Şimdi Ara

Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
27
Favori
396.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orjinal batarya için güvenilir kaynak var mı arkadaşlar ?
  • Merhaba arkadaslar

Önceki sayfaları okudum herkes ekran kararmayla ilgli farklı birsey söylemiş, kesin çözümü bilen var mı?

Ekran bazen gri ekran oluyor, bazen ekranda yatay cizgiler olusuyor ekran sallanıyor, bazen ekran kararıp pc kendine res atıyor, son 1 aydır sorun basladı ve coğaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu seriden ilk sayfadaki 2. bilgisayardan bende de var, yazın bir aralar mavi ekran vermeye başladı bilgisayar durduk yere, bir süre böyle devam etti, sonra bilgisayar hiç açılmadı. 3 ay falan dokunmadım laptopa, sonra bir açayım dedim geri kurtarma falan yaptı, 30 dakika belki daha fazla sürdü, 1-2 kere düzgün çalıştı, şimdi de kafasına göre cevap vermiyor, kapatmadan olmuyor, kapatıp açınca da windows hata kurtarma ekranı çıkıyor.
  • hard diskiniz bozulmuş olabilir. benim pc de aynı şekilde mavi ekran hatası veriyordu bir ara. sonra arkadaşımla hard disk taraması yapıp bad sectorler olduğunu gördük o bölgeleri boşa çıkartıp geri kalanına sistemi kurduk o gün bu gündür sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

hard diskiniz bozulmuş olabilir. benim pc de aynı şekilde mavi ekran hatası veriyordu bir ara. sonra arkadaşımla hard disk taraması yapıp bad sectorler olduğunu gördük o bölgeleri boşa çıkartıp geri kalanına sistemi kurduk o gün bu gündür sorun yok.

2 gündür falan hiç hata vermiyor, anlamadım valla ben bu işi hiç? Bataryam hiç şarj olmuyor, önceden %90 kadar falan doluyordu, şimdi %0 diyor, bunla alakalı olabilir mi ki?
  • Herkese merhaba beyler.

Asus N55SF - 1194V kullanıyorum. Aşağı yukarı 3 yıl oldu. Geçen yıl garantisi bittiğinde, bilgisayarı komple söküp toz temizliği yaptım ve termal macun (cooler master E2) yeniledim. Isınma açısından epeyce rahatlamıştı pc. Cooler master E2 bence uygulaması zor bir macun, düşünenler varsa bilgileri olsun. Çok kişinin yaşadığı ekranın gidip gelme sorunu, ben bilgisayarı söküp taktıktan sonra ortaya çıkmıştı. Siyah ekran geldiğinde, f4 ve f5 tuşlarının arasına bastırdığımda düzeliyordu. (Tam o bölgede, ekranı anakarta bağlayan soket mevcut). Ben durumun donanımsal olduğunu düşünüp tekrar açtım aleti. Oradaki büyük soketi iyice oturttum ve sorunum çözüldü. Bahsettiğim soket bantlı arkadaşlar, bandı söküp soketi iyice takıp bandı tekrar kapatmanız gerek. Bazı arkadaşlar touchpad kısmına bastırınca görüntü geliyor yazmış, oralardaki bağlantılarla da alakalı demek ki. Önerim söküp, ya da bi bilene söktürüp bağlantıları elden geçirmek. Çünkü zamanla gevşiyor sanırım o bağlantılar N55'te. Sorununuz çözülecektir diye umudediyorum.

Merak ettiğim diğer konulara gelecek olursak, bilgisayarımdan genel olarak memnun sayılırım. Yıllar önce FullHD, güçlü bir multimedya bilgisayarı aldık ve bu kadar yıl geçmesine rağmen hala standartlaşmamış donanımlara sahip bir pc. O yüzden bilgisayarı biraz kendine getireyim diyorum. SSD takviyesi yapıcam ama bizim harddisk'in bağlı olduğu soket SATA 3 destekliyor mu bulamadım bi türlü. Bilen arkadaşlar, SSD kullananlar, SATA 3 hızlarına erişebiliyor musunuz yoksa SATA 2 hızında (250 mb okuma yazma hızı) sabit mi kalıyorsunuz? Optik sürücüsüyü iptal edip harddisk'i oraya yuvalamayı düşünüyorum, optik sürücünün bağlantısı SATA kaç onu da bilmiyorum. SATA 1, SATA 2, SATA 3 ?

