Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (334. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.831
Cevap
21
Favori
443.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MorphY

Arkadaşlar lütfen yardım edin çıldırıcam yoksa 5 gün önce bilgisayarı servisten aldım tamir edildi.Format atayım dedim önce elimdeki dvd boot etmeyince recovery yapayım dedim.Recovery yaptıktan sonra ilginç bi şekilde windows update ve defender çalışmıyor.Temiz kurulum için home premium dvd si edindim temiz kurulum yaptım driverları yükledim tekrar aynı sorun.Bir kez daha format attım bu sefer driverları kurmadan ilk iş etkinleştirip update yaptım 200 e yakın güncelleştirme yüklendi driverları kurdum ve sorun yine başladı.Daha önce yaşayan varsa yardım ederse çok sevinirim.İnternetteki bazı çözümleri uyguladım ama hiçbiri fayda etmedi bu arada.

Merhaba;
    Bende harddisk değiştirdikten sonra aynı hatayı ben de aldım. Şu an Windows 10 kullandığım için sorunu tam olarak nasıl çözdüğümü net hatırlayamadım. Ancak Windows Update'i yönetici olarak çalıştırdıktan sonra epey bekledikten sonra sorun çözülmüştü diye hatırlıyorum. Bir deneyin isterseniz.

• Merhabalar, 4.5 senedir kullandığım bilgisayarın klavyesine kola dökülmüştü, bende tuşları çıkarıp temizleyeyeyin dedim. Numerik tuşların hepsini söktüm, acaba takabiliyormuyum diye denedim. Takamadım. Kısaca yeni bir klavyeye ihtiyacım var. Nerden temin edebilirim? Gg, sahibinden gibi sitelerde var ama güvenemedim. Birçok modelde kullanıldığı için uyumsuz olabilir diyor. Bilgisayarımın modeli N61JQ-JX091V

biraz alakasız bi sorum daha var. Makineyi ilk açtığım anda fan hızlı bir şekilde çalışıyor, ve anında sıcak hava vermeye başlıyor. Ne kadar temizlediysem, macun sürdüysem bunun üstesinden gelemedim. Bu artık ömrünün dolduğuna mı işarettir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@XI M@NY@K

Merhabalar, 4.5 senedir kullandığım bilgisayarın klavyesine kola dökülmüştü, bende tuşları çıkarıp temizleyeyeyin dedim. Numerik tuşların hepsini söktüm, acaba takabiliyormuyum diye denedim. Takamadım. Kısaca yeni bir klavyeye ihtiyacım var. Nerden temin edebilirim? Gg, sahibinden gibi sitelerde var ama güvenemedim. Birçok modelde kullanıldığı için uyumsuz olabilir diyor. Bilgisayarımın modeli N61JQ-JX091V

biraz alakasız bi sorum daha var. Makineyi ilk açtığım anda fan hızlı bir şekilde çalışıyor, ve anında sıcak hava vermeye başlıyor. Ne kadar temizlediysem, macun sürdüysem bunun üstesinden gelemedim. Bu artık ömrünün dolduğuna mı işarettir?

Bende de fan durumu aynı. Sıcak üflemesi aorun olduğu anlamına gelmez. Zaten sıcak üflemesi lazım. Sıcaklık olcen programlar var onlarla test edin ialemci ne kadar sicakliga çıkıyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: matildam

quote:

Orijinalden alıntı: MorphY

Arkadaşlar lütfen yardım edin çıldırıcam yoksa 5 gün önce bilgisayarı servisten aldım tamir edildi.Format atayım dedim önce elimdeki dvd boot etmeyince recovery yapayım dedim.Recovery yaptıktan sonra ilginç bi şekilde windows update ve defender çalışmıyor.Temiz kurulum için home premium dvd si edindim temiz kurulum yaptım driverları yükledim tekrar aynı sorun.Bir kez daha format attım bu sefer driverları kurmadan ilk iş etkinleştirip update yaptım 200 e yakın güncelleştirme yüklendi driverları kurdum ve sorun yine başladı.Daha önce yaşayan varsa yardım ederse çok sevinirim.İnternetteki bazı çözümleri uyguladım ama hiçbiri fayda etmedi bu arada.

