzey ve güney köprüleri buz gibi :))sistem 4 ghz de manuel voltajda 30 dk test edildi aida64 de sonuçlar yükte 62 derece boşta ise 18 23 derece arası kuzey güney köprüleride yükte 45 50 derece boşta 25 30 arası geziniyor şuan sistem çok stabil wact dogs,far cry 4 ryse son of rome gibi oyunları ultra da sorunsuz oynuyorum bu sisteme yakın ve aynı anakartı kullanan arkadaşlara bildiğim ve tecrubelerim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım herkeze iyi forumlar....
Yardimci olabilir misin bana?ramlarin mhz lerine nereden bakacagim ve nasil overclock yapacagim hakkinda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: RyuzakiHideki
Yardimci olabilir misin bana?ramlarin mhz lerine nereden bakacagim ve nasil overclock yapacagim hakkinda
imzandan gördüğüme göre corsair kullanıyosun pc ilk açılışında delete ile biosa gir f7 ye bas advantec mode orda gir yukarda ai tweaker sekmesine gec ai overclock tuner d.o.c.p yap dram o.c. profileyi profile #0 ddr3 9 9 9 olan sekmeye getir cpu ratio 20 yap enter laalta dogru in cpu ofset voltage klavyeden + tusunu kullanarak 0.0125500 e getir yanlis bisey yapma sakin bu sekilde 4ghz ye cikmis olursun eger senin islemcinde fx 8320 ise
mehmet kardeşim senin gibi adamlara ihtiyacımız var :D dh den ayrılma :)
bu değerler yük altında değilken
warface full grafikler antiallising açık 10 dakika oynadım en yüksek 56 dereceyi gördüm cpu da makul müdür
warface full grafikler antiallising açık 10 dakika oynadım en yüksek 56 dereceyi gördüm cpu da makul müdür
makul hocam bi sikinti yok :) ama aida 64 de cpu yu test etseydiniz 30 dk kadar onun degerlerninede bi baksaydik daha ii olurdu
teşekkürler yardımınız için
nasıl test edeceğim ?
quote:
Orijinalden alıntı: RyuzakiHideki
nasıl test edeceğim ?
aida64 ü indir yukarıda sistem stabile test var onu çalıştır 30 dk kadar sıcaklıkları kontrol et mavi ekran kapanma vs yapmassa sıcaklıkta 65 i geçmessesıkıntı yok demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: denizkk012
mehmet kardeşim senin gibi adamlara ihtiyacımız var :D dh den ayrılma :)
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum kardeşim :) yardımcı olduysam ne mutlu..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme