Size bu iki bilgisayarı danışmak istiyorum. Bilgisayarı genel olarak visual studio ile yazılım geliştirme için kullanacağım. Çok film izlerim. Oyun çok oynamam ama bazen yeni oyun çıktığında bilgisayarımın o oyunu açmasını isterim. Bu nedenle ekran kartı da beni uzun süre idare etsin istiyorum.
Monster ın özelliklerinden 2720qm atı 6970 2x 2GB; DDR3-1600; PC-12800; Kingston HyperX KIT 500GB Momentus® XT 7200RPM 32MB 60 gün sonra teslimat seçeneğiyle 2812 TL
Asus n53sn sz076 2630qm 550m ekran kartı 4gb 1333Mhz ram 640GB 5400rpm disk. Vatan ın şu an ki indirimiyle 2000 TL ( worlde 6 taksitle)
Bilgisayar beni 3-4 yıl idare etsin diye umuyorum. 60 gün sonra teslim almak 400 TL oynatıyor fiyatı. Fikir verebilir misiniz bana? Siz hangisini tercih ederdiniz.. Çok teşekkürler...
Sorulurmu Bu? mMonstet tabikide Konfigrasyonda İşlemcinizi 2630QM ye öekinizarada %1 fark var yada yok
2720qm e gerek yok mu diyosun yani.
peki seagate ve momentus diskleri arasında çok fark olur mu?
Alacaksanız SSD alın. XT size SSD'nin 10'da biri kadar fayda sağlamaz. HDD'nin çok az gelişmişi bu, başka bir şey değil. SSD alamıyorsanız normal HDD alın. Bunlara boşuna para vermeyin.
2720QM oyunlarda biraz daha fark ettirir fakat 180 liraya değeceğini sanmıyorum.
HyperX belleklere de boşuna para vermeyin diyecektim ama fark alınmıyormuş. Performans olarak da hiçbir farkları yok zaten.
İşlemci ve hibrit HDD'ye vereceğiniz farkı şu seçeneğe verin;
120GB Intel® Solid-State Drive 510 Series SATA-III ( Okuma : 400 MB/s - Yazma : 210 MB/s )
Böylece mükemmel bir cihaz almış olursunuz. SSD'nin katacağı farkı hiçbiri katamaz.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Monsterda şu seçimlere döndüm.
2630qm işlemci 6970 ekran kartı 4gb 1333 ram 500gb seagate disk. 30 eylül-20 ekim arası teslimat fiyatı. 2640 TL... stoğa girdikten 60 gün sonra teslimat seçeneğiyle 2250 TL...
Daha sonra ram i 8 gb yapıp, SSD disk alırım diye düşünüyorum..
Vatanın kampanyasında 2000 liralık asus stokta yokmuş. Başka sitelerdeki n53SN modeli de genelde 2300-2400 tl civarı...
Monster daha üstün ekran kartıyla tabiki önde ama bazı kişiler ısı sorunu olduğunu söylemiş. ASUS un bu modeli çok tutuluyo ve şikayet yok denecek kadar az. Çok kararsızım hala bu ikisi arasında..
Arkadaşlar cevap verebilecek yokmu. 60 gün sizce beklemeye değer mi bu laptop için. yoksa 2 ay sonra bu fiyata bu özellikli laptop ı zaten alabilir miyim? Çok acelem yok. Laptop güzel olsun istiyorum.. Bide şu seçenekleri yaptım..
Yoksa yukarıda yazdığım 2250 TL seçeneğiyle alıp SSD ve ram almayı kendim sonra mı yapsam. Hem belki 2 ay sonra SSD ler biraz olsun ucuzlar..??
quote:
Orijinalden alıntı: serhat_7tepe
Arkadaşlar cevap verebilecek yokmu. 60 gün sizce beklemeye değer mi bu laptop için. yoksa 2 ay sonra bu fiyata bu özellikli laptop ı zaten alabilir miyim? Çok acelem yok. Laptop güzel olsun istiyorum.. Bide şu seçenekleri yaptım..
Yoksa yukarıda yazdığım 2250 TL seçeneğiyle alıp SSD ve ram almayı kendim sonra mı yapsam. Hem belki 2 ay sonra SSD ler biraz olsun ucuzlar..??
Bu sistem çok çok iyi olmuş; ama fiyat da ortada.
Şahsen ben sadece SSD'yi sonra almanızı tavsiye ederim. Çıkan 500'lük Momentus'u da harici olarak kullanabilirsiniz ya da slot varsa SSD'yi de takarsınız 500'lüğün yanına.