Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
96
Favori
786.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim de ayni 12 gb ustundeki 2*2 lik elpida ramlari degistirmedim onlar 4 olsa max 16gb olabilir 👍 her ram slotu icin max 4gb 1333mhz olacak sekilde 💻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkamber -- 5 Ekim 2017; 20:8:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar n53s 15.6 panel lazım çıkma olan varmı elinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N53SV modeli var. 2011 yada 2012 yılında aldım tam hatırlamıyorum. O zamandan bu zamana ne termal macun değişti ne de temizlik yapıldı. Geçenlerde 4+4 ram ve 250 gb ssd takviyesi yaptım. Wifi kartı bozuldu ve güç girişi kırıldı. Mahalledeki bilgisayarcıya götürdüm yapamadı bu birleşik bir soket tüm parça lazım dedi. 140 lira fiyat verdi. Baktım n11 den 40 lira aldım dün akşam kendim taktım. Birde termal macun aldım fanını temizledim macunu yeniledim (eski macunu çıkarırken acayip zorlandım resmen onca yılın ardından taşlaşmış) Batarya şarj tutmuyordu bir de batarya aldım. Laptop şu an sıfır ses ilk günkü gibi oldu :) Macunu biraz az sürmüşüm sanırım netten videolara baktığımda akşam açıp tekrar sürücem biraz daha. toplamda alete 500-600 arası masraf yaptım ama bir 3-4 sene daha götürür gibime geliyor. Yeni laptop almaktan iyidir.
  • Hocam sadece SSD taksanız bile çok fark ediyor :) Bende rami 12 GB yaptım ve 250 GB SSD taktım şuanda çok memnunum.2011 de almıştım bende şuana kadar fan temizliği hiç yapmadım yapmak lazım.
  • Valla ben de yeni laptop alamıyacağım için bu yaşlı kurt a masraf yapmaya karar verdim.Yalnız şarj aleti bozuldu ve 235TL.Önerebileceğiniz muadil kaliteli bir ürün var mı ?

• bataryasını nerden ne kadar aldınız acaba?
  • hboz90 H kullanıcısına yanıt
    n11 den aldım. Biraz riskli ama orjinal felan bulamadığımdan uğraşmadım. Uygun fiyatlılardan birini aldım. Şimdilik bir sıkıntı yok.
  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar,N53SN-SZ129V laptopum var Sandisx UltraII 240 GBlik SSD aldım montajı yaptım Win10 kurulumunu UEFI ile yaptım ama taktıktan sonra bilgisayar anlık olarak kapanıyor(elektrik kesilir gibi) ve daha sonra yeniden başlıyor bu arada Sata Mod AHCIda??
  • Beyler işlemci ısım 90 dereceyi buluyor masaüstünde ve bilgisayar ani olarak kapanıyor 2011den beri hiç açıp temizlemedim ondan olabilir mi?? Ne zamanda bir temizlemek gerekir?

• Hocam bende aldığımdan beri hiç açmadım ama dediğiniz derece yüksek.Açıp bir bakın termal macun sürmeniz işe yarayabilir.Chromeda falan takılırken benim ki 55 derece falan oluyor.Oyunlarda yükseliyor.Şuana kadar kapanma olayı hiç olmadı.

• Scarface007 kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd taktım dün akşam sıfır kurulum yaptım win10 uefi olarak, ssd sıcaklığı 30-35 derece arasında değişiyor ama cpu bu şekilde performans grafiğine baktığımda işlemci kullanımı %40ı geçmiyor...

• Hocam 2011 den beri diyorsunuz .Ben en kötü 1-1,5 senede bir temizlediğim halde bi dünya toz çıkıyor.Sizin bilgisayar ne olmuştur tahmin edemiyorum :) Bir bilgisayarcıya verin güzelce temizlesin termal macunları yenilesin.

Ekleme:Genel olarak bilgisayar temizliğinin makbul olanı senede 1 kezdir.Bu sürede aynı zamanda temizlerken termal macunlarıda yenilemek büyük fayda sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 18 Kasım 2017; 11:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ts2000

Hocam 2011 den beri diyorsunuz .Ben en kötü 1-1,5 senede bir temizlediğim halde bi dünya toz çıkıyor.Sizin bilgisayar ne olmuştur tahmin edemiyorum :) Bir bilgisayarcıya verin güzelce temizlesin termal macunları yenilesin.

Ekleme:Genel olarak bilgisayar temizliğinin makbul olanı senede 1 kezdir.Bu sürede aynı zamanda temizlerken termal macunlarıda yenilemek büyük fayda sağlar.

Hocam haklısınız bu bana ders oldu,Bilgisayarcıya gittim hocam açtı baktı ve termal macun falan hiçbirşey kalmamış hocam sorun ekran çipi yanmış hala servisten haber bekliyorum..
  • ohh ekran çipinden kasıt ekran kartı ise komple anakart değişir.Çünkü ona entegre şekilde ekran kartı geçmiş olsun.
  • Benimde esc ve f3 tuşları kırıldı dün.Yarın bilgisayarcıya götürücem bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ts2000

ohh ekran çipinden kasıt ekran kartı ise komple anakart değişir.Çünkü ona entegre şekilde ekran kartı geçmiş olsun.

Hocam o kısmı bir makina kesip tekrar takabiliyormuş bilgisayarcı fabrika gibi biryere gönderdi hallolcak dedi,hala bekliyorum umarım hallolur daha yeni SSD aldım 240 GB Sandisk Ultra II..
  • İnşallah sorunsuz halledilir.SSD de az para değil bu aralar yatırım boşa gitmesin.
  • Scarface007 kullanıcısına yanıt
    n11 den bakmistim siyah/beyaz klavyeler var bende de klavye de bozukluklar var ışıklı klavyesini uygun bulabilirsem almayi dusunuyordum gerci evde hep harici klavye kullaniyorum. n11 den kupon varsa bakabilirsiniz degistirmesi de kolay

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yalnız ışıklı klavye için N53 modeli için usb portunun oraya bir yere hehim yapmanız gerekiyor ışıklar için, klavyesi çalışıyor .Başka türlü ışıklar çalışmıyor.Ben almıştım bu lehim işi çıkınca anakart a bişey olur diye yapmadım geri verdim.
  • @ts2000 @galaxoid
    Bilgisayarcıda hallettim arkadaşlar sağolun
  • 
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.