Şimdi Ara

ASUS N53-SV (i7-2630QM_NvidiaGT540_500GB_4GB) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
965
Cevap
1
Favori
65.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jay jay justified
    Arkadaşlar allah aşkına SATA 1-2-3 saçmalığını hanginiz çıkardı? SATA tektir. SATA arabirimi vardır ya da yoktur. Hepsi aynı özelliktedir bu arabirimlerin. Bahsedilen ve karıştırılan şey, SATA'nın 3 GBPS ve 6 GBPS olanlarıdır. Şu anda dizüstü bilgisayarlardaki güncel tüm SATA'lar 3 GBPS'dir.

Yok SATA 2'ye takılmış, yok SATA 3'e takılmış falan nereden buluyorsunuz bunları...

6 Serisi çipsete sahip cihazları almayın diyorlar. İşin özü bu. Kafa karıştırmayın.

http://www.pclabs.com.tr/2011/01/31/intel-sandy-bridge-yongasetlerinin-tumunde-hata-oldugunu-duyurdu

Arkadasim Sata 1-2-3 vardir.Sata 1 ilk nesil arabirimdir ve hizi en fazla 1,5 gb dir.Sata 2 arabirimi 3 gb hiz destegi sunar.Sata 3 ise en son sata arabirimidir ve teorik olarak 6 gb hiza kadar cikabilir.

• SATA 1-2-3 diye bir şey yok. Atma arkadaşım. Atılacak bir şey değil çünkü. SATA tektir. Revizyonları vardır sadece belirttiğim gibi. SATA 2 ya da SATA 3 diye bir standart yoktur. Hiçbir üretici de cihazda SATA 2 ya da SATA 3 portu mevcuttur diye belirtmez ürün özelliklerinde. SATA 3 GBPS ya da SATA 6 GBPS olarak belirtilir mevcutsa.

Yetmezmiş gibi bir de üstüne SATA 2 yerine SATA 3'e takılıyor falan diye hikaye yazılmış bu başlıkta. Niye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? Biri de çıkmış küçük bir hata demiş. Şaka galiba. Bu hatanın toplam maliyeti 700.000.000 $ olarak öngörülüyor. Intel kısa vadede planlarını bile değiştirmek zorunda kalacak zora girdiği için. Üretimi durdurulmuş, basit denir mi buna yahu?

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA

http://news.bigdownload.com/2011/01/31/intel-halts-production-of-new-chipset-due-to-design-error/

• quote:

SATA 1-2-3 diye bir şey yok. Atma arkadaşım. Atılacak bir şey değil çünkü. SATA tektir. Revizyonları vardır sadece belirttiğim gibi. SATA 2 ya da SATA 3 diye bir standart yoktur. Hiçbir üretici de cihazda SATA 2 ya da SATA 3 portu mevcuttur diye belirtmez ürün özelliklerinde. SATA 3 GBPS ya da SATA 6 GBPS olarak belirtilir mevcutsa.

Yetmezmiş gibi bir de üstüne SATA 2 yerine SATA 3'e takılıyor falan diye hikaye yazılmış bu başlıkta. Niye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? Biri de çıkmış küçük bir hata demiş. Şaka galiba. Bu hatanın toplam maliyeti 700.000.000 $ olarak öngörülüyor. Intel kısa vadede planlarını bile değiştirmek zorunda kalacak zora girdiği için. Üretimi durdurulmuş, basit denir mi buna yahu?

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA

http://news.bigdownload.com/2011/01/31/intel-halts-production-of-new-chipset-due-to-design-error/

Tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance
    Yeni nesil laptoplarda hdd ve dvdrom Sata 3 e takili olarak geliyor

Teşekkürler merak ettiğim buydu

quote:

quote:

Arkadaşlar allah aşkına SATA 1-2-3 saçmalığını hanginiz çıkardı? SATA tektir. SATA arabirimi vardır ya da yoktur. Hepsi aynı özelliktedir bu arabirimlerin. Bahsedilen ve karıştırılan şey, SATA'nın 3 GBPS ve 6 GBPS olanlarıdır. Şu anda dizüstü bilgisayarlardaki güncel tüm SATA'lar 3 GBPS'dir.

