Şimdi Ara

Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
27
Favori
397.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gx2delete

N55SF-S1194V bilgisayarımda format atabilmek için bilgisayarı fabrika ayarlarına gönderme yok. bu nasıl bir iş. sadece eğer bacup disc veya iso oluşturduysan yapabiliyorsun. ben de gerek duymadım bişey olursa tertemiz fabrika ayarlarına dönerim diye ama öyle bir seçenek yok ki. bilgisi olan varsa yardımını bekliyorum

n53 - n61'de bilgisayar açılır açılmaz f9 -f10 - f11 bunlardan birisi recovery partition'u açıyor ve fabrika ayarlarına dönüyorduk. n55'te aynısı olması lazım mutlaka fabrika recovery bulunuyordur.
  • Ben galibe karar verdim gbi. Bu laptopu alacam. Muhtemel i5 olacak( gonul ister i7 ama cok pahali be haci) sonrasinda Bi de ssd al ve uzerindeki hdd nin imajini al ssdye aktar. Kendi harddiski formatla harici olarak kutusunu al ve kullan. Ve sonuc canavarr. :D

Hedefim bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: aofd

quote:

N55SF-S1194V bilgisayarımda format atabilmek için bilgisayarı fabrika ayarlarına gönderme yok. bu nasıl bir iş. sadece eğer bacup disc veya iso oluşturduysan yapabiliyorsun. ben de gerek duymadım bişey olursa tertemiz fabrika ayarlarına dönerim diye ama öyle bir seçenek yok ki. bilgisi olan varsa yardımını bekliyorum

n53 - n61'de bilgisayar açılır açılmaz f9 -f10 - f11 bunlardan birisi recovery partition'u açıyor ve fabrika ayarlarına dönüyorduk. n55'te aynısı olması lazım mutlaka fabrika recovery bulunuyordur.

Malesef sonuc olumsuz. Fabrika ayarlarina gonder secenegi gelmiyor ki. Birazdan fotografini cekip koyacagim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brk8

quote:

w7 cdsini taktiginizda restart atinca format ekrani cikmiyor mu hocam

Windows 7 cd si yok ki. Kutudan sadece driver & utulity Dvd si cikti. Recovery bolumu gozukuyor 25gb ayrilmis 8,5gb dolu. Ama bilgisayar acilirken f8 yapip onar dedikten sonra fabrika ayarlarina gonderme secenegi yok.

hallettin mi hocam varmiymis

•  Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M)

şeklinde olması lazım fakat benimkinde windows işareti olan restore your computer seçeneği yok.
  • Biraz konuya göz attımda sıcaklık ilgili yazılar filan var merak edenler için test ettim tam yük altında ve boşta çalışırken sistemin sıcaklıgını

Sistem Boşta iken
     Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M)

Tüm cpuları %100lük yük altında 15dk çalıştırdıktan sonraki sonuçta bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeyth

Biraz konuya göz attımda sıcaklık ilgili yazılar filan var merak edenler için test ettim tam yük altında ve boşta çalışırken sistemin sıcaklıgını

Sistem Boşta iken

Tüm cpuları %100lük yük altında 15dk çalıştırdıktan sonraki sonuçta bu

Zeyth senin bilgisayarın hangi model acaba? 2720QM yazıyor. N55 serisinde en yüksek 2670qm yok mu?

• @gx2delete

N55SF-S1194V modeli evereste 2670qm yazıyor
  • quote:

@gx2delete

2720QM yazıyor ama ikinci büyük olan görüntüde. Bir de benim sorunuma baktın mı acaba? Restore Your Computer seçeneği yok. Bir bilgin var mı bu konuda
  • 2720qm gostermesi programin hatasi. 2670qm vardir bu laptop'ta
  • o yüzden şaşırdım ya. Neyse artık ama benim iyice sinirim bozuldu nasıl fabrika ayaralrına gönderme seçeneği çıkmaz anlam veremiyorum. hele de benim gibi sıfır takıntısı olan insanlar için çok sinir bozucu birşey. sırf bu yüzden çok soğudum aletten.
  • quote:

quote:

@gx2delete

2720QM yazıyor ama ikinci büyük olan görüntüde. Bir de benim sorunuma baktın mı acaba? Restore Your Computer seçeneği yok. Bir bilgin var mı bu konuda

alıntılar yüzünden görmedim

bende backup yapmadım nasil yani format atamıyormuyuz ?
  • recovery de sıkıntı vardır fabrika ayarlarına geri yükler programın formatı nasıl direkt f tuşuyla başlatma pc de recovery programı olması gerekir oradan bir aç orada seçenekler vardır sistem geri yükleme yedekleme sistem yazılımı yükleme gibi seçeneklr bulunması gerekir yada bunun gibi seçenekler f tutşundan başlatmada hata verebilir oseçenek aktif olmayabilir dediğim programı birde dene.
  • quote:

quote:

quote:

@gx2delete

alıntılar yüzünden görmedim

bende backup yapmadım nasil yani format atamıyormuyuz ?

