Şimdi Ara

Asus MX259H-VX239H-VP239H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşlar bu modeller arasında kaldım. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
    Önceliklerim; IPS panel olması, panelin mat olması ve Flicker özelliğinin olması. Yani göz yorgunluğunu azaltan özellikler 1.derecede önemli benim için. Oyun oynamam.

Asus MX259H 25'' ve MX239/279'a göre daha yeni bir panele sahip. Ekran boyutunun biraz büyük olduğunu düşünmekle beraber CAD çizimleri ve modelleme için kullanacağım için alışacağımı düşünüyorum. Diğer modellere ilave olarak, Trace Free özelliği mevcut.

Asus VX239 için ise MX239H'ın yenilenmiş hali deniliyor. Ancak tasarımı korunmamış ve tamamen siyah. VP239H için ise bir arkadaşımız VX239'un yenilenmiş hali dedi. VP modelinin de ayak kısmı değişmiş. İçi boş değil dolu bir ayak kullanışmış. Ayağının yeni modelde dolu gövdeli olması, VX ve MX modellerinde sallanma olduğunu düşündürdü. Bunun dışında VP modelinde MHL yok. Bu gereksiz gibi dursa da müşterilere anlık bir şeyler gösterebilmek için işe yarar bir özellik gibi duruyor. VX'in ekranının sol alt köşesinde IPS-HDMI-MHL yazarken VP de sadece HDMI yazıyor. Sanırım bir de VP'nin hoparlörleri 2W, bu özellik VX'te 1W ve tatmin edici olmadığı söyleniyor. MX serisinde 3W. Çok önemli olmasa da neden olmasın dedirten bir özellik.

Bir de Asus'un 2K 2560/1440 olan bir modeli var. Asus VX24AH 23.8'' ekran buyutunda. Benim ekran kartım ATI HD 6350 ve max 2048-1536 P özelliğini destekliyor. Özelliklerini beğendim fiyatı ise MX259'la aynı sayılır. Sanırım bu ekran kartı ile 2K görüntü alamam ama ileriye dönük alınabilir diye düşünüyorum. Full HD den daha iyi bir görüntü alabilir miyim bunda.

29/05/2016 itibariyle MX259 : 1120 TL VX239H:700TL VP239H: 750 TL

Sizce hangi modelde daha az sorun yaşarım. MX259'a fazladan 400 TL verilir mi? Yorum yapacak arkadaşların özellikle MX259H ile ilgili fikirlerini merak ediyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi never_ever -- 29 Mayıs 2016; 17:26:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: never_ever

Merhaba. Arkadaşlar bu modeller arasında kaldım. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
    Önceliklerim; IPS panel olması, panelin mat olması ve Flicker özelliğinin olması. Yani göz yorgunluğunu azaltan özellikler 1.derecede önemli benim için. Oyun oynamam.

Asus MX259H 25'' ve MX239/279'a göre daha yeni bir panele sahip. Ekran boyutunun biraz büyük olduğunu düşünmekle beraber CAD çizimleri ve modelleme için kullanacağım için alışacağımı düşünüyorum. Diğer modellere ilave olarak, Trace Free özelliği mevcut.

Asus VX239 için ise MX239H'ın yenilenmiş hali deniliyor. Ancak tasarımı korunmamış ve tamamen siyah. VP239H için ise bir arkadaşımız VX239'un yenilenmiş hali dedi. VP modelinin de ayak kısmı değişmiş. İçi boş değil dolu bir ayak kullanışmış. Ayağının yeni modelde dolu gövdeli olması, VX ve MX modellerinde sallanma olduğunu düşündürdü. Bunun dışında VP modelinde MHL yok. Bu gereksiz gibi dursa da müşterilere anlık bir şeyler gösterebilmek için işe yarar bir özellik gibi duruyor. VX'in ekranının sol alt köşesinde IPS-HDMI-MHL yazarken VP de sadece HDMI yazıyor. Sanırım bir de VP'nin hoparlörleri 2W, bu özellik VX'te 1W ve tatmin edici olmadığı söyleniyor. MX serisinde 3W. Çok önemli olmasa da neden olmasın dedirten bir özellik.

Bir de Asus'un 2K 2560/1440 olan bir modeli var. Asus VX24AH 23.8'' ekran buyutunda. Benim ekran kartım ATI HD 6350 ve max 2048-1536 P özelliğini destekliyor. Özelliklerini beğendim fiyatı ise MX259'la aynı sayılır. Sanırım bu ekran kartı ile 2K görüntü alamam ama ileriye dönük alınabilir diye düşünüyorum. Full HD den daha iyi bir görüntü alabilir miyim bunda.

29/05/2016 itibariyle MX259 : 1120 TL VX239H:700TL VP239H: 750 TL

Sizce hangi modelde daha az sorun yaşarım. MX259'a fazladan 400 TL verilir mi? Yorum yapacak arkadaşların özellikle MX259H ile ilgili fikirlerini merak ediyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Bütçe yetiyorsa kesinlikle 2K olanı alın hocam. Yani VX24AH modelini. Çizim yapacaksanız 2K'nın faydasını her şekilde görürsünüz.
    https://www.asus.com/tr/Monitors/VX24AH/

Bu ekran kartınız destekler yüksek ihtimalle ama desteklemese bile VX24AH modelini ileriye dönük alın derim.

VP serisi ile bu modellerden farklı olarak uygun fiyatlı çözümdür. Yakından görünce anlarsınız kasa epeyce daha kalındır ama duvara asılabilir.

güncelleme : şuraya göre ekran akrtı 2560 x 1600 destekliyor.http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=449&gid2=410&compare=radeon-hd-6350-vs-radeon-hd-5450-512mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkange -- 29 Mayıs 2016; 20:59:50 >

• erkange E kullanıcısına yanıt
    Başka sitelerde 2048*1536 yazıyor. Olsun bunu sorun olarak görmüyorum çünkü ekran kartımın ne kadar kötü olduğunun farkına vardım. İyi olmadığını biliyordum ancak bu kadar değil. Geçen sene forumda 40TL ye satılmış:) Yeni bir ekran kartı almak lazımmış. Gerçi PC Casper'ın ucuz modellerinden, anakartının ne tür ekran kartlarını destekleyeceği belli değil.

VP serisinin kasası kalın dediğiniz için onu eledim. Asus'un 2K olan modeli VX24AH modelini fiyat mertebesi aynı olduğu için MX259H ile karşılaştırmak lazım. Kasa rengini saymazsak, sadece 1'' kadar küçük olan ekran boyutu yerine 2K çözünürlüğe sahip olması dışında bir farkları yok gibi. 25'' boyutun zaten büyük olabileceğini düşünüyordum. Bu da VX24AH modelini bir değil iki adım öne çıkarıyor.

Bu durumda yine önüme başka bir seçenek çıkıyor. Ya 1150 TL ye 2K'lı VX24AH'ı alacağım ya da 700 TL'ye VX239H + Yeni bir ekran kartı :) Bunu düşüneceğim.

Yorum ve öneriniz için çok teşekkür ederim Sn. Erkange.

• Vx239h kullanıyorum gayet güzel. Oyunlarda VSR DSR gibi çözümler işe sanal çözünürlük arttırıp kesinkinleştirme yapabilirsiniz. Çizimde bence 2k olması artı değil bu çözümlerlede bir nevi scale ufaltma yapılır. Bence daha büyük yada 21:9 format çizim için daha ideal. Bulabilirseniz bu tarz bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    VX239H modelinin genelde beğenildiğini görüyorum. Hatta karar kılıp alacaktım mağazada yoktu. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine daha büyük boyutta modellere bakarken buralara geldik:)
    21:9 formatları düşünmüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus rog strix g531gt
    4 ay önce açıldı
    ASUS VG248QE 144hz
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.