İşyerinden forumu cok takip edemiyorum. Batery Saving modunda kullanıyorum. Buna rağmen 1 saat cok az geldi bana ki sadece film seyrederken. Eminim oyun oynarken 30-40 dakikada bitecek. Fırsat bulursam yük altında olmadan ne kadar gittiğini test edicem. Kaldı ki filmi de ekranı LCD ye aktarıp kendi ekranı kapalı şartlarda izliyorum. Buna rağmen 1 saat. Normal mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: BlueFox72
quote:
Orijinalden alıntı: avorsa
Bende sonunda Asus'un bu modelinde karar kıldım ve aldım. Evde internet olmadığından forumları çok takip edemiyorum. Önceki sayfalarda pil ömrüne ilişkin değerlendirmeler dikkatimi çekti. Benim şarj yaklaşık 1 saat civarında bitiyor. Fişten çektikten sonra sadece film seyrederek en fazla 1 saat dayanıyor. Oyun vesair performansını test etme imkanım olmadı. Daha önce notebook kullanmadım ama sanırım bir sorun var. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim ona göre firma ile görüşücem.
Öncelikle hayırlı olsun dostum. İyi günlerde kullan. Pil ömründen bahsetmişsin. Hangi modu kullanıyorsun. Bildiğin gibi 4 mod var üründe kullanabileceğin. High performansta kullanıyorsan pil çabuk bitecektir. Diğer modlar daha uzun süre kullanmanı sağlar.
1 saat pek normal değil. Batery Saving modu dediğiniz belkide high performansla aynıdır. Çünkü bu modların manuel ayarları var. Power4 Gear programını çalıştırın ve Batery Saving modunun ayarlarına gözatın. Ekran parlaklığıda pilin dayanma gücü konusunda önemli bir etken. Tüm bunlara rağmen hala 1 saat gidiyorsa bataryanız bir arıza söz konusu olabilir (ama çok küçük bir ihtimal)
beni de ekleyebilirsiniz beyler modelimin tam adını bilmiyorum ama şu 640 gb lık olandan benimkisi. bu arada alacaklar için şöyle tam bi bilgilendirme yapmamış kimse. ben yapayım bari. arkadaşlar nfs shift, nba 2010, CoD WaW , bioshock, rainbow six gibi oyunlar denedim banamısın demedi makine. en üst detaylarda rahatlıkla oynayabilirsiniz. çok uzun yıllar kullanabileceğiniz bir cihaz. bu arada ben asusa önyargılı bakan birisi olarak (özellikle çok ısındığını duymustum) makinaya gayet objektif bakıyorum ki zaten en ufak bir şey olsa bir ay olmadan geri vericem. ama çok ısınmıyor öncelikle. evet fandan çok saglam sıcak üfürüyor ama üflesin bu önemli değil. bu işlemciye az bile. Ben bundan önce toshiba a500-1f4 almıstım onlarda olan kronik ana kart sorunundan dolayı 2 . iade den sonra a500-1gn ve f60-10v cihazlarını almak yerine bu makineyi aldım. vegerçekten kaliteli arkdaslar şimdilik hiç pişman değilim. he toshibanın klavyesi kadar kullanıslı ve güzel klavyesi yok ve toshibanın programları kadar güzel programları da yok. yüz tanıması yok. ama bunda da 2 megapiksel kamera, 3 usb 1 e-sata ve bu usb lerin de 3.0 olması çok hoş. ve usb lerin yeri de güzel dagıtılmıs. yalnız bu makineye bir fan daha koymamaları cok yanlıs olmus. o toshiba da 3 fan vardı. 2 si altta, ufak. bi tane de yanda dev gibi. işlemcinin gerektiginde 1.6 da yani minimumda çalışması çok güzel. çok sessiz, fanı da aynı şekilde. okuyucusu da özellikle toshibanınkine nazaran daha sessiz ve oldukça kaliteli. ekran kartının ati olması tabi bi dezavantaj oyunlarda her zaman bi adım geride. cuda gibi bi sistemi de yok. ama neticede 330m den fln kat kat üst bir kart. ve ilerisi için directx 11 i var. ama dediğim gibi ekran kartının paneli mesela(catalyst) çok karışık ve karman corman. hepimiz hacker değiliz sonucta. ben cok kullanıssız buldum. bunun dışında 3-5 tane bastan savma medya tusu olması eksi bir yanı. hazır konu gelmişken kasa da pek şık deil açıkcası. . beklemedeki yanıp sönen ışıklar sinir bozucu. ve toshibalardaki harman kardon hoparlörler gibi kuvvetli değil hoparlörleri ama yinede iyi ses çıkarıyorlar. önbelleği 6mb olması çok güzel. hdmi bağlantı yaptım tv ye tam oturamasada ekrana genede güzel film izleniyo tv den. ama oyunları kaldırmıyo çözünürlük. numpadi olması iyi, ön kısım çok fazla toz tutmuyo o da güzel. wireless ı oldukça kuvvetli. he unutmadan touch pad i harika. evet, gerçekten parmaklarınızı hiç rahatsız etmiyo. son zamanlarda çıkan makinelerde bu pek düşünülmüyo açıkcası. genelde kasanın görüntüsüne uygun olsun diye kullanıssız yüzeyde padler çıkarıyorlar. Genel olarak oldukça beğendim ve şaşırdım. evet beni gerçekten bu ürünüyle şaşırttı asus. oldukça kaliteli bir ürün. fiyat performans açısından kaçırılmaması gereken bir oyun- grafik çizim - ve tv sektöründekiler için montaj makinesi olacagı kanaatindeyim. baska sorunuz olursa cevaplayabilirim arkadaslar. simdiden hayırlı olsun :)
bu arada kemal kardeş uğraşların için sagol. yenilikleri takip etmen çok iyi oluyo bizim için. bu arada bu driverları ve diğer programları nerden update edicez belli bi sitesi var mı yoksa google dan mı aratmamız gerekiyo?! bios ta özellikle Allah korusun yanlış update i yaparız fln gidiverir makine .