Yok SATA 2'ye takılmış, yok SATA 3'e takılmış falan nereden buluyorsunuz bunları...

6 Serisi çipsete sahip cihazları almayın diyorlar. İşin özü bu. Kafa karıştırmayın.

http://www.pclabs.com.tr/2011/01/31/intel-sandy-bridge-yongasetlerinin-tumunde-hata-oldugunu-duyurdu

Arkadasim Sata 1-2-3 vardir.Sata 1 ilk nesil arabirimdir ve hizi en fazla 1,5 gb dir.Sata 2 arabirimi 3 gb hiz destegi sunar.Sata 3 ise en son sata arabirimidir ve teorik olarak 6 gb hiza kadar cikabilir.

Doğrusu budur diye biliyorum. Standart olup olmaması pek önemli değil. Her yerde bu şekilde kullanılıyor, yani biz uydurmuyoruz. SATA 3Gpbs = SATA II, gibi..

Bu arada probleme basit diyen olmadı. Problem o kadar önemli değil yani abartıldığı kadar büyük bir problem yok denildi. O sorunun giderilmesi için anakartları bütün olarak toplamak zorundalar ve tabi ki maliyetli bir iş olacak. Ne deserlerdi? "3Gpbs portları kullanmayın, idare edin kalanlarla" mi? Sonuçta çoğu kullanıcı o portları şu an kullanmasa da kullananlar da var ve Intel bunu gözardı edemez. Hepsini toplamak zorunda!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air_jersey15 -- 2 Şubat 2011; 10:03:23 >

• mayısa kadar laptop almıycam.
  • Ürünü satan sitelerden birinde e-sata var diye belirtilmişti. Yokmuş ama bu yine de Asus'un sorunu bildiğini göstermez. Bakalım ilerleyen günlerde detaylar belli olur.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IP-v6
    Nasıl bir mantık bu ya arızayı biliyorlarmış ? Intel hatayı yeni tespit etmişken Asus nasıl bilebilir ? Ayrıca ürün üzerinde UBS Combo e-sata mevcut yani mevcut slot hem e-sata hem de usb 2.0 olarak çalışıyor. Ne tür aygıt takarsan ona göre.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XPerience

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umuthvr
    Sandy bridgeler arizaliymis, alanlar fikirlerini paylasabilir mi? Ben de alacaktim.

Nerden uydurdunuz bunu anlamiyorum sandy bridge islemciler intelin cok fazla uzerinde durdugu ve onem verdigi islemciler

Uydurma falan yok arkadaşım SATA-II bağlantısında ilerleyen vadede sorun çıkaracak.Transistörlerinin uzun kullanım sonucu bozulacağı belirtildi.Kısa dönemde farkedilmeyecek.Dolayısıyla toplatılıyor.İyi ki üstünde duruyor AMD Bulldozer işlemcilerini sene ortasında satışa çıkaracak.Pazar payı meselesi.Muhtemelen acele etmişler.

http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/Son-Dakika-ntelin-6-serisi-yonga-setleri-sorunlu-tum-satislar-durduruldu.htm

Arkadaşım işlemciler arızalı değil anakartlar arızalı haberini de kendin vermişsin.Laptoplarda sata-II kullanmadığın sürece sorun yok.Ayrıca asus bu yeni laptoplara e-sata bağlantısı koymamış yani onlar da biliyor arızayı ve bile bile bu ürünü çıkardılar.ASUS a yakışmadı ama bu...

