Şimdi Ara

ASUS N56VZ Mac OSX ML Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlatıma başlamadan önce bir kaç uyarı yapmak istiyorum.Bu kurulumu yapmaya çalışırken,bilgisayarınıza defalarca format atmak zorunda kalabilirsiniz.O yüzden mutlaka dosyalarınızı yedekleyin.Ayrıca eğer deneyimli bir kullanıcı değilseniz lütfen bu anlatımı uygulamaya çalışmayın.Bilgisayarınızda oluşabilecek hiç bir hatadan ben sorumlu değilim.

NOT : Bu kurulumu Windows 8’de yapamadım.O yüzden tavsiyem Windows 7 üzerinden denemeniz.

Mac OSX’i Asus N56VZ’ye uyarlayan ve her türlü anlatımı yapan m-dudarev’e teşekkürler.

İlk indirmemiz gereken dosya Asus_N_install_En.arc (ftp://m-dudarev.asuscomm.com/Ftp/OS%20X_Asus_N/Asus_N_install_En.arc )

FTP için,
    Kullanıcı adı : asus
    Şifre : asus

Dosya inerken biz Windows üzerinden gerekli ayarlamalarımızı yapalım.Şurdaki (http://7.enpedi.com/2012/07/sistem-ayrld-boluntusunu-silmek.html ) anlatıma uyarak Sistem Ayrıldı bölümünü ana diske taşıyarak siliyoruz.
    Daha sonra en az 200gb’lık bir partisyon açıyoruz.Mac OS X’i kuracağımız partisyon bu olacak.

NOT : Açtığımız partisyonu biçimlendirmiyoruz,ayrılmamış alan olarak kalmalı.

Şimdi indirdiğimiz Asus_N_En.arc dosyasını ayırdığımız partisyona yazdırabilmek için R-Drive Image programına ihtiyacımız var.Programı kurduktan sonra aşağıdaki video anlatımına göre imaj dosyamızı partisyona yazdırıyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=_Fq0veVzXwU

Bu işlemi tamamladıktan sonra,bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve aşağıdaki videoda anlatılan ilk kurulum ayarlarını yapıyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=5BzCRxVEY-A

Temel olarak yapılması gerekenler bunlar.Sistem mükemmel çalışıyor.Sadece Wifi ve Nvidia GT650m ekran kartı çalışmamakta ama dahili Intel HD4000 temel ihtiyaçları karşılıyor.Wifi içinde bir adet usb adaptör işinizi görecektir.Tavsiyem ZyXel NWD2105.

Bu yazı Mac OS 10.8.4 yüklü Asus N56VZ'de Pages uygulaması kullanılarak hazırlanmıştır

NOT : Bu kurulumu yapabilmek için anlatımı Rusça'dan İngilizceye çevirerek defalarca deneme yaptım.Lütfen emeğe saygı.

Ekleme ( 13 Ekim 2013 ) : Windows 8 yüklemek isteyen arkadaşlar,direk windows 7'in üstüne 8'i kurabilir.Kurduktan sonra bootloader değişeceği için easybcd programı ile bir adet Mac Osx bootcamp eklemeniz gerekli.Ayrıca direk Windows 8'i mbr diske kurabilenler varsa ilk başta win 8 kurup daha sonra mac osx imaj dosyasını r-drive image ile yükleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikocan5 -- 13 Ekim 2013; 1:19:02 >

• inanılmaz mutlu oldum şu an çünkü ne zamandır bu kurulumu yapmak için uğraşmama rağmen sonuç alamamıştım. tek bir sorum olucak. klavye ışıkları çalışıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lykomedos

inanılmaz mutlu oldum şu an çünkü ne zamandır bu kurulumu yapmak için uğraşmama rağmen sonuç alamamıştım. tek bir sorum olucak. klavye ışıkları çalışıyor mu?