Şöyle ki şu gönderdiğim resimdeki aynı pencere geliyor ama aradaki windows amblemli restore your computer seçeneği yok. gerisi aynı. istersen bilgisayar açılken f8 e basıp bilgisayarı onarın seçeneğine gelip. sonra gelen ekranda turkish Q klavye seçeneğini seçip ileri dedikten sorna kullanıcı adını seçip şifren varsa yazdıktan sonra ileri dersin. sonra gelen pencerede restore seçeneği yoksa genel oalrak yoktur. ama sende çıkıyorsa ve bende çıkmıyorsa bana servis yolu gözükür demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

recovery de sıkıntı vardır fabrika ayarlarına geri yükler programın formatı nasıl direkt f tuşuyla başlatma pc de recovery programı olması gerekir oradan bir aç orada seçenekler vardır sistem geri yükleme yedekleme sistem yazılımı yükleme gibi seçeneklr bulunması gerekir yada bunun gibi seçenekler f tutşundan başlatmada hata verebilir oseçenek aktif olmayabilir dediğim programı birde dene.

vercenik53 daha detaylı analtabilir misin acaba? hangi program?
  • @gx2delete

Önce istersen teknik yardım bölümüne sorunun ile ilgili konu açhttp://forum.donanimhaber.com/forumid_183/tt.htm

Lakin çözüm bulamazsan servis yolunu seçebilirsin, ama bence çözüm bulunur
  • asusun bu modelinde programın adının nasıl geçtiğini bilmiyorum ama başlat menüsünde tüm programlar listesinde asus programlarına bir bakın asus recovery gibi bir program varmı buradan başlatın içeriğinde ne yazıyor yapabilirsen yap yoksa içeriğinde ne yazdığını söylersen daha iyi yardımcı olabilirim burdan direkt başlatabilirsin recovery işlemini yerine getirebilir.bu sayede düzelbilirde.f9 tuşunun normalde işlevi yerine getirmesi gerekir birde recovery dvd lerini oluşturdunmu oluşturmanda yarar var çünkü sıkıntı olduğu zaman f9 işlevi yerine getirmezse bu cd lerde format atabilirsin aynı şekilde çünkü pc yi açamayabilirsin.orada 3 yada 4 seçenek var recovery cd den kurar.yada recovery sadece c yi siler buraya kurara hdd 2 ye ayırır c ye kurar birde hdd yi tamamiyle siler sistemi c ye kurar siz tam temizlik yapmak istersenin bu seçenek yerine getirilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

asusun bu modelinde programın adının nasıl geçtiğini bilmiyorum ama başlat menüsünde tüm programlar listesinde asus programlarına bir bakın asus recovery gibi bir program varmı buradan başlatın içeriğinde ne yazıyor yapabilirsen yap yoksa içeriğinde ne yazdığını söylersen daha iyi yardımcı olabilirim burdan direkt başlatabilirsin recovery işlemini yerine getirebilir.bu sayede düzelbilirde.f9 tuşunun normalde işlevi yerine getirmesi gerekir birde recovery dvd lerini oluşturdunmu oluşturmanda yarar var çünkü sıkıntı olduğu zaman f9 işlevi yerine getirmezse bu cd lerde format atabilirsin aynı şekilde çünkü pc yi açamayabilirsin.orada 3 yada 4 seçenek var recovery cd den kurar.yada recovery sadece c yi siler buraya kurara hdd 2 ye ayırır c ye kurar birde hdd yi tamamiyle siler sistemi c ye kurar siz tam temizlik yapmak istersenin bu seçenek yerine getirilir.

Dediğini anladım fakat olmuyor işte. şu andaki sistemin bile recovery DVD sini oluşturamıyorum. veya iso dosyasını. AI Recovery programı var asusun fakat ordan sadece bu dediğim dvd veya iso oluştuma yapılıyor. onu da yapmıyor şu anda benim alet.

• sendeki leptopta moralin bozulmasın yazılımda hata mevcut servise gönderip yeni yazılım yükleyebilirler.
  • Sorun hallolduktan sonra bir Recovery DVD si hazırlayacağım. ilginiz için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.