Şimdi Ara

Asus Neden Sattığı Notebook Modelini Bilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus'un GL702VS modeliyle ilgileniyorum. Bu notebook'un 3 ayrı alt modeli var Türkiye'de:

GL702VS-GC046T
    GL702VS-BA230T
    GL702VS-BA036T

Bunları satan firmaların müşteri hizmetlerine aralarında ne fark olduğunu sordum. RAM hızları nedir? SSD'ler SATA mı yoksa PCI-E mi? Ekran IPS mi? TN mi? Tam özellikleri nedir?

HDD 1 TB yazmışsın. İyi güzel de bunun devir hızı nedir? SSD yazmışsın, bunun çeşidi nedir? Yok yazmıyor.

Hiçbirinde doğru düzgün özellikler yazmıyor. hepsiburada.com bana "biz bilmiyoruz Asus Türkiye'ye sorun" dedi. Ben de Asus Türkiye'yi aradım. Ve sonra mail de attım.

Adamlar bana yukarıda merak ettiklerimin hiçbirini söyleyemezken daha da kötüsü GL702VS-BA036T modelinin 15.6 inch olduğunu söyledi.. Böyle bir şey mümkün değil çünkü GL702VS tüm notebooklar 17,3 inch. Ve tüm satıcıların sitesinde 17,3 yazıyor.

Biraz araştırdım yurtdışında da bu model satılıyor ve onlarda da 17,3 diyor. Daha ekran büyüklüğünü yanlış bilen adam SSD hangi çeşit nereden bilsin?

Adamlar daha sattıkları ürünü bilmiyor. Sattıkları üründen haberleri yok. Bir notebook satın alacaksın, 10.000 TL vereceksin ama ne aldığını bilmiyorsun ve satanı bıraktım üreticisi bile bilmiyor.

Bu nedir şimdi gerçekten? Neden işler bu kadar kötü yürüyor? Bu laptopların özelliklerini tam olarak yazmak çok mu zor?
    Asus Neden Sattığı Notebook Modelini Bilmiyor?

• Üretici biliyordur. Telefonda görüştüğünüz kişi bilmiyor olabilir. Ülkemiz de maalesef telefonlara bakan çalışanlar fazla bilgi sahibi olmayabilmek de. Onu geçtim ürün satan mağazalarda bile çalışanların çoğu bir şeyler bilmiyor.

Bu arada Asus'un GL702VS modelin merak ettiğiniz özellikleri Asus'un sitesinde yazıyor.

SSD'lerve 1 TB HDD nedir demişsiniz sitesinde yazılanlara göre

Hard Drives:
    1TB 7200RPM SATA HDD
    2TB 5400RPM SATA HDD
    1TB 5400RPM SATA HDD
    Solid State Drives:
    512GB SATA3 SSD
    Solid State Drives:
    256GB SATA3 SSD
    Solid State Drives:
    128GB SATA3 SSD

Ekrana Gelirsek:

17.3" (16:9) LED backlit UHD (3840x2160) 60Hz Anti-Glare Panel with 100% Adobe with G-Sync
    17.3" (16:9) LED backlit FHD (1920x1080) 120Hz Anti-Glare Panel with 72% NTSC with G-Sync
    17.3" (3:2) LED backlit FHD (1920x1080) 75Hz Anti-Glare Panel with 72% NTSC with G-Sync

Türkiye Sitesinde yazanlar bu şekilde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.