Şimdi Ara

||| ASUS N61JA-JX114V ve ASUS N61JA-240DV KULLANICILARI ||| 104 ÜYE (327. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.847
Cevap
13
Favori
290.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hannover 96

Ekran kartın overclock yapan oldu mu daha önce?

Default olarak 650 mhz olarak geliyor ben 840 mhz'ye ayarladım canavar gibi oldu

yakmayalım makineyi hocam :)

nasıl yapıldığını paylaşır mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozcan61

quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

Ekran kartın overclock yapan oldu mu daha önce?

Default olarak 650 mhz olarak geliyor ben 840 mhz'ye ayarladım canavar gibi oldu

yakmayalım makineyi hocam :)

nasıl yapıldığını paylaşır mısın?

Bilemiyorum ama ben şöyle yaptım;

MSI Afterburner programını kurup program files x86 altında msi afterburner açılıp şu dosya içine atılıyorhttp://www.file-upload.net/download-6900612/MSIAfterburner.cfg.html (kendi uploadım yine sıkıntı yok)

Sonrasında program açılıp core clock değeri sona çekiliyor diğer clock ise sabit kalıyor, en alttaki fan ayarında da otoya tıklanıyor ve son olarak apply'e tıklanıyor.

• Merhaba,

SSD ile kullananlara bir sorum olacaktı; win yüklerken her hangi bir ayar vs yaptılar mı?

Ben ne yaptıysam 2 gündür yükleyemedim.. Atladığım bir şey olmalı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

Saygılarımla,
    Mert ŞENER
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertSener

Merhaba,

SSD ile kullananlara bir sorum olacaktı; win yüklerken her hangi bir ayar vs yaptılar mı?

Ben ne yaptıysam 2 gündür yükleyemedim.. Atladığım bir şey olmalı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

Saygılarımla,
    Mert ŞENER

Merhaba , sorununuzu sanırım hala çözemediniz.
    Sizin şu ssd'yi yüklemenizi ve ssd sonuçlarınızı her 2 konudan da takip ediyorum lütfen başarılı olduktan sonra buraya detaylı bir şekilde belirtirseniz sevinirim.

Bende ki WD-500 Gb 7200 Rpm HDD , " windows sabit disk sorunu algıladı " (konusu) hatası veriyor ve ölmeye yakın bende ssd almayı düşünmeye başladım , bizim notebook'ların bu ssd'ye vereceği performans bakalım nasıl olacak.

Saygılar...

• 2013 yazında 3. sene olacak alalı, garantisi bittiği için şuan sağ menteşe metalden kırık, sol menteşe plastik kırıldı(aynı sorunlar garanti kapsamında olmuştu yenilendi, garanti bitince tekrar oldu.), fps desen yerlerde, dvd okuyucusu dvd okurken elektrik süpürgesi tarzı sesler çıkarıyor. Evet ben bunu ne yapayım arkadaşlar ? Servise götürsem bi 500 kağıt isterler diye düşünüyorum. Para biriktirmeye başlasam iyi olur.(Tabii ki yeni bir bilgisayar için :))
    Bu arada menteşeler pek önemli değil monitör veya tv ye bağlıyorum çoğu zaman ama şu fps olayına çözüm lazım ya :( Ati Mobility Radeon HD 5730 1 gb... Cs: Go oynuyorum fps 10-20 Ayarlar Low da olmasına rağmen.. Driverlar falan güncel. İşlemci ısınmasından dolayı olabilir mi ? Fan temizliğini yapmam lazım, termal macun olayı falan deneyen oldu mu hiç ?
    Ha bir de adaptörün laptopa giden kısmı koptu yenisini bağlattık, prize giden tarafı koptu onun yenisi de 15-20 tl bir şey di teknosada onu da aldık. 2 yılda ömrümden ömür yedi diyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flame of the West -- 30 Aralık 2012; 22:05:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berke012

