Şimdi Ara

ASUS Modemlerde SNR margin değiştirme yöntemi (Bağlantı kopmalarına karşı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
6
Favori
21.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhabalar,2 seneye yakın aboneliğim olan internetimde yaklaşık 5 aydır kopma sorunu yaşıyorum, internetim gidiyor modemi prizden çekip 15 20 saniye bekledikten sonra tekrar internetim geliyor. Modemimi altyapımı kontrol ettirdim. Evime 2 3 kez ekip geldi hepsi farklı şeyler söyledi farklı yönlendirmeler yaptı ancak bugün evime gelen teknik servis çalışanı ilk defa SNR değerinden bahsetti. Durumu biliyordum ancak ayarları pek kurcalama taraftarı değildim.

ASUS DSL-AC51 model bir modem kullanıyorum ayarları sizin yaptığınızdan biraz farklı + - değerleri yok ve bende bu şekilde ayarlayarak 7,8 dB olan SNR değerimi 11 dB’e çıkardım. Haliyle aldığım hız değerleri düştü onu da aşağıya ekledim. 7,8 dB ayarıyla kullandığım zaman 85 88 civarında bir hız alıyordum. Daha önceden 98 97 değerlerinde kullandığım internetimle hiçbir sorun yaşamıyordum ancak pandemi zamanından beri dairelere bağlanan internetler ve kullanımlarının da artmasıyla değerlerimin iyice düştüğünü fark ettim.

Sizce bu şekilde kullanmam kopmaların önüne geçer mi? Veya bana önerebileceğiniz bir şey var mı? 

ASUS Modemlerde SNR margin değiştirme yöntemi (Bağlantı kopmalarına karşı)

• blank2334 B kullanıcısına yanıt

Modemin içindeki yazılım sürümü 805 olmalı

yeni son güncel yazılım yüklüyse kopma çok sık oluyor.

805 olan sürüme geri dön kopma sorunu azalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt
    Bu ac52u için de geçerli mi hocam.

edit: ben de 858 var imiş, siteden 805 olani indirdim. Direk normal firmware atar gibi atarsam sikinti olur mu? Düşürme isleminde ayrica yapilmasj gereken bişey var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So_CLose84 -- 19 Ocak 2021; 16:57:41 >
  • So_CLose84 kullanıcısına yanıt

805 sürümlü asusu driverini pc ye dosya konumunda yükle .

Sonra modeme bağlan yazılım yükleme yerine gel. Dosya konumunda bul dan

Pc ye indirdiğin dosyayı yol olarak göster onu yükler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 19 Ocak 2021; 18:29:52 >
    Yükledim deneyelim bakalim. Sağ ol hocam.
  • So_CLose84 kullanıcısına yanıt

Başkan Asus son yazılımıyla ilgili konu vardı bende orda gördüm harbiden düzeldi. Düşün adamlar konu açmış önceki yazılıma dönün diye araştırmış harbiden oldu bizim kopma günde 1 sefere düştü . Bu kopmaların alayı bence hep modemle alakalı

Baksana yazılım güncelledim 10-20 kez kopuyordum eski sürüme döndüm kopma durdu

Valla hocam dusurduk 805 sürümüne, ardindan 1 kez koptu yine. Tabi uzun süre denemeden yorumlamak yanlış. Kopmalar tamamen modem kaynakli diyemeyiz. Snr marjlari da etken. Hattin Max kaldırdığı 80 mb ise kullanman gereken paket 50 mbps nispeten daha az kopma ile karsilasirsin. Hiz artikca hatta gürültü artar ve kopmalae belirir.
  • @İstan34bul Evet asus modemlerde çok oluyor diyorlar kopma vs için ama ben ISS'nin verdiği destek modemi de kullandım yine aynı durum değişen bir şey olmadı internet sürekli kopuyordu şuan 1.1.2.3_858-gb01e6a7 sürümü yüklü 805 sürümüne dönüp durumu güncellerim önerin için teşekkürler

• @So_CLose84 evet durumun farkındayım ancak sorun şu aslında 1.5 seneden uzun bir süre boyunca 108 verebilen altyapıda 98 99 sabit ve sorunsuz kullanabilirken bir anda bu kadar sorun yaratması altyapıda veya modemde bir sorun olduğunu düşündürüyor insana. Hepsi kontrol edildi hiçbirinde bir sorun yok ama zamanla internet kullanan daire sayısı çok fazla arttı buna bağlı olabileceğini düşünüyorum testlerimi yapacağım bakalım hayırlısı artık

• quote:

