Şimdi Ara

asus n56vz yanlış sistem parçaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 3 hafta kadar önce dizüstü bilgisayarımda ısınma ve fan problemi nedeniyle İzmir'de özel bir firmaya verdim. Fan düzeltildi ancak laptopu geri aldıktan sonra birtakım parçaların değiştiğini anladım. Örnek vermek gerekirsek;

1- RAM: 12 GB olan RAM 8 GB idi.
    2-işlemci: i7 3630-QM 2.40 GHz olan işlemci i7 3610-QM 2.30 GHz idi.
    3- Ekran kart: 650M 4 gb 128bit olan ekran kartı 630M idi.
    4- Windows 10 orijinal iken orjinalliğini yitirmişti.

Akşamında geri götürdüm ve RAM, işlemciyi hallettim. Geriye Windows ve ekran kartı kaldı. Windows'u kendim bugün hallettim. Şu an orijinal ancak ekran kartım hala farklı gözüküyor. Dxdiag ve GPU-Z ve Nvidia'nın kendi programı ekran kartını farklı olarak gösteriyor.

Ayrıca Dxdiag'da sistem modeli N56VZ olması gerekirken N56VM olarak gözüküyor. Firmaya sorduğumda biz sadece fanı değiştirdik başka işlem yapmadık dediler. Asus'un N56VM notebook'unda GT 630m ekran kartı , 3610-QM işlemci var. acaba bu firma anakartı mı veya parçalarımı kasti olarak değiştirmiş olabilir mi ?

Not: laptopu bugün teslim aldım bana 2-3 hafta içerisinde laptopun kesin yapılacağını, Asus'dan BIOS güncellemesi beklediklerini ve bu problemlerin yazılımsal bir sorun olduğunu, kendilerinin fan hariç hiçbir parçayı değiştirmediklerini söylediler.

asus n56vz yanlış sistem parçalarıasus n56vz yanlış sistem parçaları

• çok sıkıntılı bir durum anlattığınız olay. Fan bakımı için gitmesine rağmen donanım değişimi olmuş gibi görünüyor. Teknik serviste böyle bir karışıklık kolay olmaz, faturanız var ise aldığınız firmanın teknik bölümü ile konuşup durumu anlatın. Bir kişinin böyle bir hatası bütün bilgisayarcılarda önyargı oluşturuyor ne yazıkki. Daha önce dediğiniz gibi donanım özelliklerini net hatırlıyorsanız hakkınızı sonuna kadar arayın, çok kötü bir durum bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitbrn

çok sıkıntılı bir durum anlattığınız olay. Fan bakımı için gitmesine rağmen donanım değişimi olmuş gibi görünüyor. Teknik serviste böyle bir karışıklık kolay olmaz, faturanız var ise aldığınız firmanın teknik bölümü ile konuşup durumu anlatın. Bir kişinin böyle bir hatası bütün bilgisayarcılarda önyargı oluşturuyor ne yazıkki. Daha önce dediğiniz gibi donanım özelliklerini net hatırlıyorsanız hakkınızı sonuna kadar arayın, çok kötü bir durum bence.

durumu açıkladık 2-3 hafta içinde Asus'dan bios güncellemesi gelmesini bekliyoruz düzelteceğiz dediler. Asus'un kendi teknik servisi olsa gözüm kapalı sorun yok diyeceğim ama şuan elimden sadece beklemek geliyor. Birkaç gün sonra laptopun içini bir arkadaşıma açtırıp ekran kartını görebilirsem üstünde yazan modele bakacağım eğer yazıyorsa. Önceki parçam ile aynıysa sıkıntı yok. Ancak farklı ise laptopu Asus'un kendi servisine verip parçalar değiştirilmiştir belgesi alıp şikayet edeceğim. Geçen gün Asus Canlı Destek servisinden durumu açıklayınca parça değiştirilmiştir diye belge verip hakkınızı aramanızda yardımcı oluruz dediler. Artık bitse de kurtulsam modundayım.

Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim. Kimsenin böyle sorunlar yaşamaması dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanhollandali3553 -- 13 Kasım 2017; 22:12:38 >

• fan bakımı için vermişsiniz, bios güncellemesi ile ilgisi nedir bu işin?. işlemci ekran kartı farklı diyorsunuz ve modelde değişmiş. Bana kalırsa küçük bir olay değil. Aldığınız yere bir danışın seri numarasından baksınlar sistemden çıkar ve kontrol ettirin değişmişse hakkınızı arayın.
  • Biosla felan alakası yok mis gibi senin pc nin içini başka bir pc ile değiştirmişler içi derken anakartı diyorum yanı. Öncellikle internetten araştır bak bakalım senin ekran kartın anakart ile tümleşik mi yani düz anlamda anakarta lehimlimi eğer lehimli ise öyle masaüstü gibi sök çıkar olamaz imkansız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihalbayrak

Biosla felan alakası yok mis gibi senin pc nin içini başka bir pc ile değiştirmişler içi derken anakartı diyorum yanı. Öncellikle internetten araştır bak bakalım senin ekran kartın anakart ile tümleşik mi yani düz anlamda anakarta lehimlimi eğer lehimli ise öyle masaüstü gibi sök çıkar olamaz imkansız.

bildiğim kadarıyla anakart değişimi yapılıyor bu modelde.. eğer parçayı goftiklediler ise kara lanet gibi çökecem üstlerine Asus'u aldım arkama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhollandali3553

quote:

Orijinalden alıntı: melihalbayrak

Biosla felan alakası yok mis gibi senin pc nin içini başka bir pc ile değiştirmişler içi derken anakartı diyorum yanı. Öncellikle internetten araştır bak bakalım senin ekran kartın anakart ile tümleşik mi yani düz anlamda anakarta lehimlimi eğer lehimli ise öyle masaüstü gibi sök çıkar olamaz imkansız.

bildiğim kadarıyla anakart değişimi yapılıyor bu modelde.. eğer parçayı goftiklediler ise kara lanet gibi çökecem üstlerine Asus'u aldım arkama..

Anakart değişir ama anakartın üzerinden parçalar değişmez yani demek oluyor ki adamlar senin anakartı değiştirmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.