Kusursuz çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikocan5

Anlatıma başlamadan önce bir kaç uyarı yapmak istiyorum.Bu kurulumu yapmaya çalışırken,bilgisayarınıza defalarca format atmak zorunda kalabilirsiniz.O yüzden mutlaka dosyalarınızı yedekleyin.Ayrıca eğer deneyimli bir kullanıcı değilseniz lütfen bu anlatımı uygulamaya çalışmayın.Bilgisayarınızda oluşabilecek hiç bir hatadan ben sorumlu değilim.

NOT : Bu kurulumu Windows 8’de yapamadım.O yüzden tavsiyem Windows 7 üzerinden denemeniz.

Mac OSX’i Asus N56VZ’ye uyarlayan ve her türlü anlatımı yapan m-dudarev’e teşekkürler.

İlk indirmemiz gereken dosya Asus_N_install_En.arc (ftp://m-dudarev.asuscomm.com/Ftp/Mlion_USB_Asus_N/Asus_N_install_En.arc )

FTP için,

Dosya inerken biz Windows üzerinden gerekli ayarlamalarımızı yapalım.Şurdaki (http://7.enpedi.com/2012/07/sistem-ayrld-boluntusunu-silmek.html ) anlatıma uyarak Sistem Ayrıldı bölümünü ana diske taşıyarak siliyoruz.
    Daha sonra en az 200gb’lık bir partisyon açıyoruz.Mac OS X’i kuracağımız partisyon bu olacak.

Şimdi indirdiğimiz Asus_N_En.arc dosyasını ayırdığımız partisyona yazdırabilmek için R-Drive Image programına ihtiyacımız var.Programı kurduktan sonra aşağıdaki video anlatımına göre imaj dosyamızı partisyona yazdırıyoruz.

Bu işlemi tamamladıktan sonra,bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve aşağıdaki videoda anlatılan ilk kurulum ayarlarını yapıyoruz.

Temel olarak yapılması gerekenler bunlar.Sistem mükemmel çalışıyor.Sadece Wifi ve Nvidia GT650m ekran kartı çalışmamakta ama dahili Intel HD4000 temel ihtiyaçları karşılıyor.Wifi içinde bir adet usb adaptör işinizi görecektir.Tavsiyem ZyXel NWD2105.

Bu yazı Mac OS 10.8.4 yüklü Asus N56VZ'de Pages uygulaması kullanılarak hazırlanmıştır

NOT : Bu kurulumu yapabilmek için anlatımı Rusça'dan İngilizceye çevirerek defalarca deneme yaptım.Lütfen emeğe saygı.

hocam bu sekılde k55vj sx216d yede kuruabılır mıyım lutfen yardım edın

• quote:

Orijinalden alıntı: AllahDiyenWifi

quote:

Anlatıma başlamadan önce bir kaç uyarı yapmak istiyorum.Bu kurulumu yapmaya çalışırken,bilgisayarınıza defalarca format atmak zorunda kalabilirsiniz.O yüzden mutlaka dosyalarınızı yedekleyin.Ayrıca eğer deneyimli bir kullanıcı değilseniz lütfen bu anlatımı uygulamaya çalışmayın.Bilgisayarınızda oluşabilecek hiç bir hatadan ben sorumlu değilim.

İlk indirmemiz gereken dosya Asus_N_install_En.arc (ftp://m-dudarev.asuscomm.com/Ftp/Mlion_USB_Asus_N/Asus_N_install_En.arc )

FTP için,

hocam bu sekılde k55vj sx216d yede kuruabılır mıyım lutfen yardım edın
    Kurulabileceğini zannetmiyorum.Çünkü bu özelleştirilmiş bir imaj dosyası.