Merhaba;
    Bende harddisk değiştirdikten sonra aynı hatayı ben de aldım. Şu an Windows 10 kullandığım için sorunu tam olarak nasıl çözdüğümü net hatırlayamadım. Ancak Windows Update'i yönetici olarak çalıştırdıktan sonra epey bekledikten sonra sorun çözülmüştü diye hatırlıyorum. Bir deneyin isterseniz.

oem lisansları donanım değişikliği yapılınca sorun çıkarıyor, aynı sıkıntıyı ben de yaşadım, ssd taktım cihaza ve Windows etkinleştirdikten sonra sürekli update hatası ve dijital imza sorunu verdi. microsoft türkiyeyi aradım onlar da çözemedi. ben de bastım korsan 7yi,ordan da windows 10a yükselttim sorun kalktı

• Orijinal yeri burası olabilir mi?http://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds103723 Lenovo Windows 10 için güncel driverları paylaşmış.

Ama ben buradakini setup dosyası üzerinden kurdum donma problemi düzelmedi, üzerine @kemalwebnet in dediğini sürücüyü güncelle diyerek denemeye çalıştım bu sefer de zaten güncel diyor :) Kaldırıp kurmayı deneyeceğim.

Bu arada bir adet bilinmeyen aygıt var, onun ne olduğunu bilen var mı? :)
  • ahmet11murat kullanıcısına yanıt
    windows 7'de deneyen var mı? ben 13.4'deyim hala:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_1982

Bu kamera sorunu hiç bir şekilde yazılımla ilgili bir sorun değil. Aynı sorun bende de oluyor. Sorunun kaynağı ekranın açılma açısı. Yani şöyle anlatayım ekranı 90 derece açtığında bu sorunu veriyor diyelim. Biraz açıyı arttırarak dene, sorun düzelene kadar açıyı arttırarak dene. Mesela benim kamera, ekranı açılabilecek en son açıya gelince açılıyor. Aslında garantisi bitmedi ama bu sorun için de servise göndereyim mi göndermeyeyim mi diye düşünüyorum.

hocam çok sağolun kamera sourunumu sizin sayenizde yıllar sonra çözdüm

ekran açılarını değitirerek kamerayı aç a bastım, sonunda açıldığı açıyı yakalayınca zaten açık kalıyor

• Windows 7'den Windows 10'a geçiş yapmayı düşünenlere, bu yükseltmeyi yapmamalarını öneririm. Bunun nedenleri,
    1) Windows 10 driver'ları otomatik olarak sürücüleri bulup yüklüyor ama bilindiği üzere güncel ekran kartı sürücüsü, ekran parlıklığı belli bir seviyenin altındayken ekranı tamamen karartıyor.
    2) Benim kullandığım modelde webcam görüntüyü ters çevirip gösteriyor. Sürücüyü kendim tekrar kurmak istedim ancak bu sefer de Asus'un N61JQ'larda onlarca farklı webcam kullandığını gördüm. Kendi webcam'inize uygun sürücüyü yüklemeniz gerekiyor ama benim modelim, ürünün sürücü sayfasındaki o onlarca modelden biri değildi.
    3) Kişisel olarak Windows 10'u beğenmedim. Denetim masası ve ayarlar diye iki ayrı bölümün olması bile beni rahatsız etti.
    4) Yine benim bilgisayarıma özgü olabilir ama nedense bazen başlat menüsü ve arama fonksiyonu çalışmıyor. Arama fonksiyonu çalışmadığında Görev Yöneticisi'nden uygulamayı durdurmak buna çözüm oluyor ama başlat menüsü çalışmadığında tek yol bilgisayarı yeniden başlatmak.

• 15,10 beta düşmüş.
  • öncelikle çok güzel bir bilgisayarımız var. 12. ay 2010 yılında almıştım.
    hdd m göçtü, dvdrom çalışmıyor okumuyoru daha doğrusu, kendime disk oluşturmuştum ne alemde bilmiyorum deneyeceğim.
    yeni hdd aldım, ihtiyaç olması halinde recovery konusunda yardımcı olabilecek var mı?
    lisans değişiyormuş herhalde, cihazımdan oldukça memnunum..
  • Arkadaşlar merhabalar;

Benim n61jq ya cryplocker bulaştı. temizleyeceğiz derken recovery de silindi. :(.

