Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (559. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
96
Favori
785.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu n53sn'nin ekrani tn panel mi ips panel mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JannyB J kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

ben de SZ024V kullanıyorum ve SSD ve Ram yükseltmesi yapmak bilgisayarımı büyük ölçüde yeniler diye düşünüyorum fakat hiçbir bilgim yok ne almalı ve nasıl değişmeli diye. bana yardımcı olur musun bu konuda? ayrıca GT550M model ekran kartına da değişim gerekir mi ne dersin?

n11.com üzerinden batarya almıştım ancak senesi bile dolmadan batarya ölmek üzere o yüzden bu konuda sana yardımcı olamıyorum..
  • n53sv serisinden bi pc kullanıyorum. 6 sene oldu bikere bozulma olmadı. 6 senedir taş gibi kullanıyorum bunu yazmak istedim :)
  • Bumpuss kullanıcısına yanıt
    kesinlikle sağlam makina :D benim kızım iyi hırpaladı :D ama hala çalışıyor. işin şakası cidden iyi makina.
    ama ufak tefek sorunlar yaşıyorum arada :)

şu an pcyi windows 10da çalıştırıyorum.
    bir soru sormak istiyorum.
    SSD alıp sistemi ssd üzeri çalıştırıyorum ve normal hddyi caddy e taktım.
    ancak bu dvd kısmındaki sata 2 görünüyor bu normal mi?
    yoksa aldığım kızak sata 3 desteklemiyo mu anlamadım açıkçası?
    Arabirim SATA-II olarak görünüyor?
    DVD Writer bağlantı noktası sata 3 mü 2 mi? bunu bana söyleyebilecek biri var mı kendi sisteminden bakıp? DVD Writer arabilim vs özellikleri nedir?

Şimdi kontrol ettiğimde HDD sata 2 imiş benim.

SSDyi taktığımda Sata 2 3gbits hızında bağlanıyor diye uyarı vermişti.

Burada sorun şu? ya dvd writer sata 2 bağlantı ile çalışacak şekilde dizayn edilmiş sistem
    ya da bağlantı noktası sata 3 destekli olsa da benim caddy sata 2 destekli 3 desteklemiyor.

odd portu sata 3 destekli mi değil mi? caddy sata 3 destekli olduğuna emin değilim emin olsam zaten direkt sata 2 destekli derdim. çünkü ssd sata 2 modunda çalışmıştı.

kısaca kafam karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 21 Temmuz 2017; 14:25:24 >

• hocaa896 kullanıcısına yanıt
    hdd benim sata 2 imiş. ondan sata 2de çalışıyor diyor galiba.
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/fygkd2

ama bi de buna bakınca aynı program diyor ki sata 3 destekliyor optik sürücü portu
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/fygkm7

SATA Ports 2 and 3: Supported
    SATA Port 1 6 Gb/s: Supported
    SATA Port 0 6 Gb/s: Supported

Bu doğru mu anlayamadım?

• hocaa896 kullanıcısına yanıt
    Bu mesajımdn bi üsttekine bakabilir misin?

kafam karıştı sata 3 destekliyor mu desteklemiyor mu?
  • son araştırmamda neticeye vardım sanırım.

Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/fyjeoa

Gigabyte 6 series sata checker programına göre hm65 chipset 6 sata portu destekliyor ve 2 tanesi sata 3 4 tanesi sata 2.

bunlardan port 0a hdd bağlanıyor.
    port 1 ise boşta. port 3 sata 2 bağlı dvd rom yuvası yani. anakartta ise yuvası var benim anladığım anakart destekliyor ancak asus configure ederken bunları aktif etmemiş port takmamış çünkü ben hddyi açtığımda anakart üzerinde bütün yuvalar belli tek bi tane sata 3 girişi var.
    bunları incelememiştim açınca :D direkt hedefe yönelmişim nasıl bi konsantrasyon ise :)
    tekrar bi bakayım dedim fan cleaning videolarına inceleyerek baktım.
    Notebook-Centeryoutube
    ASUS N53 - Disassembly and cleaning
    https://www.youtube.com/watch?v=vsXjWeYza1Q

ortalardan dikkatli bakabilir misiniz?
    19. dkda örneğin soldaki siyah uzun olan hdd sata 3 portu üstteki ise dvd wr portu sata 2
    diğerlerini görebilen var mı?
    diğerleri monte edilmemiş gibi. parçalar pasif anakart destekliyor pratikte teknik olarak o kapasite var. ama donanıma eklenmemiş. bu gigabyte ise chipset özelliğine göre diziyor ne var ise var yok diyor belli ki.
    son olarak kesin anladığım intel asus ile anlaşıyor ve kendine özel şekilde iç dizaynına göre büyüklük şekilde vs minimize ettiriyor yerden tasarruf için.
    yoksa bu anakart çok daha büyük olurdu diye düşünüyorum.
    adamlar neler yapıyor biz burda anlamaya çalışıyoruz :)

• Slm asus n53 kullanıcıları benim laptop çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor,sebebi sizce ne olabilir yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

• kaynakci_1979 K kullanıcısına yanıt
    vga yada hdmi ile başka bir ekrana bağlayın onlardada görüntü yoksa ekran kartı yada anakart arızalıdır muhtemelen.
  • Aynı modeli kullanıyorum ssd ve ram terfisi yaptım.şimdi 12gb ram 500 samsung ssd oldu 1-2 yıl daha gider gibi bakalım:).Mesajda ışıklı klavye demişsiniz buna istinaden deneyimi aktarmak istedim.Daha önce bi heveslenip ışıklı klavye siparişi verdim ürün geldi klayye jakına takınca klavye gayet güzel çalışıyor fakat ışıklardan eser yok.Biraz araştırdım ışıkların yanması için 2 kablo lehimlemek gerekiyormuş ışıklar güç kaynağını usb porttan alıyor kısaca porta lehimliyorsunuz, bende anakarta zarar vermeyim diye hiç denemedim onu klavyeyi iade ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaynakci_1979

Slm asus n53 kullanıcıları benim laptop çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor,sebebi sizce ne olabilir yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

geçen zamanda arızalandı gibi oldu. full temizlik yaptım fan temizliği falan filan. işe yarayabilir.
  • Bende de son zamanlarda ekran gidip geliyor, dalgalanma yapıyor. Aynı sorun yaşayan var mı? İyi ihtimalle ekran kablosu gitti, kötü ihtimalle ekran kartı diye düşünüyorum.

• bcanata B kullanıcısına yanıt
    Bende de dalgalanma vardı o cpu veya ekran kartının fazla ısınmasından oluyordu.Temizletip macunlarını yenilettim sorun kalmadı.Şimdi de sol haporlör mefta oldu :D
    Yaşlandı artık
  • ts2000 kullanıcısına yanıt
    Harici bi lcd ekrana bağladım,Görüntü gayet güzel.Laptop çalışmasında bi sıkıntı yok.Bakalım tamirci ne diyecek

• Arkadaşlar Merhaba 53SN i5 kullanıcısıyım. Üzerinde win 7 home pre mevcuttu . Windows 10 a yükselttim ancak şuanda usb 3.0 haric diğer usb portları çalışmıyor. Asusun sitesindeki driverlar çözüm olmadı. Asus TR yi aradım onlarda sitede win 7 için driver var. win 7 ye geri dönün dedi ( saçmalık ) bu sorunu yaşayan var mıdır ?. Çözümünüz var mı acaba teşekkürler.

bilgisayar şuanda win 10 temiz kurulum ve güncel
  • iStPaLaDiN kullanıcısına yanıt
    Buyrun burdan USB 3.0 Host Controller Driver ı indirin düzelir,https://support.frescologic.com/portal/kb/articles/latest-drivers
  • Sorun donanimsalmis. Yazilimsal degil.

• Slm arkadaslar, asus n53s kullacisiyim, ram den dolayi laptopum acilmiyor,yeni ve yuksek bir ram almak istiyorum,sizce tek slot mu yoksa 8+8 mi almaliyim? Ve ram icin marka model onerileriniz nedir acaba?

• Uluc_Reis U kullanıcısına yanıt
    Merhaba Uluç,

Ne yazık ki benim bildiğim kadarı ile cihaz 16gb ram desteği sağlamıyor. En fazla 8 Gb ram yapabilirsin 1333mhz olması lazım ayrıca.

Şöyle ki,

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.erdgn -- 1 Ekim 2017; 21:23:48 >
  • emir.erdgn kullanıcısına yanıt
    Hocam bende şuanda 12 GB Ram var 8+4 şeklinde 16 GB yapanı da görmüştüm.Asus N53SN-SZ007V modelini kullanmaktayım.
  • 
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.