Sanırım bu forumda açtığım ikinci başlık. Öncelikle; ASUS N56VZ serisinin S4257 modelli dizüstü bilgisayarım var. Link paylaşmanın ne dereceden serbest olduğunu bilmediğimden şu anda paylaşamıyorum.
Ben bu dizüstü bilgisayarıma Creative'in Inspire T6160 5+1 ini bağlayınca klasik olarak sadece 2 kanalından ses geliyor.
Şimdi 5 kanaldan ses alabilmek için yapmam gereken tam olarak ne bilemiyorum. Garipsediğim şey ise şu: "Yeni model bir bilgisayar nasıl bunu desteklemez?" Bu ASUS dizüstüsünün en övülen noktası ise sesi zaten, hatta çıkmayacak bir şekilde dizüstüne "Audio by Bang / Olufsen ICEpower" bile yazmışlar.
Ama şu da var. Ses sistemimin 3 tane jak girişi var. Dizüstünün ise 2+1 tane. 2 + 1 diyorum çünkü bir tanesi 2.5 mm girişli İnternet üzerinden zorla 2.5 mm > 3.5 mm 3 boğumlu kablo buldum ve aldım ama hiçbiri işe yaramadı. 2.5 mm lik jak girişinden sadece kendi ürünü olan SonicMaster'dan ses veriyor
Resimde görüldüğü izere bu aletin girdiği giriş 2.5 mm dir ve sanırım özel yapım.
Dizüstünün çıkardığı sesi hayatımda hiçbir dizüstünde görmedim, gerçekten ses için yapılmış bir bilgisayar. Ben şimdi "Creative 5.1 X-Fi" alsam açıkça ne değişir İlla ses kartı lazım mıdır? Lazımsa bile Bu ses kartı bilgisayarın kendi sesini etkiler mi? Bunu soruyorum çünkü kendi sesinden çok memnunum, ama diğerinin de ihtiyarlamasını istemiyorum açıkçası.
Okumaya tenezzül ettiyseniz teşekkür ederim
Basit sekilde hepsinden ses alman icin 1 tane 3.5mm jack'i 3 tane yapan ek kablo yaptirabilirsiniz.. Ya da HDMI uzerinden ses cikisi alacaksiniz..
quote:
Orijinalden alıntı: axiadam
Basit sekilde hepsinden ses alman icin 1 tane 3.5mm jack'i 3 tane yapan ek kablo yaptirabilirsiniz.. Ya da HDMI uzerinden ses cikisi alacaksiniz..
İlginiz için teşekkür ederim,
Şunu sormak istiyorum: 1 tane 3.5mm jak'i 3 tane apan ek kablo alırsam; 2 sesin kanalını 5 kanala mı yayacak yoksa 5 ini de kullanacak mı? Yani 5 +1 filmlerde 5 farklı kanal için özel sesler var. 2 sesi 5 kanala yayarsa bu özelliği kullanamam.
HDMI için ise ayrı bilgi alabilir miyim? İlk defa duyuyorum, forumda paylaşabileceğiniz bir konu var mı? Nasıl arayacağımı bilemiyorum çünkü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme