arkadaşlar öncelikler herkeze selamlar. forumu daha önce sürekli ziyaret ediyordum ve gayet yararlı bilgilerle karşılaşıyordum fakat şimdi yeni üye oldum ve kararsız kaldığım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Anakartımı değiştirmek istiyorum ve iki marka arasında kararsız kaldım. sizce aşağıdaki markaların hangisini almalıyım.
Kullandığım işlemcim AMD semprion 64 bit. işlemcimi değiştirmeden sadece anakartımı değiştirmek istiyorum ve tabi mecburen ramlerde değişecek.
sizce asus mu yoksa gigabyte mı? özelliklerine bakarak fikirlerinizi sunarsanız sevinirim.
boğaziçi bilgisayar dfi board getiriyor.overclock yapacaksan dfi al derim ben...
Tabiki gigabyte Fiyatı da biraz daha uygunmuş Asus'un yazılım desteği iyi olsa da gigabyte anakartlar fiziksel olarak daha iyi. Katı kapasitör kullanılmış. Ve kendi izlenimlerimi aktarayım, asus'un amd ile başarımı o kadar da iyi değil.
olurmu asusda kullanıyor . ben asustan çok memnunum ama zaten ikiside aynı özellikleri kullanıyorlar !!!
iki anakartta aynı çipseti kullanıyor her iki firmada gayet kaliteli anakartlar üretiyor ancak oc ile uğraşacaksan asusta kullanılan faz sayısı fazla ben olsam asus alırdım
ben gigabyte kullandıgımdan gigabyte dicem. memnunum yani
ASUS almanı tavsiye ederim. GIGABYTE'da kötü bir board değil ürünleri güzel ve kaliteli ancak benim tercihimde ASUS olurdu. P35 aldım GIGABYTE aldım 1 hafta sonra ASUS ile değiştirdim. Gayet memnunum.
Gördüğüm farklar; -GIGABYTE CPU VRM'de katı kapasitör tasarımı, ASUS'da ise tüm kapasitörler katı. -ASUS Maximum Bellek 8192 MB, GIGABYTE Maximum Bellek 16384 MB (2GB Ram bile %100 kullanılmıyor her zaman bence 4GB bile fazla 8GB düşük bir değer değil) -ASUS PS2 fare yok, GIGABYTE'da mevcut (Güzel bir PS2 faren varsa belki önemli olabilir.)
Tabiki gigabyte Fiyatı da biraz daha uygunmuş Asus'un yazılım desteği iyi olsa da gigabyte anakartlar fiziksel olarak daha iyi. Katı kapasitör kullanılmış. Ve kendi izlenimlerimi aktarayım, asus'un amd ile başarımı o kadar da iyi değil.
arkadaşlar geçen ayın başında, Gigabyte MA78G-DS3H modelini, AMD Athlon 7750 black edition ve 2gb*2 kingston ram aldım umarım iyi bir seçim yapmışımdır.
ayrıca kasa olarakta dün, gigabyte isolo 210 modelini aldım hemen parçalarımı eski aopen kasamdan yeni gigabyte kasama geçirdim. sonuç gayet güzel oldu, şimdi son olarak isolonun içine ışıklı bir egzoz fanı almak, ızgaradan içi hoş görünsün :D
Asus M3-A kullanmış biri olarak tavsiye etmem bence GIGABYTE yönelmelmelisin
Biostar al arkadaşım. İnternette 790GX chipsetli modeli 200 civarı bir fiyata. Bahsi geçen iki anakarttan da çok daha iyi.
Ve şunu belirteyim Asus Gigabyte MSİ ve Biostar ın AMD anakartlarını kullanmış olan birisi olarak en sorunsuz hız aşırtmayı BİOSTAR nakart ile yapmıştım şimdiki Gigabyte o kadar para verdim ama ya anakart arzalı yada gigabyte da iş yok.
AMD'yle her zaman Asus kullanmakta fayda var, yılların ortaklığı ne de olsa Şaka bir yana ikisi de gayet kaliteli anakartlar ama o/c performansı daha iyi olduğu için bende Asus diyeceğim