Şimdi Ara

Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (302. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
27
Favori
396.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hemen hemen aynı zamanda almışız.
    ben bilgisayarın garantisinin bittiği gün bilgisayarı açıp fanını temizleyip yeniden birleştirdim. geçen sene de yine fazla ısınmadan dolayı bilgisayarı tamamen söküp bu sefer fanı falan da çıkartıp içerideki termal macunu değiştirdim ve performansında gözle görülür derecede iyileşme meydana geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdenizd

quote:

Orijinalden alıntı: akdenizd

Gençler mrblar...aynı sorunla karşılaşan veye bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...n55sf sx236v model... oyunları 555m harici ekran kartıyla açınca 15-20 dk. sonra pc kapanıp açılıyor..entegre kartta 1 sorun olmuyor..driver hep güncel..neden olabilir? bataryada ölmek üzere,15-20 dk. gidiyor..

bilgisi olan yok muuu? aynı sıkıntıyla karşılaşan dostlar yardım lütfen.......

yardıııımmmmm........
  • akdenizd A kullanıcısına yanıt
    batarya olarak sahibinden de bir çok batarya var satılık olarak onlardan alabilirsiniz bence. Zaten bilgisayarınızı prizde kullanıyorsanız bataryadan dolayı bir sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyoryum.

ekran kartı ve oyun konusunda da ben oyun oynayan birisi değilim ama autocad, maxsurf, rhino gibi dizayn ve çizim programlarını çokça kullanan birisiyim ve şu ana kadar hiç bir zaman bilgisayar kendi kendine kapanmadı. bengi bilgisayarınız aşırı ısınıyor olabilir. Fanı temizlemeyi deneyine veya eliniz yatkınsa bilgisayarı açıp termal macunu yenileyin. Eliniz yatkın değilse bilgisayarcıya verin o halleden çok ta para almasa gerek.
  • Asus n55sf modelini 3 yıldır kullanıyorum,
    Bilgisayarım ısınmadan kaynaklı mavi ekran hatası vermeye başladı
    Fan temizliği ve termal macun sürülmesi için bilgisayarcıya verdim
    Temizliği yaptığını ve termal macun sürdüğünü söyledi.
    Eve geldiğimde oyun oynamak için açtım sıcaklık yine 90 lara çıkıp mavi ekran hatası veriyordu.
    Tekrar bilgisayarcıya gittim durumu anlattım işlemi tekrarlıyacaklarını söylediler
    Teslim aldım sıcaklık normal çalışmada 40 45 derece oyun açınca 90 lara çıkıp mavi ekran veriyor
    Bugün gittiğimde yazılımsal olabileceğini söyledi
    Windows7 cd sini kurcağını vs söyledi
    sorun yazılımsal olabilirmi?
    Ben recoveryden format attım bugüne kadar ve sorunsuz kullanıyordum
    Sizce napmalıyım napılabilir bu durumda oyun oynarken 15 dk sonra 90 lara çıkması normal mi bilgisayara zarar verirmi ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L watanist

Asus n55sf modelini 3 yıldır kullanıyorum,
    Eve geldiğimde oyun oynamak için açtım sıcaklık yine 90 lara çıkıp mavi ekran hatası veriyordu.
    Tekrar bilgisayarcıya gittim durumu anlattım işlemi tekrarlıyacaklarını söylediler
    Teslim aldım sıcaklık normal çalışmada 40 45 derece oyun açınca 90 lara çıkıp mavi ekran veriyor
    Sizce napmalıyım napılabilir bu durumda oyun oynarken 15 dk sonra 90 lara çıkması normal mi bilgisayara zarar verirmi ne tavsiye edersiniz?