Orijinalden alıntı: blank2334

@So_CLose84 evet durumun farkındayım ancak sorun şu aslında 1.5 seneden uzun bir süre boyunca 108 verebilen altyapıda 98 99 sabit ve sorunsuz kullanabilirken bir anda bu kadar sorun yaratması altyapıda veya modemde bir sorun olduğunu düşündürüyor insana. Hepsi kontrol edildi hiçbirinde bir sorun yok ama zamanla internet kullanan daire sayısı çok fazla arttı buna bağlı olabileceğini düşünüyorum testlerimi yapacağım bakalım hayırlısı artık

Merhaba, söylediklerinize katılıyorum. Modem düşük bir ihtimal. pandemi dolayısıyla evinde internet olmayan neredeyse kalmadı. artan talep ile birlikte hatlardaki gürültü artıyor. w9970v2 modemin durum sekmesinde 89 mbps yazarken 71 mbps net alabilirken kopmalar başladı. arıza kayıtlarında sürekli iç tesisat ve modem bahanesi gerekçe gösterildi. Modem dsl n16 aldım denedim problem devam etti. ac52u aldım problem devam etti bu kez iç tesisat arızalı demeye başladılar. Turknet kullanıyorum. turknet saha ekibi gönderdi kontrol etti iç tesisat sorun yok dedi. özel bir firmaya şahsi olarak kontrol ettirdim sorun yok dediler. telekom ise yetersiz kalıyor çünkü dediğiniz gibi talep arttı. gürültü arttı. tabii ki kendimce snr yükselttim. 8 den 16 lara kadar peyderpey çıkarttım. bu ms ve ping yükseltiyor. yani snr yükseltiyorsunuz netiniz bi nebze yavaslıyor lakin ms ve ping delay artıyor. çareyi paket düşürtmekte aldım 50 mbps ye geçtim. şuan hızım anlam veremediğim şekilde 17 lere kadar düştü. paket düşürünce snr yi hiç kurcalamadım. yapabileceğimiz tek şey sık sık arıza kaydı açmak ve telekomu altyapı güncellemeye yavaş yavaş itmek dışında birşey yok. saygılar.

• Tam olarak 6 aydır yaşadığım sorunu özetlemişsiniz cidden sadece bir kaç isim farklılığı var. Daha kontrol edilmeyen hiçbir şey kalmadı benimde sürekli arıyorum destek talebi, arıza kaydı, saha ekibi vs artık gerçekten iş çok değişik boyutlara geldi. Siz yine türktelekom ile iletişime geçebilmişsiniz ne güzel :D Gelen ekipler benden ortak çalışma talep etmemi istiyorlar, talep oluşturuyorum türk telekom dönüş dahi yapmadan arıza kaydı kapatıyor. Artık çareyi kendimiz bir şekilde bulacağız gibi duruyor. Yorumların için çok teşekkür ederim, saygılar

• blank2334 B kullanıcısına yanıt
    Sikayetinizi eğer turknet iseniz btk kaydi olarak açın. Degilseniz btk nin sitesinden şikayet kaydi olusturun. Umarim ilerleme katedebilirsiniz.
  • Millenicom müşterisiyim ama sorun tekrarlarsa deneyeceğim çok teşekkürler

• Benim de aynı sorunlarım vardı. Defalarca kayıt oluşturdum, düzelen bir şey olmadı. Snr margin 8-9 civarındaydı. Son çözüm olarak Asus modem yerine bir arkadaşımdan TP-link modem aldım. Dünden beri deniyorum, sürekli kopmalar yavaşlamalar olan hattım da bir sorun olması. İlerleyen günlerde tekrar durumu yazarım.

• SNR ayarları ile bağlantıda değişiklik oldu, kopma azaldı gibi ancak modemin %35-40 seviyesinde Wi-Fi çekim gücünde olduğu uzak bir odada bu sefer de Wi-Fi'ye bağlanma da sıkıntı yaşamaya başladım. SNR değeri Wi-Fi menzili ile alakalı mıdır?

Dün akşam bağlantı kopma problemleri yaşadığımda TTNET'i aradım ve hattaımı kontrol ettiler. Hatta bağlantı kopması gözlemlemediğini ancak kablosuz bir seviyeyi düşüreceğini belirtti. (tam detay bilmiyorum) akabinde yine kopmalar yaşanınca forumlardan öğrendiğim SNR değeri değişikliği ile bir süre uzak odadan bağlantı yapabildim. Ama fark ettim ki ağdan düşürüp tekrar bağlamak istediğimde bu sefer de Wi-Fi ağını görse de telefon bağlanmıyor. Çekim gücü adına aldığım için bu modemi bu yüksek çekimi kaybetmemek için nasıl bir çalışma yapmam gerekmekte?

Bu ekran veya başka bir ekran üzerinde değiştirmem gereken bir değer var mı ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.