affedersin kemal kardesim linkleri ilk sayfaya koymussun yeni gördüm. Valla sagolasın. sen bunları devamlı güncelliyosun sanırım, şimdiden Allah razı olsun. ne diycem bu driverlar bütün n61jq serisi için değilmi. sıkıntı olmaz sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: Oguzstyler
affedersin kemal kardesim linkleri ilk sayfaya koymussun yeni gördüm. Valla sagolasın. sen bunları devamlı güncelliyosun sanırım, şimdiden Allah razı olsun. ne diycem bu driverlar bütün n61jq serisi için değilmi. sıkıntı olmaz sanırım
Öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar her n61jq için driverlar aynı değil. Ben kendi n61jq um için driverları ekliyorum. Siz driverları yüklemeden önce mutlaka kontrol ediniz. Çünkü her seride aynı wireless yada aynı bluetooth olmayabiliyor. Başka markaların ürünleri olabiliyor diye biliyorum. Zaten verdiğim linklerde direkt driverı indirmiyor. Bir liste çıkıyor karşınıza ve oradan kontrol ediyorsunuz. Bir diğer konuda Oguzstyler kardeşim bu makinada yüz tanıma sistemi var. İlk kurulumda aktif olmadığı için bir çok kişi bilmiyor olabilir. Asus Utility (asus programları) içerisinde Smart logon var onu çalıştırıp oturum açma şifrenizi girdikten sonra kendinizi tanıtıp sol alt köşede yer alan aktif etme seçeneğini seçerseniz yüz tanıma sistemi çalışmaya başlar. Ayrıca hassasiyet dereceside mevcut. Mümkünse bol fotoğrafınızı çekip düşük hassasiyette kullanın. Oguzstyler sizide kulübe ekledim. Hayırlısı olsun...
ATK-Hotkey için driver ve Wireless Console 3 için güncellemeler çıktı bilginize... ATK-Hotkey klavye ve media tuşlarının yönetimini sağlamaktadır.
Uzun süredir kafama takılan birşey var arkadaşlar notebook un sağ tarafında ( power düğmesine yakın taraf) usb girişinin yanında bir yer var. Kitapçığına göre tv radyo alıcısı için diyor ama orada tv radyo bağlamak için bir giriş yok. Seçili modellerde yazıyor kitapçığında ama bu asusun bu kasasındaki tüm modellerinde durum bendeki gibi. Bu nedir?
hmmm, tamam arkadasım sagolasın. daha cogu seyi bilmiyoruz işte yavaş yavaş öğrenicez. hele o asus un programlarını hiç denemedim. özellikle tavsiye edeceğin ve sil gitsin diyeceğin var mı. çünkü bir sürü var ve hepsini yüklemeye kalkarsam eminim bilgisayar yavaslıycak.. asus ap bank, asus copy protect, life frame, video magic bunlar gereksize benziyo mesela
siz kullanan arkadaşların objektif görüşlerini sorsam asus n61jq160 dv ile toshiba a505-s6035 arasında kaldım
görünüşe göre aralarındaki tek fark birinde hd5730, diğerinde nvidia gt330m var bi de asus un ekranı led
bunun dışında diğer özelliklerinden fiyatlarına kadar tüm özellikleri aynı gt330m benchmark larda hd5730 dan daha yavaş gözükmesine rağmen kullananlar daha iyi olduğunu söylüyor led ekranı da olmasına rağmen, yine de toshiba bana daha yakın geliyor ama sizin de fikirlerinizi merak ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver1
siz kullanan arkadaşların objektif görüşlerini sorsam asus n61jq160 dv ile toshiba a505-s6035 arasında kaldım
görünüşe göre aralarındaki tek fark birinde hd5730, diğerinde nvidia gt330m var bi de asus un ekranı led
bunun dışında diğer özelliklerinden fiyatlarına kadar tüm özellikleri aynı gt330m benchmark larda hd5730 dan daha yavaş gözükmesine rağmen kullananlar daha iyi olduğunu söylüyor led ekranı da olmasına rağmen, yine de toshiba bana daha yakın geliyor ama sizin de fikirlerinizi merak ediyorum
Toshiba ile arasında fiyat farkı varmı bilmiyorum ama fiyatları aynıysa asusu al derim 2.0 web kamera ve usb 3.0 girşi var asusun.