Hangi oyunda bu sıcaklık derecesine çıktığı da önemli ama ben sorunun yazılımsal olabileceğini sanmıyorum. Tamire verdiğiniz yer sorunu nasıl çözeceğini bilmiyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: L watanist

Asus n55sf modelini 3 yıldır kullanıyorum,

Dostum internette bilgisayarın açılış videosu var ona bakarak kendin çok rahat bir şekilde açabilirsin açtıktan sonra termal macunların sürüldüğü ekran kartı ve işlemciyi çıkar büyük bi ihtimalle termal macunu çok fazla sürdükleri için o kadar ısınıyor termal macunun çok az sürülmesi gerekli çok fazla sürülürse yakma ihtimali bile var dediğim gibi al bir tane termal macun kendin bakımını yap ben gta 5 gibi yüksek grafikli oyunda bile en fazla 83 dereceyi gördüm normalde çalışma sıcaklığı 30-35 arası

• arkadaşlar merhaba benim bilgisayarla ilgili bir sıkıntım oldu ama durumun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu pek anlayamadım sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istedim.

ben geçen ay bilgisayarıma GTA 5 yükledim ve ekran kartımın standart ayarlarında oyunu çok akıcı oynayamadığum için msi afterburner programıyla o.c. yapmaya karar verdim. birkaç denemeden sonra istediğim performansı alabildiğim ve hatayla karşılaşmadığım şekilde ayarlarımı yapıp oyunu oynamaya başladım. yaklaşık 15 gün falan oynadım oyunu sonra sınavlarım başladığı için ekran kartını standart ayarlarına çevirdim ve o şekilde kullanmaya başladım.

Geçen hafta bilgisayarı yormayacak şekilde kullanırken (slayt falan okurken) birden ekran rengarenk oldu değişik şekiller çıkıp durdu sadece renkler vardı ekranda. ama bilgisayar normal şekilde çalışıyordu arkada müzik falan hala çalmaya devam ediyordu bilgisayarı kapatma tuşuna bir kez bastım ve bilgisayar normal şekilde kapandı sonra açtığımda hiç bir sorunla karşılaşmadım.

bu olaydan 1-2 gün sonra bilgisayarda dizi izlerken birden ekran simsiyah oldu ama dizi oynamaya devam ediyordu sesler kesilmedi. Yine bilgisayarı normal biçimde kapattım ve açtım sorunla bir daha karşılaşmadım.

2 gün önce bilgisayar kendi kendine bi güncelleştirme yaptı ve ekran kartı güncellemesi falan çıktı onları da yükledim.

Sizce bu yaşadığım olaylar bilgisayarın ekran kartında oluşan ve çoğu insanın karşılaştığı kronik sorundan dolayı mı oldu yoksa anlık bir yazılımsal hatadan dolayı mı oldu ?

acaba diyorum o.c. yaparken ekran kartına zarar verdim de şimdi böyle sıkıntı mı çıkartıyor bana ?

• Bilgisayarı Power4gear Hybrid de Entertaintment ayarında oyun oynuyorum. Performans modunda güncel oyunları oynayınca aşırı ısınma oluyor. Makinenin işlemcisi güçlü ve çok ısınıyor, ekran kartı da ısınınca tek olan soğutma bloğu yetmiyor. Donma ve ekran gitmesine gelince bence rengarenk görüntüler pek hayra alamet değil. Aşırı ısınma soğumadan kurşunsuz lehim kullanan BGA chipler zamanla çatlak yapabiliyor. Cpu daki ekran kartını kullanın bir süre bu sorunları yapmazsa ekran kartında sorun olabilir. En başta termal macununu kontrol edin. Aşırı ısı termal macunu kurutuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 senedir bu laptopu kullanıyorum. Artık yenileme vakti geldi diye düşünüyorum. Önerdiğiniz bir model var mı?. N552 geliyormuş onu mu beklesem?
  • Ekran da dahil komple dış kasayı yenilemek istiyorum yakın bir zamanda. Sıfır nereden satın alabilirim arkadaşlar? İnternette bakındım ama yerli-yabancı doğru düzgün yedek parça bulamadım. Asus ile mi iletişime geçmek en mantıklısı?
  • pc-kolog kullanıcısına yanıt
    Parçaları yenilemek için en iyi seçenek tabii ki asus servisi. Ancak biraz pahalı olabilir. Bence parçaları yeniledikten sonra bilgisayarı satıp bir üst/yeni nesil bir bilgisayar alman daha mantıklısı.
  • sernor S kullanıcısına yanıt
    Ben de 4 senedir kullanıyorum. Yenilemeyi ben de düşündüm ama Full HD 8 GB RAM'li asus notebook'ların fiyatları çok fazla. Ben yeniden pc toplamayı düşünüyorum.
  • Geçen yaz yeni masaüstü topladığımdan o zamandan beri laptopu kullanmıyordum. Şimdi biraz kullanayım dedim ancak laptopu bıraktığımda siyah ekran sorunu devam ediyordu tabi şimdi yine devam ediyor. Geçmiş sayfalarda da yorumlarım var, hala bi çözüm bulunamadı mi buna? Çözenler nasıl çözdüyse bana yardımcı olabilir mi?
  • Furkan2855 F kullanıcısına yanıt
    Klavyede alt tusuna basınca anlık görüntü sabitleniyor :D

