Şimdi Ara

ASUS N550JV ANAKONU (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.037
Cevap
52
Favori
246.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uyarınız için gerçekten çok teşekkürler bugüne kadar jk modeli olduğunu sanıyordum pcnin :) jv imiş.

Arkadaşlar benim ekran sorunumla karşılaşan olmadı mı başka yada çözüm yolu bulabilecek var mı? Eskiden çok fazla asus gereksiz programı var diye temiz format atmıştım fakat asus officalde artık win10 için çok driver yok en azından vga driveri verilmemiş.

Pc de asus adına kurulu programlar: atk, realtek, hd grap., nvidia driver

Denediklerim:

1 Aygıt yöneticisinden hd 4600 kaldır dedim ama otomatikmen tekrar kuruyor.
    2 Gt 750m son sürüm driverini silip tekrar kurdum.
    3 hd graphic sürücüsünü kaldırıp tekrar kurdum.

Yardımcı olabilecek var mı
  • Ben de bu pc den aldım teknosadan internetten. Pc nin b ve n tuşları çalışmıyor servise verdik hadi hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam windows 10 temiz kurulum yaparken önce nvidia son sürümünü indirip bi kenara alın. sonra internetinizi kesin ve format atın, kurulum bitince nvidia'yı yükleyin, baştan başlatın ve interneti bu adımda açın/bağlayın. ondan sonra güncellemeler ile intel'i yükleyin. ben böyle yaptım, sorun yok çok şükür.
  • Klavyenin ışığı yanmıyor.

benim yaşadığım sorun buydu. asusun driver sayfasından ATK Package driverını indirdim sorun çözüldü.
  • ZeoMast3r Z kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba ,

Windows 10 DPI Fix adı altında aratma yapınca soruna karşılık bulabildim. aynı zamanda bu ad ile bir program var. kuruyorsunuz ve oradan görüntü ayarını yaparak bulanıklık sorununu çözüyorsunuz.

program , açtığımda bilgisayarın o anki çözünürlüğünün Windows 8.1 e göre olduğunu söylüyordu.

denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutbrit

hocam merhaba ,

Windows 10 DPI Fix adı altında aratma yapınca soruna karşılık bulabildim. aynı zamanda bu ad ile bir program var. kuruyorsunuz ve oradan görüntü ayarını yaparak bulanıklık sorununu çözüyorsunuz.

program , açtığımda bilgisayarın o anki çözünürlüğünün Windows 8.1 e göre olduğunu söylüyordu.

denemeni tavsiye ederim.

Oldu gerçekten dostum :) sonunda aştım sorunu ama sebebi neymiş anlayamadım orjinal driver ile çözülemeyen sorun çözüldü.
  • ZeoMast3r Z kullanıcısına yanıt
    valla bende bir türlü anlayamadım ve sorunu bir kaç kişinde başka yaşayan yok gibi yada umursanmıyor :) bu sorun yüzünden 2 defa format attım bilgisayara kaç defa driver sildim yükledim hatırlamıyorum bile
  • Yaklaşık 3 hafta önce harddiski samsungun 512 Gblık SSD'si ile değiştirdim. Win10 ile açılması saniyelere düştü resmen... Keşke ekran kartı da böyle kolay değişebilseydi :(
  • arkadaşlar merhabalar.

asun n 550 jv var bende.
    Son 1 aya kadar blur u full ayarda sorunsuz oynuyordum.

Fakat son bir aydır özellikle blur da fps 12 lere kadar düşüyor.

Bilgisayara format attım. driverları falan günceledim ama blur daki fps bir türlü yükselmedi.

nvidea ayarlarını değiştirdim fps artırımları ile igili yorumları ve yapılanları yaptım ama yine olmadı.

1 ay önce blur u akıcı bir şekilde oynuyordum şimdi oynayamıyorum.

sizce sorun ne alabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-music

arkadaşlar merhabalar.

asun n 550 jv var bende.