Servisi aradım formatlanıp recovery yüklenilmesi için. 5 yılı geçtiği için yapılamıyormuş :(.

Recovery i nerden temin edebilirim yardımcı olur musunuz?
  • Arkadaşlar selam,

En sonunda ucuzyollu bir laptop arayışına girdim bu donma sorunu yüzünden , qualcomm ethernet sürücüsü ile alakası yok maalesef , devre dışı bıraktım ama nafile , Win 7 ile de donuyordu cihaz , win 10 ile de donuyor , bazen bilgisayarı ilk açtığımda donuyor , bazen 1 saat sonra , bazen 12-13 saat kalıyor tık yok canavar gibi çalışıyor.

HDTune ile tarattım harddiski sorun gözükmüyor , ramlari söküp tek tek denedim, ikisiyle de açılıyor sonuçta buradan da birşey çıkmadı :(

Var mıdır yardımcı olabilecek ?
    Adam etmeye çalışmak mı mantıklı yoksa 800-900 TL aralığında pentium yada celeron işlemcili 4 gb ramli yeni bir tane almak mı ?
    Sonuçta iki çocuktan sonra oyun filan hayal , tek yaptığım nette gezmek , torrentten film/dizi indirmek ki onlarıda TV'de seyrediyorum. Asus X553M SX527B intel2940 2GB Ram 500GBHD W8.1 model aklıma yattı , azimle ASUS diyorum yani :)

• hocam slmlr bu bilgisayarı ilk alanlardanım hala kullanıyorum donma probleminden sonra 8.1 ile yola devam ediyorum fakat ekran kartı güncel olmadığından oyunlarda sıkıntı oluyor.

windows 10 iyi demişsiniz sorun yoksa bende geçeceğim sizden cevap bekliyorum ne yapmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanmbe

hocam slmlr bu bilgisayarı ilk alanlardanım hala kullanıyorum donma probleminden sonra 8.1 ile yola devam ediyorum fakat ekran kartı güncel olmadığından oyunlarda sıkıntı oluyor.

windows 10 iyi demişsiniz sorun yoksa bende geçeceğim sizden cevap bekliyorum ne yapmalıyım.

Ben memnunum geçin. Tabi şöyle bir durumda var. Ben 2-3 yıldan bu yana oyun oynamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

hocam slmlr bu bilgisayarı ilk alanlardanım hala kullanıyorum donma probleminden sonra 8.1 ile yola devam ediyorum fakat ekran kartı güncel olmadığından oyunlarda sıkıntı oluyor.

Ben memnunum geçin. Tabi şöyle bir durumda var. Ben 2-3 yıldan bu yana oyun oynamıyorum.

hocam bende oynamıyorum oyun ama bazen misafir geliyor çocuklar istiyor.
    siz sorum windows 10 ile güncel ati driverları uyumlumu.

donma problemi sanırım ati driverından oluyordu bundan dolayı ben 8.1 de güncellemedim cihazı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

hocam bende oynamıyorum oyun ama bazen misafir geliyor çocuklar istiyor.
    siz sorum windows 10 ile güncel ati driverları uyumlumu.

donma problemi sanırım ati driverından oluyordu bundan dolayı ben 8.1 de güncellemedim cihazı

Hocam bende sorun yok dediğim gibi ati driverlarında sorun yoktu 2 ay öncesine kadar. Henüz güncelleme de yapmadım dirverları.

• peki kemal hocam siz şu an ati driver sürümü olarak ne kullanıyorsunuz
  • Amd an itibariyle sürücü desteğini kesmiş bulunmaktadır.
    15.7.1 son stabil sürücümüz.
    Crimson Edition Beta- da son beta sürücümüz.

tabi daha pc'niz çalışıyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: witcher91

Amd an itibariyle sürücü desteğini kesmiş bulunmaktadır.
    15.7.1 son stabil sürücümüz.
    Crimson Edition Beta- da son beta sürücümüz.

tabi daha pc'niz çalışıyorsa.

Zaten destek vermiyordu ki. Yani sorunluydu win 8 den bu yana. Zaten bundan sonra AMD ekran kartlı bir ürün almam.
  • 
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.