Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (552. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
96
Favori
785.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 550551552553554
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus N551V model notebook aldığımdan beri fan sesi fazla geliyordu ama önemsemedim. Ama ciddi anlamda fan sesi duyuyorum. Bu normal mi aynı cihazdan kullanan var mı? Ayrıca arada donuyor ve kapatıp açmadan düzelmiyor. Bu ara çalışırken cihazın ön kısmını hafif vurduğumda ekran kayma oluyor ve direk donuyor. Cihazı alalı 6 ay anca olmuştur. Nedir sıkıntı bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Kronik bir hata olabilir mi?

Tam Model - Asus N551VW-FY273T
  • Arkadaşlar N53SV Kullanıcısıyım.Power tuşunun yanında mavi yanan ışık ne işe yarıyor bilen varmı.Bazen çok nadir anlık donmalar yaşıyorum o mavi ışık o an turuncu veya beyaz renge geçiyor.Varmı bilen teşekkürler.
  • Scarface007 kullanıcısına yanıt
    Megaya yüklüyorum yani saat 8 9 gibi link atacağım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamii61

Megaya yüklüyorum yani saat 8 9 gibi link atacağım hocam

Tamamdır hocam sağolasın
  • madhearted20 kullanıcısına yanıt
    Mavi renk dusuk performani intel ekran kartini temsil ediyor daha az enerji kullanir ve daha az performans verir gundelik islemlerde genellikle kullanilir, beyaz olan ise yuksek performansli nvidia ekran kartini temsil eder oyun oynarken veya grafik gerektiren islemlerde devreye girer, tabiki hangisini calistirmak istediginiz programlarda kullanilacagini secebiliyorsunuz sag tik menusunde grafik islemciyle calistir kismindan.
    Takilma kismina gelirsek bir ara bendede oluyordu sanirim arkaplanda bir program tetikliyor olabilir emin degilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.Alpin B kullanıcısına yanıt
    Takılma olayı fanın görevini yerine getirememesi,işlemci ve ekran kartının çok yüksek ısılara çıkmasından dolayı meydana gelir eğer ki takılma anlarında ışıklarda renk değişimi oluyorsa.
  • AzzOR.1991 kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam sağolasin

• Scarface007 kullanıcısına yanıt
    temiz kurulum ile bunu bir deneyin hocam

• Arkadaşlar merhaba ASUS N53SN model notebookumun fanı aşırı çalışıyor ve ses çıkarıyor cpu kullanımım %45 civarlarında sorun ne olabilir.Nasıl tespit edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: braveheart4141

Arkadaşlar merhaba ASUS N53SN model notebookumun fanı aşırı çalışıyor ve ses çıkarıyor cpu kullanımım %45 civarlarında sorun ne olabilir.Nasıl tespit edebilirim.

Hiç cihazın içini açtınız mı? Büyük ihtimalle aşırı toz birikmesi vs. söz konusu.
  • AzzOR.1991 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ön çerçeve neden bu kadar pahalı? Plastik bir parça sonuçta ama ana kasa kapağından daha pahalı anlaşılır gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

Hocam bu ön çerçeve neden bu kadar pahalı? Plastik bir parça sonuçta ama ana kasa kapağından daha pahalı anlaşılır gibi değil.

Evet fiyatlar ne yazk ki pahalı,birde 7-8 senelik laptop olacak.
  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    İçinin temizliğini yeni yaptırmıştım Başka neden olabilir ki? Recovery yeni yaptım fakat durum hala aynı .
  • braveheart4141 B kullanıcısına yanıt
    İşlemci sıcaklığı ne alemde hocam? Sıcaklık da yüksekse macunda sıkıntı olabilir.
  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Ona nereden bakacağız ayrıca cihazda aşırı yavaşlama var altta hiç bir işlem yapamama ragmen çok yavaş?
  • Benim N53SN-sz129v aletin anakartı bozulmuştu. Ben de aliexpress'ten üzerinde GT540 olan anakart aldım ve taktım. Laptopa format da atmama rağmen Nvidia sürücülerini yükleyemiyorum. Sistem sadece Intel HD Graphics olarak görüyor. Otomatik sürücü bulan programlar da işe yaramadı. Acaba bios güncellemesi mi yapmam lazım? Kullandığım işletim sistemi Win10 Solidshare Edition. Böyle bir sıkıntı yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
  • Merhabalar
    Öncelikle sizden alıntı yaptığım için kusura bakmayın sorunuma en yakın ifadeyi sizde gördüm. Çok araştırmama rağmen neticeye ulaşamadım size ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlara danışmak istediğim bir husus var.

Malesef laptop düştü anakart çatladı. Anakartı değiştircem ve şuanki anakart n53JG model hm55chipset, i5-460m işlemci,sata2, gt425m ekran kartı ve 2 ram yuvası var. Adaptör 19v 4.74a.
    Diyorumki anakartı n53JG değilde aynı tipte ve boyuttaki hatta aynı fiyattaki ekstra özellikli olarak hm65 chipset ve 2.nesil işlemci (i7 düşünüyorum), gt540m veya gt630m ekran kartı, usb 3.0 destekli ve 4 ram yuvası var bu sayede elimdeki fazladan 4gb rami takabileceğim ve sata3(elimdeki ssd için) muadil n53SM veya n53SV anakart alsam sorun yaşar mıyım?

Malum fiyatlardan ve orjinal bulmanın zorluğundan dolayı ebay veya aliexpresse yöneldim fiyatlar $50-$60 dolar civarında ancak muadil ürünlerden dolayı sıkıntı çıkar mı?

Sorun çıkarmaz ise batarya,adaptör ve dc board vs konusunda parça değişikliği yapmam gerekir mi?

• sereftstn S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam bu konu hakkında hiçbir bilgim yok direk notebook sayfasında konu açarsan yardımcı olurlar.N53sv 6.32 amper şarj aleti ile çalışıyor ben 4.74 amperli olanı kullanıyorum şarj etmiyo ama çalıştırıyo :) Bu arada geçmiş olsun.

• Teşekkürler hocam.

• Hocam N53SV 6.32a kullanıyor demişsinizde önceki yorumlarda 4 çekirdekli işlemci olanlar 6.3a 120w, çift çekirdekliler 4.74a 90w kullanıyor diye okudum. Siz i7 mi kullanıyorsunuz? Ben i5 ile orjinal 4.74a adaptörümü kullanmayı düşünüyorum şarj olmaz mı? Ayrıca 4.74a için i5(2 çekirdek+2 sanal toplam 4 olıyor ya) 4 çekirdek mi 2 çekirdek mi?

Bide benim batarya 10.8v acaba adaptördeki gibi bataryada fark eder mi yine i5 kullanacağımı düşünürsek?

• 
Sayfa: önceki 550551552553554
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.