Bilgisayara format attım. driverları falan günceledim ama blur daki fps bir türlü yükselmedi.

nvidea ayarlarını değiştirdim fps artırımları ile igili yorumları ve yapılanları yaptım ama yine olmadı.

sizce sorun ne alabilir?

Ekran kartı driveri güncellediysen odan olabilir 1 eski versiyonu yükle dene

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingkaan34

quote:

Orijinalden alıntı: the-music

arkadaşlar merhabalar.

asun n 550 jv var bende.

sizce sorun ne alabilir?

Ekran kartı driveri güncellediysen odan olabilir 1 eski versiyonu yükle dene

O sekilde de yaptim yine olmadi.

• the-music kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yok mu yardımı olacak birileri.
  • Arkadaşlar 120 W ofiste sabit kullanmak için adaptör araştırıyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba,

Benim Ram'lerden biri bozuldu, içindeki ram 4+8 DDR3 1600 yazıyor kutusunda ama, başka bir sorun olduğu için Vatan'dan teknik servise göndermiştim. Dedikleri 1 ram bozuk (4 GB), diğeri çalışıyor ama o da 4 GB ve 1333 hz. Galiba benim ram değiştirilmiş:)

Sorum ben ssd ve ram takmak istiyorum, bizim anakart ddr4 kaldırır mı 2 tane 8 gb taksam. ssd için ne önerirsiniz? 1000-1500 TL harcayarak bayağı bir upgrade yapmak istiyorum. Ekran kartını değiştiren var mı, onun için de öneri alabilir miyim?

Gerçekten pek bir fikrim yok:)
  • jesustr J kullanıcısına yanıt
    ddr4-3-2-1 standartları temsil eder. donanımsal olarak farklıdır her sayı değişikliğinde. ram yönünü belli eden boşlukları bile özellikle farklıdır yanlış takılmasın diye.

ben şu an 8+8gb 1600 kullanıyorum. daha üstünü destekliyor mu bilmiyorum ama gerek de yok. kullandığım programlarda 10gb üzerine pek çıkmadı.
    ekran kartı anakarta lehimli, soket olarak çıkabilecek şekilde değil. değişmesi bildiğim kadarıyla olmuyor, ama bir arkadaş olabildiğini söylemişti. aynı pin diziliminde yeni nesil bir ekran kartı varsa belki olabilir, ama değer mi?
    işlemci çıkıyorsa da gerek yok bence, ekran kartına göre her zaman laptoplarda işlemci fazladır.

ssd kesinlikle alın, 250gb bandı iyidir yeterlidir bence. sandisk, crucial ve kingston kullandım, hiç biri de üzmedi. kampanyalı olanı alın, hepsi birbirine benzer.
    ram için 1600mhz ile 1333 arasında çok fark yok. o yüzden illa 1600 olsun diye zorlamaya gerek yok. ama iki ram'i birden değiştirecekseniz çok fiyat farkı da yok, 8+8 alınabilir. ama öncesinde şunu da belirtmek lazım, kullanım amacı nedir? sonlu elemanlar ile analiz yapacak mısınız? aşırı büyük photoshop çalışmalarınız var mı? 3 boyutlu işlerde uğraşıyor musunuz render'lama işleri yapacak mısınız? eğer oyun ve multimedia amaçlı ise ram'in çok yüksek olmasına gerek yok, 8 de yetebilir.

eGPU diye bir başlık var, isterseniz onu araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: jesustr

Arkadaşlar merhaba,

Benim Ram'lerden biri bozuldu, içindeki ram 4+8 DDR3 1600 yazıyor kutusunda ama, başka bir sorun olduğu için Vatan'dan teknik servise göndermiştim. Dedikleri 1 ram bozuk (4 GB), diğeri çalışıyor ama o da 4 GB ve 1333 hz. Galiba benim ram değiştirilmiş:)

Sorum ben ssd ve ram takmak istiyorum, bizim anakart ddr4 kaldırır mı 2 tane 8 gb taksam. ssd için ne önerirsiniz? 1000-1500 TL harcayarak bayağı bir upgrade yapmak istiyorum. Ekran kartını değiştiren var mı, onun için de öneri alabilir miyim?

Gerçekten pek bir fikrim yok:)

Hocam ssd önerim linkte olan ssd.27 Kasım da Amazon da indirim olacak bende bunu alacağım.

http://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-Internal-MZ-75E250B-AM/dp/B00OAJ412U/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1448285672&sr=1-1&keywords=samsung+evo+850

• Sağolun arkadaşlar,

HDDcaddy ve Samsung Evo aldım kurdum, şimdiki sıkıntı sistem kurtarmadan ya da bilgisayarı sıfırladan temiz kurulum yaptığımda gene gidip HDD ye windowsu kuruyorum:)

Ben de HDD yi SSD'ye klonluyorum, sonrasında SSD'deki Win8'i varsayılan OS yapıp eskisini silerim diye düşünüyorum ama doğru mudur?

Temiz Win10 kurduğumda lisans problemi çıkartıyor, o nedenle yükseltmeyle Win10 yapıp lisansı aldıktan sonra temiz kurulumla SSD'ye Win10 kurarım diye düşündüm.

Belki daha basit yolu vardır:)
  • asus cn044d yı en ucuz nereden buluruz..kdv dahil nakit 1000 dolara bulursam hemen alacagım..bulabilirmiyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jesustr

Sağolun arkadaşlar,

HDDcaddy ve Samsung Evo aldım kurdum, şimdiki sıkıntı sistem kurtarmadan ya da bilgisayarı sıfırladan temiz kurulum yaptığımda gene gidip HDD ye windowsu kuruyorum:)

Ben de HDD yi SSD'ye klonluyorum, sonrasında SSD'deki Win8'i varsayılan OS yapıp eskisini silerim diye düşünüyorum ama doğru mudur?

Temiz Win10 kurduğumda lisans problemi çıkartıyor, o nedenle yükseltmeyle Win10 yapıp lisansı aldıktan sonra temiz kurulumla SSD'ye Win10 kurarım diye düşündüm.

Belki daha basit yolu vardır:)

hocam lisans sorununu şu şekilde halledebilirsin
    http://10.enpedi.com/2015/09/yukseltme-kurulumu-yapmadan-direkt.html

Bu arada hayırlı olsun 27 Kasım da amazondan alacağım bende inşallah memnunsundur.Birde sorum olacak asus backtracker ile imajı kopyalasan sonra onu ssd ye kursan olmuyor mu ki :D

• Merhabalar. Bilgisayarım n550jv-240h. Başta bir salaklık yapıp asus teknik servisi sandığım bir yere pcyi verdim tamir ettirdim. Pcnin icine ettiler. Garantimden de oldum. Sonra asus a verdim pcyi bana anakartta lehim var degistirmemiz lazim dediler. 500 lira istediler. Kasadaki cizik kirik falan icin de 400 lira istediler. Ben ssd almistim. Sadece onu takin dedim. Taktilar geri verdiler. Gecenlerde ekran kartiyla ilgili problemlerim oldu. Fallout oynarken birkac kere kapandi pc. Sonra baktim ki masaustu ekran kartimi goruyo pc. Nvidia durdurulmus. Driver falan guncelledim. Bios u guncellemedim ama. Bir an acaba ekran kartini mi yaktim dedim. Telasli bir sekilde servise verdim gene pcyi. Dun bana yolladiklari mesajda 2bin lira istiyo asus anakart degistirceklermis.70 lira servis parasi. 510 lira da kasadaki kirik cikik mentese zart zurt parasiymis. Ne yapayım. O kadar paraya zaten ben bu pcyi aldım. Ekran kartina bir zarar gelmis midir? Yardımcı olacak kimse var mı? Bu parayı hayatta veremem.

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.