Şimdi Ara

Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
27
Favori
397.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhalde tasarım başarısı, bu yüzden yeni bilgisayar alırsam yine n serisi almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sernor -- 9 Mart 2016; 2:47:20 >
  • Laptop faninin altinda izgara yok. Sadece ram hdd altinda izgara var. Fanin oldugu alani direk toz girmiyor. Bende ayni sekilde hic isinma problemi yasamadim 4.5 senede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar siz hiç oyun oynamıyosunuz heralde. Yoksa ısınmaması mümkün değil.
  • Iısınma oluyor ama bu yaşına rağmen ısınma kaynaklı kapanma, ya da oyun sırasında 100 derecelere varan sıcaklıklar olmuyor. En önemlisi, ortaya çıkan ısı kullanıcıyı rahatsız edecek düzeyde değil. Zamanına göre iyi bileşenlerdi ama artık ömrünü doldurmaya başladı oyun konusunda. Ben bu hafta başında Asus G752 serisine terfi ettim. Pek çok seçenek arasından asusun verdiği sağlamlık hissiyatı sebebiyle tekrar tercih ettim. Umarım pişman olmam.

İnternette satılan pillerin performası ve ömrü nasıl hangisini tavsiye edersiniz. Orjinal pil fiyatı alan oldu mu son zamanlarda ?
  • gtx960 yerine 970 tercih etseler ben de asus ile devam etmek istiyorum ama o kadar para verdikten sonra insan en azından gtx970 bir model istiyor.
  • Gtx965m var hocam. Biraz daha iyi. 970 tabiki farkli siklet. Ama su gsync ile birlikte 30 lu fpsler konsol tadinda olur gibi. Su an sadece gta 5 deneyebildim cok kisa sureligine.. very high ve x2 mxaa ile gayet akici geldi gozume. deneyip gorucez bakalim

• La Belle Indifference kullanıcısına yanıt
    Ben 12 gb ram kullanıyorum. SSD konusuna gelince ben Samsung SSD 850 EVO modelini aldım taktım. Kendinde mevcut olan HDD yi ise bir aparat yardımıyla cd rom yuvasına yerleştirdim. Performans olarak sorunsuz çalışmakta.
  • ben geçen klavye bozuldu diye yazmıştım internetten 50 liraya sipariş verdim ve klavye gelince kendim montajladım. Şu anda sıkıntısız şekilde kullanıyorum.
    Ben de ram ve ssd takviyesi yapmayı düşünüyorum ama bu bilgisayarlar 16 gb ram desteklemiyor max 8 gb diye biliyordum 8 gb üstünde ram takan arkadaşlar bu rami pc ye tanıtmak adına özel bir işlem mi uyguladılar acaba veya özel seribir ram mi aldılar ?
  • Ben 8 + 4 kullanıyorum direkt taktım ve kullanıyorum. DDR3 1067 MHZ di sanırım.
  • Öncelikle herkese selam bende n55sf-1194v kullanıcısıyım benim sorum şu yönde bilgisayarımı temizlemek için dün açtım işlemcisine kadar temizleyip geri taktım fakat bilgisayarım hiç açılmıyor öncelikle fikir(şurası ama bi bak bence şunu düzelt) daha sonra ise şu teknik servise git iyidir diyebileceğiniz bir servis adı alsam
    NOT: konuyu inceleyemedim önceki sayfalarda varsa bu konuda bilgi kusura bakmayın

• Arkadaşlar herkese merhaba. Bilgisayarımla ilgili bir sıkıntım var. Ben bilgisayarı uyku moduna alıp evden çıktım arkadaşım aynı akşam eve gelip bilgisayarı açmış. Sonra chrome u açmış. Sonra kapanmış bilgisayar.

Tekrar açmaya çalışmış. Ertesi gün ben geldim pcyi açmaya çalıştım. Bios ekranı bile gelmiyor. Statik elektrik boşaltmayı denedim açılmadı.

Bir bilgisayarcıya götürdüm. Sorun işlemcide dedi bendeki i7 işlemciydi. elimde i5 işlemci var istersen takayım dedi.ayrıca i5 taktığında çalışmış. ben de yok ben başka yerlerden işlemci bakayım dedim. Bilgisayarı aldım.

Bilgisayarı aldım başka bir bilgisayarcıya götürdüm. O da biostandır deyip bios atmış ama açılmamış. Ekran kartına da eski verdiğim bilgisayarcı müdahale etti diye ellememiş. Açıkçası o sorunun işlemcide olabileceğine ihtimal dahi vermiyor. Anakartta arıza vardır işlemci düşürünce düşük yükte çalışabiliyor falan o yüzdendir dedi.

Bilgisayarda hdd de devreye girmiyor. Bilgisayarın fanları çalışıyor. Şimdi servise yollasam bayağı masraf çıkarırlar ne önerirsiniz.

• Bu arada N552VW modeli bu ay tr'de satışa çıkmış. Cidden insan kararsız kalıyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n552vw-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-256-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10-notebook.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sernor -- 5 Mayıs 2016; 1:14:54 >
  • arkadaşlar benim bilgisayar yavaş yavaş son demlerine yaklaşıyor heralde

bundan 3-5 ay önce bikaç kere ekran renkleri birbirine karışmıştı bilgisayarı kapatıp açtığımda düzelmişti geçen film izlerken yine aynısını yaptı sonra bi kere daha yaptı şimdi bu gün yine laptop kucağımda nette dolaşırken (ki güç ayarları güç tasarrufu modunda) bilgisayarın ekranı birden bembeyaz oldu sonra kapatıp açtığımda düzeldi. Yarın bigün bilgisayarda bi işlem yapıyorken ekran gitse bütün yaptıklarım boşa gidecek sürekli yaptığım işi kaydetmekle mi uğraşacağım ?

