Şimdi Ara

Asus N56VZ - S4037V Sorun !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhabalar. Asus N56VZ-s4037v cihazımı alalı yaklaşık 3ay oldu. 3 aydır cihaz ateş alev yanıyordu. Servise gönderdim durumdan bahsettim. Gelen açıklamada fanın temizlendiği ve uygulama yüklendi yazıyor. Bir de yükseltmeyle aldığım Windows 8'i silip 7 yüklemişler.Test edilmiş güya. Pc hala ateş gibi sıcak ve fan bölümünden en ufak bi üfleme yok. Oyunlarda performans modundayken takılmalar aşırı derecede.(Pes 2013 bile..) Sebebini bilen var mıdır ? Bir de pcdeki fanları kontrol edebileceğim, görbileceğim bir program var mıdır acaba ?
    Speedfan programında fan bilgisi görünümyor. Şu an kullandığım sistem Windows 8

Bu değerler şu an boşta sadece internette dolanırken "Power4Gear Battery Saving" modunda ve ben özel olarak güç ayarlarından soğutmayı etkin yaptığım durumdaki şu an çektiğim değerler.
    Aynı şekilde "Power4Gear High Performance" da bu bu değerlerin kat kat üstü bir ısınma oluşuyor pcde hiç bişey yapmadığım halde.

burası da fan kontrol bölgesi hiçbir fan gözükmüyor acaba fanı mı yok bu lanet pcnin ? :)

edit.
    an itibariyle batery saving modunda yeni sıcaklık değerleri.

• Sıcaklıklar yüksek boştayken.Oyunlarda ısınması gayet normal fan sorununu giderememişler anladığım kadarıyla sorun yinede soğutma sisteminden fan değişimi daha yararlı olurdu 3 ayda fan nekadar kirlenebilirki kaldıki aldığınızdan beri bu sorun var demekki fanda sıkıntı mevcut.Leptopların fan bilgisini programlarda göremezsin genelde kapalıdır masaüstü gibi değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Sıcaklıklar yüksek boştayken.Oyunlarda ısınması gayet normal fan sorununu giderememişler anladığım kadarıyla sorun yinede soğutma sisteminden fan değişimi daha yararlı olurdu 3 ayda fan nekadar kirlenebilirki kaldıki aldığınızdan beri bu sorun var demekki fanda sıkıntı mevcut.Leptopların fan bilgisini programlarda göremezsin genelde kapalıdır masaüstü gibi değiller.

Teşekkürler. fanda sıkıntı var diyosunuz yani. Peki bunu kesin anlamamın bir yolu var mıdır acaba ? Sol taraftaki hava deliklerinden hiçbir şekilde elime hava üflemiyor mesela. Bir de normalde oyun oynamam Photoshop fln kullanırım ama arada insan merak ediyor bakıyor Yeni Most wanted oyununda full ayarlarda ilk başta geyet güzel 3-5 dkdan sonra aşırı donma var galiba onun da sebebi yine bu aşırı ısınma dimi ?

• Hava üflemiyor oluşu fanın devamlı surette yada hiç çalışmadığını gösterir.Oyunda donmaların sebebi tamamiyle ısınma sorunu.
  • Peki bir kere daha göndermem şart oldu galiba garantiye. Gönderirken açıklamaya ne yazmalıyım. Çünkü öncekinde de aynı şeyleri yazmıştım...
  • Fan çalışmıyor hava çıkışı olmuyor dedin mi ?
    fanda sorun olabileceğini yaz
  • Hocam fan kontrol penceresinde fan görülmemesi normal çünkü laptopta sizin devrini elle ayarlayacağınız bir fan bulunmamaktadır. Laptop içindeki fan otomatiktir direkt olarak sıcaklık sensörüne bağlıdır, devrini kendi otomatik ayarlar ve size kontrol imkanı vermez. Bu yüzden orada fan görülmüyor.

3. resimdeki sıcaklık değerleri eğer boşta görülüyorsa, soğutma sisteminde bir problem var kesin. Ama bu notebookta sizin kadar yüksek sıcaklıklara boşta iken ulaşan bir kullanıcı tanımadım daha. Bence bir dahaki servise gönderişinizde bu resimleri de çıkartarak kutuya ekleyin. Karşılarında elini klavyenin üstüne koyarak "Bu laptop çok ısınıyor heralde" diyen bir kullanıcı olmadığını anlasınlar. Belgelerle konuşuyor olacaksınız sonuçta. Belki bu olay değişim sürecini de hızlandırabilir. Benim şahsi görüşüm bu şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus N61ja için SSD
    11 yıl önce açıldı
    MSI GE60-2OE Laptop
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.