Arkadasim bilip bilmeden konusma asus n53sv serisinde e-sata yok ayrica intelin arizayi yeni farketmesi asusun anakartlari test etmemesini mi gerektiriyor.Asus laptoplari yaptiktan sonra test eder oyle piyasaya surer.Demek ki arizayi farketti ve e-sata koymadi

• quote:

Ürünü satan sitelerden birinde e-sata var diye belirtilmişti. Yokmuş ama bu yine de Asus'un sorunu bildiğini göstermez. Bakalım ilerleyen günlerde detaylar belli olur.

quote:

quote:

Nasıl bir mantık bu ya arızayı biliyorlarmış ? Intel hatayı yeni tespit etmişken Asus nasıl bilebilir ? Ayrıca ürün üzerinde UBS Combo e-sata mevcut yani mevcut slot hem e-sata hem de usb 2.0 olarak çalışıyor. Ne tür aygıt takarsan ona göre.

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umuthvr
    Sandy bridgeler arizaliymis, alanlar fikirlerini paylasabilir mi? Ben de alacaktim.

Nerden uydurdunuz bunu anlamiyorum sandy bridge islemciler intelin cok fazla uzerinde durdugu ve onem verdigi islemciler

Uydurma falan yok arkadaşım SATA-II bağlantısında ilerleyen vadede sorun çıkaracak.Transistörlerinin uzun kullanım sonucu bozulacağı belirtildi.Kısa dönemde farkedilmeyecek.Dolayısıyla toplatılıyor.İyi ki üstünde duruyor AMD Bulldozer işlemcilerini sene ortasında satışa çıkaracak.Pazar payı meselesi.Muhtemelen acele etmişler.

http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/Son-Dakika-ntelin-6-serisi-yonga-setleri-sorunlu-tum-satislar-durduruldu.htm

Arkadaşım işlemciler arızalı değil anakartlar arızalı haberini de kendin vermişsin.Laptoplarda sata-II kullanmadığın sürece sorun yok.Ayrıca asus bu yeni laptoplara e-sata bağlantısı koymamış yani onlar da biliyor arızayı ve bile bile bu ürünü çıkardılar.ASUS a yakışmadı ama bu...

Arkadasim bilip bilmeden konusma asus n53sv serisinde e-sata yok ayrica intelin arizayi yeni farketmesi asusun anakartlari test etmemesini mi gerektiriyor.Asus laptoplari yaptiktan sonra test eder oyle piyasaya surer.Demek ki arizayi farketti ve e-sata koymadi

Asusun sorunu bilip bilmemesi beni baglamaz.Ben sadece tahmin yuruttum ve bence biliyorda.Asus anakartini kendi uretir bu sorunu gormus olacak ki e-sata koymadi.Yoksa eski n53 serilerinde e-sata vardi noldu da yeni serilerde e-sataya gerek duymadi burasi tartisilir

• şimdi ne diyosunuz arkadaşlar şimdilik bu cihazı almayalım mı bekleyelim mi büyük bir sorun teşkil edermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametshn

şimdi ne diyosunuz arkadaşlar şimdilik bu cihazı almayalım mı bekleyelim mi büyük bir sorun teşkil edermi

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=46450844
    Asus böyle bir açıklama yapmış. Bence sen kafanda soru işareti kalsın istemiyorsan teknik servisi ara ve durumla ilgili bilgi al.

Eğer yazıldığı gibi olacaksa, yani yeni kartlar çıkınca değiştireceklerse kayıtsız şartsız Mayıs'ta, bence almaya değer. Sonuçta 3 yıl sonra performans düşüklüğü yaşanması beklenen portları kullanmadıkça tam performans kullanıyor olacaksın bilgisayarı

• quote:

Orjinalinden alıntı:fx57

@utankir, Asus'un farklı ürünlerine farklı bölümler baktığı için haberimize konu olan açıklama anakart ve ekran kartlarıyla ilgilenen komponent bölümünden geldi. Ancak konuyu Asus'a sordum ve Sandy Bridge tabanlı dizüstü bilgisayarların iade alınacağını belirttiler.

