Şimdi Ara

ASUS N551JW İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Gerek bu forum gerek diğer forumlarda Asus N551JW ile çokça başlık gördüm. Alacak arkadaşlara bir bilgilendirme konusu açayım dedim.

Artıları:

-Aydınlatmalı klavye
    -Tek fan olmasına rağmen iyi soğutma sistemi. Örneğin GTA5 oynarken çok ısınmıyor. GTA5 oynarken ölçtüğümde GPU 60, CPU 68 dereceydi. Kasa üzerinde elimi koyduğum yerlerde ılıma bile yok. Sadece klavyenin ortası ısınıyor.
    -Bu tarz bir bilgisayar için iyi denilebilecek bir pil ömrü var bana göre. Webde gezerken parlaklığı çok açmazsanız 4 saati görüyorsunuz.
    -i7 4720HQ işlemci, GTX 960M 4GB ekran kartı. Oldukça performanslı.
    -Ekranı gerçekten çok kaliteli. Görüş açıları harika ve parlaklığı son derece iyi. Ama bir kötü yanı (eksiler bölümünde)
    -Touchpad'i diğer markalara göre daha iyi. Klavye tuşlarına aynı anda basarken touchpad çalışabiliyor. Diğer markaların çoğunda bir duraklama oluyor.
    -Ses gücü iyi.
    -Ethernet girişi düşük ping isteyen oyuncular için unutulmamış. (Yoksa içine koydukları kötü modem yüzünden mi?)
    -Metal kasa oldukça güzel. Diğer bilgisayarlar gibi klavyenin ortasına basınca yamulma gibi bir durum yok.
    -Ekran kapağındaki Asus yazısı aydınlatmalı. Çok şekil duruyor.
    -Bluray yazıcı. İleride SSD takmak isteyenler için CD okuyucu olması önemli. Bu arada kasa içinde SSD cache yapmak için yer var, SSDye işletim sistemi kurmak için ek yer yok. Bu Asus teknik servisinden alınmış bilgidir.

Eksileri:

-Ekranda bariz bir ışık sızması var. Öyle böyle bir sızma değil. Bildiğiniz simsiyah ekranda etrafı aydınlatıyor. Fotoğrafları ekledim.
    -SSD slotu sadece 32GB destekli ve işletim sistemi kurulamıyor.
    -Daha hafif ve ince olabilirdi. Ama o zaman bu kadar serin çalışabilir miydi bilmiyorum. 2.6 kg olması lazım.

Alacak arkadaşlar buradan sorularını bana sorabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 30 Ağustos 2017; 20:17:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ataince

-SSD slotu sadece 32GB destekli ve işletim sistemi kurulamıyor.

Bu kısmı anlayamadım? SSD slotu diye bir slot olduğunu zan etmiyorum bu makinede? Ben HDD yerine (ki oda 7200 RPM idi) SDD taktım ve 64 bit Windows 10 kullanıyorum.

Bunun ötesinde bu kadar performanslı bir makineye 32 bit kurup 4 gb ram ile çalıştırmak akıl işi değil bence.

Wi-fi sorununa gelince tavsiyem AC destekli bir Wi-fi kart alman.Benim ilk değiştirdiğim donanımlardan biridir kendisi.Gerçi N511JW'den çıkan Wi-fi kart şu an başka bir makinede gayet düzgün çalışıyor.

Mümkünse HDD /SSD değişimine gidin.Hem performans artışı hem pil ömründe artış göreceksiniz.Sessizlik ise zaten SSD lerin en büyük artılarından biri.Değil SSD den ses Fan sesi bile duyulmuyor normal çalışmada.

• kijiro K kullanıcısına yanıt
    Kardeş SSD slotu var kasanın içinde. 2.5 inçlik bir slot değil 1 inçlik bir slot. Cache yapmak için kullanılıyor sadece. 32 bit kurmadım kardeş. Yanlış anlamışsın mesajı.
  • quote:

Kardeş SSD slotu var kasanın içinde. 2.5 inçlik bir slot değil 1 inçlik bir slot. Cache yapmak için kullanılıyor sadece. 32 bit kurmadım kardeş. Yanlış anlamışsın mesajı.

Kasayı mı açtın hemen ? :D

Bu SDD slotunu Msata olarak kullanmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kijiro -- 19 Eylül 2015; 15:53:11 >
  • kijiro K kullanıcısına yanıt
    Msata diye geçiyor. Ama bu konularda çok bir bilgim yok. Teknik servisin bana söylediği SSD takabilirsiniz fakat içine işletim sistemi kuramıyorsunuz ancak cache yapabilirsiniz.

Kasayı açmadım tabi ki internetten fotoğrafını buldum.

http://techkalauz.hu/pic/images/PB090868.JPG
  • ataince kullanıcısına yanıt
    Işık sızmasını az önce kontrol ettim. Altlarda dikkatli bakınca az bir miktar olduğun gördüm fakat sizinki bayağı fazla.
  • quote:

Msata diye geçiyor. Ama bu konularda çok bir bilgim yok. Teknik servisin bana söylediği SSD takabilirsiniz fakat içine işletim sistemi kuramıyorsunuz ancak cache yapabilirsiniz.

Kasayı açmadım tabi ki internetten fotoğrafını buldum.

http://techkalauz.hu/pic/images/PB090868.JPG

Teşekkür ederim.Evet bakınca Msata türü SSD takılabilecek bir soket görünüyor ve dediğiniz gibi sadece Cache Bellek olarak kullanılabilirmiş takılan SSD. Tabi hal böyle olunca benim gibi HDD yerine SSD kullananların işine hiç yarayacak bir şey değil. Keşke girişi yapmışken Msata destekli normal bir SDD çalışacak şekilde yapsalarmış.