2013 yazında 3. sene olacak alalı, garantisi bittiği için şuan sağ menteşe metalden kırık, sol menteşe plastik kırıldı(aynı sorunlar garanti kapsamında olmuştu yenilendi, garanti bitince tekrar oldu.), fps desen yerlerde, dvd okuyucusu dvd okurken elektrik süpürgesi tarzı sesler çıkarıyor. Evet ben bunu ne yapayım arkadaşlar ? Servise götürsem bi 500 kağıt isterler diye düşünüyorum. Para biriktirmeye başlasam iyi olur.(Tabii ki yeni bir bilgisayar için :))
    Bu arada menteşeler pek önemli değil monitör veya tv ye bağlıyorum çoğu zaman ama şu fps olayına çözüm lazım ya :( Ati Mobility Radeon HD 5730 1 gb... Cs: Go oynuyorum fps 10-20 Ayarlar Low da olmasına rağmen.. Driverlar falan güncel. İşlemci ısınmasından dolayı olabilir mi ? Fan temizliğini yapmam lazım, termal macun olayı falan deneyen oldu mu hiç ?
    Ha bir de adaptörün laptopa giden kısmı koptu yenisini bağlattık, prize giden tarafı koptu onun yenisi de 15-20 tl bir şey di teknosada onu da aldık. 2 yılda ömrümden ömür yedi diyebilirim...

valla hocam bende oyun oynuyorum gayet iyi geçen black ops 2 yi kurdum grafik ayarlarına hiç dokunmadım kendisi uygun olanı yaptı sanıyorum kasma yoktu yani
    termal macun değilde fanı yerinden söküp bir temizlersen süper olur
    benimde şarj kablomda sıkıntı olmuştu yenisi aldım teknolojixten ama aynı amper değerinde olmasına dikkat ettim malum oyunlarda kasabilir yoksa düşük amperli olursa
    benim dvd rom bozulmuştu batarya değişsin diye garantiye verirken onuda yazmıştım sanırım değişti normal bir dvd rom yani çıkartması gerektiği kadar ses çıkarıyor
    birde tv ye bağladığınızda laptop'u çözünürlük full hd ise problem çıkabilir malum mobil kart :D

• Çok sıkıntı yaşamışsınız yahu

Benimde 2,5 seneyi geçt alalı. Şu sıralar bariz bir ısınma problemi çıktı onun dışında bir sıkıntım yok.
    Monitöre bağladığımda biraz sıkıntı oluyor gerçi. Arada çökmeler falan yaşıyorum.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Fanı komple mi sökeyim ? Ve tam olarak nasıl temizlemeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar. Fanı komple mi sökeyim ? Ve tam olarak nasıl temizlemeliyim?

fanı yuvadan sökeceksin hocam hava çıkışını temizliceksin çok faydası olur
  • Umarım olur dostum çok teşekkürler :)

• quote:

Umarım olur dostum çok teşekkürler :)

Youtube da videoları olabilir oradan da bakabilirsin.
  • Ben heryerini söktüm makinanın 8 gb ram taktım ssd neutron gtx ilave ettim thermalı soktum macununu yeniledim kurumuştu baya farketti fan bloğunu temizledim tozunu falan suanda buz gibi makine rahatladı tavsiye ederim.
  • Arka kapağı açtım, fanı söküp(korkarak yaptım çıkmamakta ısrarcı gibiydi) altında ve yanında bulunan toz, kir yumaklarını temizledim. Kurutma makinesinin soğuk modunda biraz daha temizleyip kapattım. Laptopu açtığımda gözlerime ve kulaklarıma inanamadım; oyunlar low veya medium a düşürmememe rağmen laptopu yormuyor, kasmıyor, reset atmıyordu, fanın çalışıp çalışmadığını duymak imkansız olunca iyice yaklaşıp baktım, dinledim, çalışıyordu. Sonuç: şuan laptop alındığı ilk günden daha az ses çıkarıyor. Performans ise eski formuna döndü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flame of the West -- 6 Ocak 2013; 19:07:06 >
  • quote:

Arka kapağı açtım, fanı söküp(korkarak yaptım çıkmamakta ısrarcı gibiydi) altında ve yanında bulunan toz, kir yumaklarını temizledim. Kurutma makinesinin soğuk modunda biraz daha temizleyip kapattım. Laptopu açtığımda gözlerime ve kulaklarıma inanamadım; oyunlar low veya medium a düşürmememe rağmen laptopu yormuyor, kasmıyor, reset atmıyordu, fanın çalışıp çalışmadığını duymak imkansız olunca iyice yaklaşıp baktım, dinledim, çalışıyordu. Sonuç: şuan laptop alındığı ilk günden daha az ses çıkarıyor. Performans ise eski formuna döndü :)

termal macunu da yenileseydiniz kurumuştur daha iyi verim alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkprince

quote:

