Laptop uma format atarken yanlışlıkla kurtarma bölüntüsünü sildim. 4 gündür bütün çözümleri denedim başarılı olamadım. Bilgisayar ilk geldiğinde içinde 20gb tan oluşan bir kurtarma bölüntüsü(recovery partition) vardı bunu tekrar oluşturmak istiyorum. Nonpasaran!ın http://www.enpedi.com/2010/12/asus-gizli-kurtarma-boluntusunu.html burda anlattığı teknik için 4 DVD den oluşan kurtarma sürücülerim olmadığı için bu tekniği uygulayamadım. Bu sorunu "ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu" başlığı altında yazdım ama gören olmadı sanırım.
Burada anlatılan teknikle .wim uzantılı bir sistem görüntüsü oluşturdum fakat bu görüntüyü başlangıçta nasıl çalıştıracağımı bulamadım. Bu dosya yaklaşık 4gb.
Burada anlatılan teknikte ise kısmen başarılı oldum. Sistem kurtarmak için usb bellekle boot edebiliyorum kurtarma bölümü geliyor fakat sistemi sıfırla seçeneğine bastığımda benden kurulum dvd si istiyor. Oysaki recovery partition böyle birşey istemiyordu direk bilgisayarı sıfırlıyordu. Bunuda içerisindeki 4 gb'lık dolu alandaki dosyalar ile yaptığı kanısına vardım.