quote:
Orijinalden alıntı: Oguzstyler
hmmm, tamam arkadasım sagolasın. daha cogu seyi bilmiyoruz işte yavaş yavaş öğrenicez. hele o asus un programlarını hiç denemedim. özellikle tavsiye edeceğin ve sil gitsin diyeceğin var mı. çünkü bir sürü var ve hepsini yüklemeye kalkarsam eminim bilgisayar yavaslıycak.. asus ap bank, asus copy protect, life frame, video magic bunlar gereksize benziyo mesela
Kimine göre hepsi gereksiz kimine göre hepsi gerekli :) Ben hiçbirisini kaldırmadım. i7 4 gb ramli notebook alıcam kasılacak diye program kaldıracaksam neden bu kadar para verdim ki. alırdım bi i3 lü makine olur biterdi. Tabiki kullanmayacağım dediğiniz programları tutmanında bir mantığıda yok. Mesela copy project koruma işlevi yapıyor disk sürücülerine ama bir türlü korutamadım ben uygun zamanda tekrar deneyeceğim. Video magic ücretli zaten cyberlinkin bir programı onuda kaldırabilirsiniz.
quote:
Bence asusun tek kötü yanı var oda ekranı...Bu ekran siyah renk üretmiyor, bütün siyahlar parlıyor ben çok uğraştım gamayı felan kıstım ama ekranı düzeltemedim malesef...Eğer renkler konusubda hassassanız gözünüzle görüp karşılaştırmadan almayın bence...
quote:
Orijinalden alıntı: ekremucanok
quote:
Bence asusun tek kötü yanı var oda ekranı...Bu ekran siyah renk üretmiyor, bütün siyahlar parlıyor ben çok uğraştım gamayı felan kıstım ama ekranı düzeltemedim malesef...Eğer renkler konusubda hassassanız gözünüzle görüp karşılaştırmadan almayın bence...
Bende çok fazlada parlamıyor ama bilemiyorum. Tabi başka notebookla karşılaştırmadığım için bana öyle geliyor da olabilir. Yada led aydınlatma olduğu içinde olabilir :) Malum led olayı yeni bir teknoloji
bende koyu ekran severim açıkçası o yüzden gözle görmek lazım dediğiniz gibi toshiba nın bazı modellere göre wireless çekiminin çok daha iyi olduğunu okudum başka konularda, ve asus ile ilgili ısınma problemleri yaşayanlar da varmış sanırım, sizin de var mı böyle bi sıkıntınız?
quote:
bende koyu ekran severim açıkçası o yüzden gözle görmek lazım dediğiniz gibi toshiba nın bazı modellere göre wireless çekiminin çok daha iyi olduğunu okudum başka konularda, ve asus ile ilgili ısınma problemleri yaşayanlar da varmış sanırım, sizin de var mı böyle bi sıkıntınız?
Isınma ve wireless sorunu yok. Fandan çokfazla sıcak hava üflediği doğru fakat üflemiyor olsa bu i7 işlemci ile garip olurdu. O nedenle aldığınızda pişman olmayacağınızı garanti ederim. Bu makineyi 5 yıl gibi bir süre kullanacağınızı düşünürsek usb 3.0 da önemli olsa gerek.
Akşama doğru crysis ve nfs shift fps testlerini koyucam.Herkese ii günler
harbi bu atiyi vurmak lazım.bn gt230m le shift te 50-60 fps aldığmı hatrlıyorm. phsyx teknolojisi bu kadr mı farkettiriyor ya
ati kartlı bir bilgisayr aldığma lanet olsn
quote:
Orijinalden alıntı: EmR_3153
harbi bu atiyi vurmak lazım.bn gt230m le shift te 50-60 fps aldığmı hatrlıyorm. phsyx teknolojisi bu kadr mı farkettiriyor ya