Son sorum, bizim pc bildiğim kadarıyla maksimum 8GB ram destekliyor. Ramlerin hızı 1333 mhz. Acaba daha yüksek kapasiteli ve/veya daha hızlı ram takviyesi yapabilir miyiz? Örneğin 1600 mhz gibi?

Bu hususlarda asus'a mail attım, henüz cevap gelmedi, gelirse burda paylaşırım.

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bilgi paylaştıkça çoğalır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Belle Indifference -- 4 Ekim 2015; 4:16:20 >

• Arkadaşlar şu an W7 home premium kullanıyorum. W10 yükseltmesini tavsiye eder misiniz. Sıkıntı yaşarmıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu siyah ekran sorununu, 1 sene sonra tekrar yaşamaya başladım. 1 sene önce chipseti değiştirip sorunu çözmüştüm; yeni takılan chipsete 1 yıl garanti vermşilerdi, garanti doldu sorun tekrar nüksetti.
  • La Belle Indifference kullanıcısına yanıt
    mhz ini bilmiyorum ama ben 8gb ekleme yaparak 12 gb yaptım
    bende optik okuyunun yerine en az 256 gb ssd yapmak istiyorum
  • Evet beyler Asus'a attığım mailden cevap geldi. Optik diskin bağlantısı sata 1 imiş. 1333 mhz'in dışında ramler uyumsuzmuş ve maksimum 4+4 olmak üzere 8 gb ram kullanılabiliyormuş. Ürünün sata 3 desteği var dediler ama bu sata 3 portu var anlamına mı geliyor yoksa sata 3 ssd kullanabilirsiniz anlamına mı geliyor bilemedim. Asus Türkiye'yi aradığımda da çok tatmin edici cevaplar verememişlerdi zaten.

Bu arada birazdan win 10'a geçiş yapıyorum. Deneyimleri aktarırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Belle Indifference -- 11 Ekim 2015; 16:58:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @dn@n

mhz ini bilmiyorum ama ben 8gb ekleme yaparak 12 gb yaptım
    bende optik okuyunun yerine en az 256 gb ssd yapmak istiyorum

Hocam optik sürücünün oraya takarsanız verim alamazsınız. Hdd yerine takmanız gerek. Ayrıca max 8 gb ram diyorlar, 12 gb rami kullanabiliyor musunuz? Modeliniz nedir tam?
    Bu serilerde 16gb desteği vardı ram olarak.Yukarıda sormuşsunuz sata3 desteği sunar hm67çipsete sahiptir hdd portu sata 3,DVD sürücü portu sata2 desteklidir
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyorsunuz. N55SF'lerde hm65 çipset var. Çipsetin kendisi sata 3 destekliyor fakat, asus fabrika çıkışı sata 3 portu koymuş mu koymamış mı sorun burda. Üreticiler böyle kısıtlamalar yapabiliyor çünkü. Bu arada maksimum ram miktarı da, 8 GB hocam
  • Beyler şu lanet serinin kronik sorunu için ne yapmamız lazım (mavi ekran, dırıttttttt diye ses, cevap vermeyip donma) makine bazen 30-40 dakika çalışır, bazen 5 dakikada kendini kapaıyor. Hangi işlemleri yaptırmam, neyi çıkarıp ne almam lazım?
    Sorun değil aynıdır sadece hm67 de raid özelliği mevcuttur aynı çipsetler destekledikleri işlemciler slotlar aynı yapıya sahip 67 diye kalmış aklımda 65 olması söylediklerimde herhangi bir değişiklik yapmaz aynen geçerli
  • Kimsenin bataryası bozulmadı mı arkadaşlar ?? Orjinal batarya nerden bulabilirim ?
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    bu orijinal batarya değil cengaver53. orijinal batarya 5200mAh.
  • unifeel kullanıcısına yanıt
    Orjinalini bulmanız zor servisten bulabilirsiniz oda 250tlden aşağı demez.
  • arkadaşlar enteresan bir sorun yaşıyorum: modem hiçbir wireless görmemeye başladı. lan kablosuyla internette bağlandığımda, bu sefer laptop modemimin wireless bağlantısını görmeye başladı; ama sadece kendi modemimin bağlantısını görüyor. Binada birçok başka wireless bağlantısı var, onları neden göremiyorum? cep telefonumdan baktığımda diğer bağlantıları görebilirken laptopum sadece kendi modemimin bağlantısını görüyor.
  • 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.