Şimdi Ara

ASUS N56VZ Mac OSX ML Kurulumu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fikocan5

sonu 50'li olan hdd'yi 50 gb olarak ayarlıyor,diğeri 200gb.Kullanımınıza göre istediğinizi yükleyebilirsiniz.

Hmm cevabınız için teşekkür ederim ben 50 olmayanı indirmiştim. Harici disk alıp kurmayı düşünüyorum önceki yaptığım yanlışı birdaha yapmak istemiyorum. Fakat diyelim be bu sistemi başarıyla kurdum peki driverleri var bu bilgisayar mac os x için olanını nasıl bulacağım şimdi ona aklım takıldı? Yoksa dudarev verdiği kalıp ile otomatikmi yükleniyor driverlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae5140 -- 12 Ekim 2013; 2:21:00 >
  • ae5140 A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.Mac OS'de kextler kullanılarak donanımlar tanıtılıyor.m-dudarev'in imaj dosyasında her şey hazır,sizin sadece son videodaki işlemleri yapmanız gerekiyor.Tekrar hatırlatayım,wifi ve nvidia 650m çalışmıyor.
  • quote:

Aynen öyle.Mac OS'de kextler kullanılarak donanımlar tanıtılıyor.m-dudarev'in imaj dosyasında her şey hazır,sizin sadece son videodaki işlemleri yapmanız gerekiyor.Tekrar hatırlatayım,wifi ve nvidia 650m çalışmıyor.

Hmm çok güzel zaten mac os x i oyun için değilde genelde normal kullanım ve tasarım için kuracağım intel 4000 yetecektir bu işlemlere windowstan oyun oynuyorum genelde. Bilgisayarada ethernet bağlı zaten wifinin çalışmaması pek umrumda olmaz cevaplarınız için teşekkür ederim :) En kısa sürede harici disk alıp kurulumu yapacağım.
    Bu arada açtığınız konu için sizden çok teşekkür ederim. Bu konunun rusçasını görmüştüm ama yapamamıştım :)
  • Imaj dosyasini indiremedim linkte bir sorun mu var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Begovic B kullanıcısına yanıt
    Dosya yenilendiği için linkde sorun olmuş olabilir.Filezilla programını kullanarakftp://m-dudarev.asuscomm.com/Ftp adresine bağlanıp,gerekli dosyaları indirebilirsiniz.Ben linkleri de yenileceğim her ihtimale karşı.
  • fikocan5 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim açıldı. Bu oynanmış imajı dosyasını değilde app store'dan orjinal ML OSX indirsem uyumlu olur mu? Olmazsa uyumlu hale nasıl getirebilirim? Birde win 8 ile beraber kullanmak istiyorum diksten gpt korumasını kaldırmam gerekiyor mu?

İsterseniz o şekilde de deneyebilirsiniz fakat oldukça uğraşmanız gerekebilir.Ben iatkos ile çok denedim fakat bir türlü kurulum sonrasında masaüstüne ulaşamadım.Ayrıca AppStore'dan satın alacağınız ML OSX'i usb ya da dvd'ye yazdırabilmek için çalışır bir mac sisteme ihtiyacınız olacak.Bu işlemleri halletseniz bile yüklemeyi yapabileceğinizin garantisini veremem.Benim dediğim yöntemde r-drive image programı gpt türündeki partisyonlara imaj restoresi yapamıyor.
    Anlıyorum dediklerinizi yapmam için zaman lazım oda şuan bende yok en iyisi m-dudarev'den yararlanıyim. O zaman gpt korumasını kaldırıcam win 8'i tekrar kurup üstüne Ml OSX kurucam değil mi?

Partisyonlarınızın MBR şeklinde olması gerekiyor.R-Drive Image programı GPT desteklemiyor.
  • Tamam teşekkür ediyorum.

• Acaba bilgisayarın bir bölümünü mac os bir bölümü windows şeklinde mi kullanıyor?
  • Evet.
    o zaman denemeye değer acaba videolu anlatan bir yer var mı ya d detaylı pek bilgisayardan anlamam ama abim fortmat atmak ya da kurlulum tarzı şeyleri iyi bilir.
  • Hocam windows8 kurabilir miyiz acaba direk?
    bende kuracaktım konunu görünce vazgeçtim iyi oldu
  • HOcam windows 8 kullanıcısıyım disk blme işlemini yaptım ama windows8'e kurabileceğime memin değilim deneyen varsa ya da biliyorsanız detaylı anlatır mısınız windows 8 için teşşekürler şimdiden.
  • Eğer windows 8'i mbr diske kurduysanız olabileceğini düşünüyorum. Sorumluluk yine size ait, bilgilerinizi mutlaka yedekleyin ve format atma riskini göze alın.

Bu arada ben windows 7'nin üzerine windows 8'i kurdum,bootloader falan değişince baya uğraştırdı ama oluyor neticede.
    o zaman ben pek detaylı anlamıyorum bölmem bile20dk sürdü pek bulaşmayayım böyle devam edeyim olmadı windows7ye geri dönerim sonra dediğimiz gibi yaparım cevap için teşkkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mentalpanda

son durum nedir wifi ve ekran kartı çalıştırabilen varmı?

Wifi ve ekran kartı çalışmayacak.Zaten intel hd4000 normal kullanım için yetiyor,wifi içinde 25 tl'ye bir usb wifi almanız gerekiyor.Nvdia'nın optimus yüzünden büyük bir ihtimalle hiç bir zaman gt 650m çalışmayacak.Eğer onu bekliyorsanız,boşuna beklemeyin derim.

Hocam hala gt650m çalışmıyor mu?

• Merhabalar.

Aynı kaynağı ben de geçen sene bulmuştum. yükledim. olmadı maxim ile mesajlaştım sorulan sorulara baktım yükledim gitti. kullandım hatta uzun bir süre.
    En son Maverick yükledim 10.9 Final (13A603) - ilk başta değil ama kurulumdan 1 hafta sonra falan "system uptime nanosecond" hatası alıyorum. Bunu çözemedim.

- Kext Permission yaptım
    - Disk utlitiy ile Repair Permission yaptım
    - Wifi driver yüklüyorum (WLAN USB Utility) (EDUP model wifi)
    - RESTART

- sorunsuz çalışan 1-2 hafta . . .

sonra birden
    "System Uptime Nanosecond" hatası.

Araya işlerim girdi Windows'a geçtim tekrar. ama şimdi zamanım var biraz. ÇÖZÜM var mı dır acaba ?

(malum yerde de benim sorunumu yazmışlar ama henüz doğru-düzgün bir cevap yok..)

ASUS N56-VZ - i7 - 8 GB - 1 TB - HD4000 - Nvidia GT 650M (bu zaten çalışmıyor) (optimus meselesi)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.