indirimler belli olmaz biz burdan takip ettiğimiz kadarıyla 3-5 gün gittiği oluyor bazen daha az değişiyor müşteri hizmetlerini arayın nekadar olduğunu indirimlerin sadece nettemi yoksa mağazalarla beraber olduğunu öğrenirsiniz bazen nete özel oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: cooler_090
Arkadaşlar bu laptopun siparişini verdim ancak hala çekincelerim var...
Esas amacım OYUN ve siz olsanız aşağıdaki makinalardan hangisini seçersiniz ?? 2 numaranın siparişini verdim ancak şansım varken değiştirmem gerekiyorsa değiştirmek istiyorum...
2 numara full hd ekranlı...Full hd ekran olmasının oyun performansını düşürdüğü konusundan bahseden yazılar vardı forumda...bu konuda bilgisi olan var mı ? 1 numaranın işlemcisi i7 ve ekran hd degil...acaba daha mı iyi performasn verir ??
quote:
2 numara full hd ekranlı...Full hd ekran olmasının oyun performansını düşürdüğü konusundan bahseden yazılar vardı forumda...Bu konuda bilgisi olan var mı ? 1 numaranın işlemcisi i7 ve ekran hd degil...acaba daha mı iyi performasn verir ??
full hd ekran olanda çözünürlülüğü oyunda 1366x768 e çekersiniz hd ekran da ki performansın aynısını verir oyunda.performansları aynıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: vercenik53
quote:
2 numara full hd ekranlı...Full hd ekran olmasının oyun performansını düşürdüğü konusundan bahseden yazılar vardı forumda...Bu konuda bilgisi olan var mı ? 1 numaranın işlemcisi i7 ve ekran hd degil...acaba daha mı iyi performasn verir ??
full hd ekran olanda çözünürlülüğü oyunda 1366x768 e çekersiniz hd ekran da ki performansın aynısını verir oyunda.performansları aynıdır.
Peki i5 - i7 farkı, gt540 ile gt555 ekran kartı farkından daha mı önemlidir...işlemci performansı, ekran kartından daha çok fark yapar mı acaba ?
quote:
quote:
quote:
Peki i5 - i7 farkı, gt540 ile gt555 ekran kartı farkından daha mı önemlidir...işlemci performansı, ekran kartından daha çok fark yapar mı acaba ?
Ekran karti perf. Daha onemlidir
oyunlarda yükü çeken ekran kartıdır i5 işlemci ile i7 işlemci arasında 3-5 fps oynar oyununa göre ama 540m kartla 555m kart arasında çok performans farkı mevcut 1. de 540m kartvar 2. olan i5 şin sistemine yetişemez i5 555m kartla birleşince 1. seçenekten daha iyi performans verir
Saolun arkadaşlar...İçimi rahatlattınız...gelince resimlerini ve performans bilgilerini yazarım...
quote:
quote:
Arkadaşlar bu laptopun siparişini verdim ancak hala çekincelerim var...
Esas amacım OYUN ve siz olsanız aşağıdaki makinalardan hangisini seçersiniz ?? 2 numaranın siparişini verdim ancak şansım varken değiştirmem gerekiyorsa değiştirmek istiyorum...
2 numara full hd ekranlı...Full hd ekran olmasının oyun performansını düşürdüğü konusundan bahseden yazılar vardı forumda...bu konuda bilgisi olan var mı ? 1 numaranın işlemcisi i7 ve ekran hd degil...acaba daha mı iyi performasn verir ??
pes 12 ve bfs the run 1080p akıcı oynatıyor bugun yukledım oynuyorum
oyun oynayacaksan lenovo derim çünkü asuslada ağır oyunları oynamak için çözünürlülüğü hd yani lenovonun çözünürlülüğüne çekmen gerekecek lenovoda i7 işlemci mevcut ve sorunsuz bir model alınabilir.
Kardes sen taktin msi'ye valla kac sayfadir msi msi msi. Tamam sen al msi 620x yeterki birak yakamizi yaaa :D hahahha
Saka tabi :P
Guldum :D Ama cidden yanlis anlasilma olmasin. Asus n55sf, msi ge620dx ve lenovo y570 ayni segment icin yaratilmis. Ama insanlar asus'le lenovo'yu yazip msi'i kaale almiyorlar ne yazik ki. Halbuki iyi markadir ama turkiyede bilinmiyor o yuzden inatla yaziyorum :D
Kardes sen taktin msi'ye valla kac sayfadir msi msi msi. Tamam sen al msi 620x yeterki birak yakamizi yaaa :D hahahha
Saka tabi :P
Guldum :D Ama cidden yanlis anlasilma olmasin. Asus n55sf, msi ge620dx ve lenovo y570 ayni segment icin yaratilmis. Ama insanlar asus'le lenovo'yu yazip msi'i kaale almiyorlar ne yazik ki. Halbuki iyi markadir ama turkiyede bilinmiyor o yuzden inatla yaziyorum :D
Dedigin dogru msi anakartlardan bilmeleri lazim nasil bi marka olduklari Kİ laptop uretmisler ve dolu dolu. Ama iste adamlar tasaruma pek bise yapamadilar belki o yuzden kimeye cazip gelmiyordur diye dusunuyom. Sahsen bem oyleyim. İlkten lenovo z570 bakiyodum sonra bu msi cikti daha performansli ve hemen hemen ayni fiyat idi. Sonra y570 derken bu asusa geldim. Ben tasarimi isterim abi yaa makinada actigim zaman. Vay anasini kac tl lan en az 2.5 vardir baksana cam gibi. Durun lan ozelliklerise sunlar diyince hoppaaaa hahahah :P ama dedigin dogru ve arkandayim
burda yazan onlarca şeyi defalarca okudum ve bugün n55sf siparişini verdim , n55sf hakkında kotu bişe duymak istemiyorum artık :D
quote:
Orijinalden alıntı: corsario01
burda yazan onlarca şeyi defalarca okudum ve bugün n55sf siparişini verdim , n55sf hakkında kotu bişe duymak istemiyorum artık :D
Moralini bozayim mi? :D
merak ettim bak şimdi söyle bari :D bu arada benim aldıgım i7 2670QM gt555m 192bit
quote:
Orijinalden alıntı: corsario01
merak ettim bak şimdi söyle bari :D bu arada benim aldıgım i7 2670QM gt555m 192bit
192 bit olamaz. Bu serideki laptop gpu'lari 128 bit'tir. Aslinda baska bir sey diyecektim de onu gorunce bunu yazayim dedim. Devam edeyim mi? :D
quote:
quote:
En kaliteli görüntü, monitörün kendi doğal çözünürlüğü (native resolution) kullanılarak alınır. Doğal çözünürlükten başka formatları denediğinizde görüntüde çok büyük oranda rahatsız edici bozulmalar olur, bu bozulmalar bulanıklaşma şeklinde gerçekleşir.
Bu yüzden 1080p (full hd diye bilinen format)'ın 720p (hd-ready)'e çekilerek performans artışı sağlanması yönündeki tavsiye ciddiye alınmamalıdır.
Ben şahsen eğer laptop safi oyun için alınacaksa monster'ın sağlam ekran kartlı modellerini öneririm. Bu GeForce 540'lar 555'ler aslen multimedya için çıkarılan orta seviye kartlardır. Zaten Asus N55 serisinin tanıtımı bütün dünyada multimedya laptopu olarak yapılmakta, oyun serisi ayrı... Türkiye gibi ülkelerde üst seviye kart muamelesi görüyorlar.
Neyse uzatmadan sonuca bağlayalım:
A) Hard gamer oyuncuysanız: Monster'ın modellerine bakın... 2250'ye çok iyi fiyat/performans ürünü vardı 2-3 hafta öncesine kadar.
B) Hard Gamer'sanız ama bütçeniz monster'a yetişmezse: Native çözünürlüğü düşük, ekran kartı kötünün iyisi bir modelhttp://www.pcdepo.com/asus-n55sf-sx236v-notebook-urun6780.html Sandy bridge'den önce i5'ler, i7'lerden iyi sonuç veriyordu oyunlarda. Daha az ısınması da kullanım ömrü açısından avantaj.