Bilgisayarı bu durumdan kurtarmak için yapmam gereken herhangi bir uygulama var mı yoksa kurbanlık koyun gibi bilgisayarın iyice kullanılmaz hale gelmesini mi bekleyeceğim ?

herkese iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

arkadaşlar benim bilgisayar yavaş yavaş son demlerine yaklaşıyor heralde

bundan 3-5 ay önce bikaç kere ekran renkleri birbirine karışmıştı bilgisayarı kapatıp açtığımda düzelmişti geçen film izlerken yine aynısını yaptı sonra bi kere daha yaptı şimdi bu gün yine laptop kucağımda nette dolaşırken (ki güç ayarları güç tasarrufu modunda) bilgisayarın ekranı birden bembeyaz oldu sonra kapatıp açtığımda düzeldi. Yarın bigün bilgisayarda bi işlem yapıyorken ekran gitse bütün yaptıklarım boşa gidecek sürekli yaptığım işi kaydetmekle mi uğraşacağım ?

Bilgisayarı bu durumdan kurtarmak için yapmam gereken herhangi bir uygulama var mı yoksa kurbanlık koyun gibi bilgisayarın iyice kullanılmaz hale gelmesini mi bekleyeceğim ?

herkese iyi forumlar.

Ekran beyaz olunca alt tusunun oldgu yere baskı uygulayn ekran düzelr, anlık çözüm bu :D

•  Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M)

İyi forumlar dostlar. S1194V modelini kullanıyorum.Son 8-9 aydır bu hatayı alıyorum ama bu aralar iyice cıvıtmaya başladı.Oyun oynarken ( örneğin ETS 2 ) her 9-10 dakikada bir düzenli olarak bu hatayı alıyorum.Ekran donuyo ve ardından CTRL+ALT+DELETE yapmazsam bilgisayar siyah ekranda donup kalıyo. Bilgisayarı recovery ile tamamen sıfırlayıp windows 10 a yükselttim.Tüm windows güncellemelerini yapmama ve son sürüm ekran kartı sürücüsünü kurmama rağmen hatayı hala almama devam ediyorum.Okuduğum yerlerde BIOS güncellemesi yapılması gerek diye söylenmiş ama sağolsun ASUS 2011 den beri yeni güncelleme yayınlamamış.Allah rızası için şu hatanın çözümünü bilen varsa söylesin lütfen.Şimdiden teşekkürler.

• Çözüm windows 10 kullanmamak. Ben 3 kez windows7 ye geri döndüm. Bir daha da windows10 kurmam (n55sf-1194v) ye.

• Windwos 7 kullanırkende hatayı alıyordum kardeş.Sanırım sorun termal macunlarda çünkü 4 yıldır hiç değiştirmedim macun diye birşey kaldığını sanmıyorum :/
  • wireless driver için hangisini yüklemek gerek ?

5 tane var. bazısı hiç yüklenmiyo. yükelenbilen de çalışmıyo
  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter bunu yükle işini görecektir
  • Ekran kararma farklı farklı renkler gelme ve sonra donup dııııt diye uzun bir ses ile beraber kendine reset atma problemini bende yaşadım.N55SF 'yi 2 Ocak 2012 tarihinde satın aldım.Ve hala daha kullanmaya devam ediyorum.Bu sorun yaklaşık 1 yıl önce başlamıştı ara ara oluyordu daha sonra sık sık olmaya başladı bende istanbulda ki merkez Asus teknik servisine götürdüm.Formatlayıp geri vermişler.Sorun devam etti 1 hafta sonra tekrar götürdüm yine formatlamışlar bir sorun yok tüm parçalara bakıldı dendi.Teslim aldım 2-3 saa sonra sorun yine oldu ve hemen aynı gün içinde tekrar servise götürdüm bir şey yok dediler yani sorunu bulamadılar kısaca denebilir.Asus ortadoğu tedarikçisine e-mail attım ayrıca genel merkez olan çin'e de e-mail attım defalarca ama geri dönüş yapmadılar.Daha sonra istanbulda 4 farklı ayrı ayrı bilgisayarcılara götürdüm sorunu bulamadılar.Daha sonra denizlide 2 farklı bilgisayarcıya götürdüm sorunu bulamadılar.Ve ben pc yi sökmeye karar verdim tüm parçalarını ve bağlantılarını söktüm macunları temizledim fanı temizledim bağlantıları söküp tekrar taktım ve pc yi toparladım bununla birlikte hem ısınma sorunu çözüldü ve bu ekran kararma sorunuda çözüldü sorunun kaynağı ney derseniz.3 farklı kaynağı var.1.Bu bilgisayar ile çok yüksek ayarlarda uzun süre kopmlike oyunlar oynarsanız aşırı ısınmadan dolayı ekran kartı altında ki çipler fazla ısınıyor ve lehimleri atıyor daha sonra ise ekrana görüntü gönderme sıkıntısı çıkıyor ve fotoda ki yarıyı verip siyah ve renkli ekran durumu yaşanıyor. 2.İse zamanla bilgisayarın sartıntıdan kaynaklı bazı girişler gevşeye biliyor.3.kaynağı ise anakartla alakalı yani chipset sorunu yine bu durumda oyunlarda ki aşırı ısınmadan kaynaklı oluşabilecek bir durumdur.Size önerim sorunu çözdükten sonra oyun oynarken bilgisayarın altında 2 adet çok kolay çıkabilen kapak var biri alt kısımda diğeri tam ortada onları çıkartın ve altına güçlü bir soğutucu koyarak oyun oynayın ve aşırı yüksek ayara çekmeyin oyunu ki ekran kartı zorlanmasın.  Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M)
     Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M)

• 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.