Klavyenin altndaki o bölgede birsey sorunlu

• benim bilgisayarın bu sefer de klavyesi bozuldu :S e,g,h harfleri virgül soru işareti, sağ ok tuşu gibi birçok tuş çalışmıyor. Acaba sorun klavyede midir yoksa başka tarafta mıdır bilemedim. Sahibindenden klavye alıp takçam bakalım inş. düzelir.
  • kingston 8x8gb 1600mgz cl9 ram taktım 1t olarak 1600mhz de cl9 çalışıyor bilginize ;) çıkan ramleri de 4x4gb olarak 1333 mhz cl9 2t olarak g74sx 3d var onda kullanıyorum. Her iki makineye de 850 evo ssf taktım. Canavar gibiler maşallah. Benim oğlanlar her gün langame yapıyorlar. N55 e dıştan hava çekerek çalışan soğutucu aldım. En azından eller yanmadan oynanıyor hala :) son nefesini verene kadar throttlestop bdbrochot kapalı core park kapalı gazlıyoruz bakalım nereye kadar dayanacak. Bataryam hala %6 aşınmış (ama hiç bataryadan kullanmadım desem yeridir.) Bir kere masadan yüz üstü yere düşmesine rağmen halen faal. 2 kere termal macununu yeniledim o kadar. Her gün kullanılıyor hem de. ŞANS BU DEMEKKİ :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nitehawk

kingston 8x8gb 1600mgz cl9 ram taktım 1t olarak 1600mhz de cl9 çalışıyor bilginize ;) çıkan ramleri de 4x4gb olarak 1333 mhz cl9 2t olarak g74sx 3d var onda kullanıyorum. Her iki makineye de 850 evo ssf taktım. Canavar gibiler maşallah. Benim oğlanlar her gün langame yapıyorlar. N55 e dıştan hava çekerek çalışan soğutucu aldım. En azından eller yanmadan oynanıyor hala :) son nefesini verene kadar throttlestop bdbrochot kapalı core park kapalı gazlıyoruz bakalım nereye kadar dayanacak. Bataryam hala %6 aşınmış (ama hiç bataryadan kullanmadım desem yeridir.) Bir kere masadan yüz üstü yere düşmesine rağmen halen faal. 2 kere termal macununu yeniledim o kadar. Her gün kullanılıyor hem de. ŞANS BU DEMEKKİ :)

Ne kadara ve nereden almıştınız "kingston 8x8gb 1600mgz cl9 ramlari"?

• kazzzem kullanıcısına yanıt
    hyper x impact 8gb cl9 Low voltage olarak da çalışıyor. Ben vatan dan aldım ama piyasada daha ucuza da var. 150 tl civarı 8gb başına. yani toplamda 300 civarı.

http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-impact-black-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-ram-hx316ls9ib-8-pm-bd304932

• Bir şey söyleyeyim mi? Ben bu laptopu 5 senedir kullanıyorum. Bir kere bire ısınma problemi yaşamadım. Hiç içini temizlemem gerekmedi. Enteresan değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sernor

Bir şey söyleyeyim mi? Ben bu laptopu 5 senedir kullanıyorum. Bir kere bire ısınma problemi yaşamadım. Hiç içini temizlemem gerekmedi. Enteresan değil mi?

Maşallh bende de durum öyle inşallh Bi 3 sene daha götürür

• 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.