Ayrıca fx57 nin duyurduğu haberde sorun sadece P67 anakart chipsetinde değil H67 chipsetlerinde de varmış.Bu modelinki H67 bildiğim kadarıyla.Adamlar ücretsiz anakart değişimi yapacak işte niye arızalı olanı kullanmak hoşunuza gidiyor anlamadım.
  • quote:

quote:

@utankir, Asus'un farklı ürünlerine farklı bölümler baktığı için haberimize konu olan açıklama anakart ve ekran kartlarıyla ilgilenen komponent bölümünden geldi. Ancak konuyu Asus'a sordum ve Sandy Bridge tabanlı dizüstü bilgisayarların iade alınacağını belirttiler.

Ayrıca fx57 nin duyurduğu haberde sorun sadece P67 anakart chipsetinde değil H67 chipsetlerinde de varmış.Bu modelinki H67 bildiğim kadarıyla.Adamlar ücretsiz anakart değişimi yapacak işte niye arızalı olanı kullanmak hoşunuza gidiyor anlamadım.

Arızalı olanı kullanmak hoşumuza neden gitsin hocam. Yeni kart çıkana kadar bilgisayarı kullanırız, sonra da kart değişimi için servise teslim ederiz. Böyle bir hakkımız var yanlış anlamadıysam. Yanlış anlanladıysam düzeltin lütfen.

Ben kullanmayacağım portlarda, gerçekleşme ihtimali az olan bir problem için neden bu bilgisayarı kullanmaktan vazgeçeyim 4 ay? Piyasada bu fiyata bu performansı veren başka bilgisayar da yok üstelik.

• Laptop elime ulaştı. Şu an recovery dvdsi yazıyorum
  • http://non-pasaran.blogspot.com/2011/02/intel-sandy-bridge-islemcileri-geri.html

Burdaki konuda arkadaşın belirttigi gibi asustan açıklama gelmiş ve bu üründe etkileniyor malesef :) en iyisi beklemek gibi görünüyor alan arkadaşlarda daha sonra serviste anakartı degiştirirler artık.
  • Dosyaları C den D ye taşırken yavaş mı yoksa ben mi paronoya yapıyorum :S
  • 2.7 gb dosya için taşınma süresi 5dk fazla mı az mı bu bilgisayar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

quote:

quote:

Arızalı olanı kullanmak hoşumuza neden gitsin hocam. Yeni kart çıkana kadar bilgisayarı kullanırız, sonra da kart değişimi için servise teslim ederiz. Böyle bir hakkımız var yanlış anlamadıysam. Yanlış anlanladıysam düzeltin lütfen.

Ben kullanmayacağım portlarda, gerçekleşme ihtimali az olan bir problem için neden bu bilgisayarı kullanmaktan vazgeçeyim 4 ay? Piyasada bu fiyata bu performansı veren başka bilgisayar da yok üstelik.

Bende sx062v modelini bu hafta içinde almayı düşünüyorum .

• İyi haberler verelim biraz da need for speed hot pursuid i 3 saat oynadıktan sonra kendi soğutucumla beraber 65C ler civarında gezindi :). Battlefield bad company 2 ve dirt2 yi de yükledikten sonra onlarıda yazarım : )bilgisayar performans resimleriyle beraber koyucam.
  • Ben de 2 saat high'da NBA2k11 oynadım, 1 saat de CODWAW.. Makine halen buz gibi (soğutucunun da etkisi var tabi ki)

GTAIV'de biraz kasıyor ve fan çalıştırıyor, bütün detayları en yüksek seviyede yapınca
  • Emin misin , bence kasmaz ya :) NVİDİA yla açtın dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich
    Emin misin , bence kasmaz ya :) NVİDİA yla açtın dimi ?

Gta IV en yuksek detayda acmis oyun kasar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.