Arka kapağı açtım, fanı söküp(korkarak yaptım çıkmamakta ısrarcı gibiydi) altında ve yanında bulunan toz, kir yumaklarını temizledim. Kurutma makinesinin soğuk modunda biraz daha temizleyip kapattım. Laptopu açtığımda gözlerime ve kulaklarıma inanamadım; oyunlar low veya medium a düşürmememe rağmen laptopu yormuyor, kasmıyor, reset atmıyordu, fanın çalışıp çalışmadığını duymak imkansız olunca iyice yaklaşıp baktım, dinledim, çalışıyordu. Sonuç: şuan laptop alındığı ilk günden daha az ses çıkarıyor. Performans ise eski formuna döndü :)

termal macunu da yenileseydiniz kurumuştur daha iyi verim alırsın

Yenilemeyi düşündüm ancak almayı unuttum. Ve temizleme işi acil gerektiğinden şuanlık yenileyemedim. Evet termal macun kalıntıları kurumuş bu arada. Neyse 1 ay sonra tekrar termal macun ile temizlemeyi düşünüyorum :)
    Bu arada teknosa da var mıdır? Yoksa Bornova Vatan Computer'da vardır orası da uzak kalıyor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flame of the West -- 6 Ocak 2013; 20:31:19 >

• arkadaşlar bu notebook tek slotta max kaç gb ram destekliyor bir tane 8 lik alıp takmayı düşünüyorumda
  • Arkadaşlar Merhaba 2 yıl önce freedos olarak Asus N61 JV laptop aldım çok memnunum. İsteğim şu malumunuz cihaz freedos olunca recovery olayını kullanamıyorum. Eğer elinde N61 JV serisi laptop recovery dvd si olan arkadaş varsa benimle paylaşabilirmi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canatan32

Arkadaşlar Merhaba 2 yıl önce freedos olarak Asus N61 JV laptop aldım çok memnunum. İsteğim şu malumunuz cihaz freedos olunca recovery olayını kullanamıyorum. Eğer elinde N61 JV serisi laptop recovery dvd si olan arkadaş varsa benimle paylaşabilirmi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılarımla.

hocam recovery almak yaklaşık 3 saatinizi alır en iyisi en baştan format atmak bir de herşey siliniyor recovery yapınca mesela siz sadece c diskinize os kurdunuz d yi yedek dosyalar için kullanıyorsunuz bilgisayarınız çöktü gitti recovery yapınca d dekilerde gidiyor ama sadece C ye format atarsanız c dekileri kaybederseniz olmadı zaten win7 dvd sini takınca tamir modu var oradan da halledebilirsiniz anlayacağınız recovery pek iyi bişi değil sizin yapmanız gereken win7 indirmek ve driver larınızın yededğini almak sonra da manuel olarak kurmak daha basit ve daha stabil bir bilgisayara sahip olursunuz böylelikle...

• quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

quote:

Arkadaşlar Merhaba 2 yıl önce freedos olarak Asus N61 JV laptop aldım çok memnunum. İsteğim şu malumunuz cihaz freedos olunca recovery olayını kullanamıyorum. Eğer elinde N61 JV serisi laptop recovery dvd si olan arkadaş varsa benimle paylaşabilirmi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılarımla.

hocam recovery almak yaklaşık 3 saatinizi alır en iyisi en baştan format atmak bir de herşey siliniyor recovery yapınca mesela siz sadece c diskinize os kurdunuz d yi yedek dosyalar için kullanıyorsunuz bilgisayarınız çöktü gitti recovery yapınca d dekilerde gidiyor ama sadece C ye format atarsanız c dekileri kaybederseniz olmadı zaten win7 dvd sini takınca tamir modu var oradan da halledebilirsiniz anlayacağınız recovery pek iyi bişi değil sizin yapmanız gereken win7 indirmek ve driver larınızın yededğini almak sonra da manuel olarak kurmak daha basit ve daha stabil bir bilgisayara sahip olursunuz böylelikle...

şimdiye kadar 5+ recovery aldım hiç bi şekilde d silinmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: bozcan61

quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

quote:

şimdiye kadar 5+ recovery aldım hiç bi şekilde d silinmedi

hocam ilk bilgisayar geldiğinde ben asusun kendi rec. programı ile almıştım dvd lere bir de hdd de 16 küsür gb lık kısım var (F9 ile açılan bilgisayar açılırken) ikisinde de bilgisayar fabrikadan geldiği haline döndü...
    sizi nasıl hallettiniz yardımcı olursanız çok sevinirim ?
    öyle gitmedi demek ile olmuyor

• 
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.