• quote:

peki benım pc için yardım edebılır mıısın kafayı yemek uzereyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allah Diyen Wifi

quote:

Hangi dağıtımı kurmaya çalışıyorsun? Sorun nerede ? Ona göre elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım.
  • quote:

quote:

quote:

Hangi dağıtımı kurmaya çalışıyorsun? Sorun nerede ? Ona göre elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım.

iatkos ml2 kurmaya calısıyorum flası takıp boot ettıkten sonra elmada takılı kalıyorr
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iatkos ml2 kurmaya calısıyorum flası takıp boot ettıkten sonra elmada takılı kalıyorr

Alıntıları Göster
    Çeşitli boot komutları denemeniz gerekiyor.Linkteki bilgileri iyice okuyup boot komutlarını deneyin.
    http://iatkos.me/forum/viewtopic.php?f=76&t=23114

• quote:

Çeşitli boot komutları denemeniz gerekiyor.Linkteki bilgileri iyice okuyup boot komutlarını deneyin.

hocam komutlar işe yaramadı -v ile denedıgımde ne hata verdiğini anlamadım buyur

• quote:

quote:

hocam komutlar işe yaramadı -v ile denedıgımde ne hata verdiğini anlamadım buyur

Alıntıları Göster
    Bendede işe yaradı kusursuz çalışıyor ancak wifi yi yapamadım bilen varsa yardım edebilir mi sadece ethernetten bağlanabiliyorum :s

• quote:

Orijinalden alıntı: cysoftware

Bendede işe yaradı kusursuz çalışıyor ancak wifi yi yapamadım bilen varsa yardım edebilir mi sadece ethernetten bağlanabiliyorum :s

Alıntıları Göster
    ayrıca windows 8 ile beraber kurdum aynı yöntem ile iki sistemde de sorun yok sadece windows 8 de bilgisayarı kapat deyince oturum kapanıyor pc kapanmıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cysoftware

ayrıca windows 8 ile beraber kurdum aynı yöntem ile iki sistemde de sorun yok sadece windows 8 de bilgisayarı kapat deyince oturum kapanıyor pc kapanmıyor :D

Alıntıları Göster
    son durum nedir wifi ve ekran kartı çalıştırabilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentalpanda

Wifi ve ekran kartı çalışmayacak.Zaten intel hd4000 normal kullanım için yetiyor,wifi içinde 25 tl'ye bir usb wifi almanız gerekiyor.Nvdia'nın optimus yüzünden büyük bir ihtimalle hiç bir zaman gt 650m çalışmayacak.Eğer onu bekliyorsanız,boşuna beklemeyin derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mentalpanda

Wifi ve ekran kartı çalışmayacak.Zaten intel hd4000 normal kullanım için yetiyor,wifi içinde 25 tl'ye bir usb wifi almanız gerekiyor.Nvdia'nın optimus yüzünden büyük bir ihtimalle hiç bir zaman gt 650m çalışmayacak.Eğer onu bekliyorsanız,boşuna beklemeyin derim.

Alıntıları Göster
    hocam bunu wmare ile ikinci bir işletim sistemi olarak kurabilir miyiz? ayrıca bütün n56vz modelleri için geçerli midir bu yöntem?

• quote:

Orijinalden alıntı: applet61

hocam bunu wmare ile ikinci bir işletim sistemi olarak kurabilir miyiz? ayrıca bütün n56vz modelleri için geçerli midir bu yöntem?

Alıntıları Göster
    Güzel bir anlatım olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Güzel bir anlatım olmuş.

Alıntıları Göster
    ftp://m-dudarev.asuscomm.com/Ftp/Mlion_USB_Asus_N/Asus_N_install_En.arc sitesine kullanıcı ve şifreyi yazıyorum fakat web sayfası bulanamadı diyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: ae5140

ftp://m-dudarev.asuscomm.com/Ftp/Mlion_USB_Asus_N/Asus_N_install_En.arc sitesine kullanıcı ve şifreyi yazıyorum fakat web sayfası bulanamadı diyor..

Filezilla programını kullanarak,ftp'ye bağlanıp dosyayı çekebilirsiniz.Ayrıca 10.9 GM sürümü için de imaj dosyası yayınladı m-dudarev.Onu yüklemenizi tavsiye ederim.
  • fikocan5 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fakat burada 10.9 gm var bide gm 50 hangisini indirmem lazım?
  • ae5140 A kullanıcısına yanıt
    sonu 50'li olan hdd'yi 50 gb olarak ayarlıyor,diğeri 200gb.Kullanımınıza göre istediğinizi yükleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.