• Arkadaşlar Laptop Bataryasını nasıl kullanıyorsunuz, Nasıl Kullanmalıyız?
  • büyük ihtimal içerisinde sand disk half size msata var. yani normal msatalardan biraz daha küçük boyutta. express cache özelliği zaten en fazla 32 gb kadar destekliyor. bunun üzerine zaten cache özelliği çıkmıyor. bunun dışında oradaki msata girişine ebaydan veya amazondan daha yüksek boyutlu bir ssd alarak işletim sistemi kurabileceğinizi düşünüyorum. aynı durum benim bilgisayarımda da var. mydigitalssd gibi markalar half size msata üretiyorlar ve 120 gb boyutlu olanları bulmak mümkün. fakat bu msataya vereceğiniz paraya 240 gb normal ssd alabilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar. n551jw için şu ssd yi almayı düşünüyorum;
    http://www.bimeks.com.tr/urun/146787/samsung-250gb-850-evo-sata-3-0-okuma-540mb--yazma-520mb-ssd.aspx

Kendim takabilir miyim? Herhangi bir güvenlik bandı falan var mı? bir de bu ürünün 850 pro su var. 100 tl daha pahalı. Sizce o parayı vermeye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılın Üyesi -- 28 Şubat 2016; 21:46:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

Merhaba arkadaşlar. n551jw için şu ssd yi almayı düşünüyorum;
    http://www.bimeks.com.tr/urun/146787/samsung-250gb-850-evo-sata-3-0-okuma-540mb--yazma-520mb-ssd.aspx

Kendim takabilir miyim? Herhangi bir güvenlik bandı falan var mı? bir de bu ürünün 850 pro su var. 100 tl daha pahalı. Sizce o parayı vermeye değer mi?

Ben SSD'den anlamam fakat SSD kesinlikle tak. Çünkü bir klasöre falan girdiğimde simgeler çok geç geliyor. Bilgisayarın keyfi kalmıyor.

• quote:

quote:

Ben SSD'den anlamam fakat SSD kesinlikle tak. Çünkü bir klasöre falan girdiğimde simgeler çok geç geliyor. Bilgisayarın keyfi kalmıyor.

Teşekkürler. Ben de takmayı düşünüyorum en kısa sürede. Şuan, hdd yi söküp normal sata3 ssd mi takayım yoksa üzerindeki 24 gb lık msata yı söküp yüksek kapasiteli bir msata mı takayım konusunu araştırıyorum. Eğer msata ya windows yüklenebiliyorsa hdd ye dokunmayıp msata ssd almak çok daha mantıklı geliyor.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Ben de takmayı düşünüyorum en kısa sürede. Şuan, hdd yi söküp normal sata3 ssd mi takayım yoksa üzerindeki 24 gb lık msata yı söküp yüksek kapasiteli bir msata mı takayım konusunu araştırıyorum. Eğer msata ya windows yüklenebiliyorsa hdd ye dokunmayıp msata ssd almak çok daha mantıklı geliyor.

Kendin mi yapacaksın bu işlemi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kendin mi yapacaksın bu işlemi?

Evet, elim yatkındır bu işlere. Ama kapağı açıp güvenlik bandı var mı yok mu bakmam lazım. Videolarını çok izledim. Baya basit bir işlem. Ama bant varsa mecbur servise götürmem lazım. Servis uzakta olduğu için kendim uğraşmak istiyorum aslında. Yarın en azından arka kapağı bir söküp bakayım.

• quote:

Evet, elim yatkındır bu işlere. Ama kapağı açıp güvenlik bandı var mı yok mu bakmam lazım. Videolarını çok izledim. Baya basit bir işlem. Ama bant varsa mecbur servise götürmem lazım. Servis uzakta olduğu için kendim uğraşmak istiyorum aslında. Yarın en azından arka kapağı bir söküp bakayım.

Ben pek anlamam hocam ama serviste yaptırırsan 70tl işlem ücreti alıyorlarmış bilgin olsun.
  • quote:

quote:

Ben pek anlamam hocam ama serviste yaptırırsan 70tl işlem ücreti alıyorlarmış bilgin olsun.

Geçen laptopu aldığım bimeks mağazasına sordum. Servis sadece istanbulda var dedi. Bu doğru mu?
  • quote:

quote:

quote:

Geçen laptopu aldığım bimeks mağazasına sordum. Servis sadece istanbulda var dedi. Bu doğru mu?

Evet doğru. İzmir'de Asus servisi var fakat sadece toplama merkezi olarak kullanılıyormuş. Oradan İstanbula postalanıyormuş.

• Arkadaşlar n551jw asus laptopumun hdd sinden çıt çıt sesler geliyor. ilkin önemsemedim ama bir dk içinde sanırım 10-15 defa bu ses geliyor. Sizce servise yollasam mı yoksa normal bir şey mi?
  • Bir yıl geçmiş konu üzerinden. Ben cihaz üzerindeki hdd yi çıkardım ve 256 gb lik samsung evo 850 lik ssd taktım. Başkada depolama yok. Harici hardiskim vardı zaten, onu kullanıyorum. Şimdi baya memnunum cihazdan, en ufak bir ses yok, fan sesi bile yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.