Şimdi Ara

Asus Notebook Fan Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bios çökmesi sonucu tekrardan bios yüklettikten sonra Asus K52JC notebookumda fan sürekli çalışmaya başladı.Bilgisayar ilk açıldığında bişey yok masaüstü gelince son sürat çalışmaya başlıyor resmen soğuk üflüyor ve fan hiç yavaşlamıyor.Bir kaç bilgisayarcıya gösterdim ama herhangi bir sorun bulamadıklarını söyleyip iade ettiler.Fan hızı ile ilgili programları denedim fakat hiçbirisi işe yaramadı.Bios update,işletim sistemi değişikliği vs aklıma ne geldiyse denedim fakat hiç bir sonuç elde edemedim.Hatta yeni fan bile denendi onda da sürekli çalışmaya devam etti yani tozla ilgili bi sorun değil.Sorunun Asus'un Power4Gear fan sisteminden yazılımsal olarak kaynaklandığını düsünmekteyim.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Aidata değerlerim ise şu şekilde görünüyor.
    Edit : 102 C görünen sıcaklık sürekli aynı değerde bilgisayar buz gibi

Asus Notebook Fan Sorunsalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay_x1988 -- 21 Mart 2015; 23:37:35 >

• Asusun sitesindeki biosu duruyorsa şayet bios üzerinden tekrar yüklemeyi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

Asusun sitesindeki biosu duruyorsa şayet bios üzerinden tekrar yüklemeyi deneyin.

bütün biosları denedim ama sonuç aynı
  • Bios çip değiştiyse şayet onla alakalı olabilir mi

• quote:

Bios çip değiştiyse şayet onla alakalı olabilir mi

bildiğim kadarıyla yeni bios çipi takılıp bios atıldı.şayet sorun orda ise nasıl düzelecek ki
  • bay_x1988 kullanıcısına yanıt
    Bios çiplerin hepsi aynı şekilde midir? Herbios her çipe olur mu? Bilemiyorum.
    Sadece bir teori tabi benimkisi

• quote:

Bios çiplerin hepsi aynı şekilde midir? Herbios her çipe olur mu? Bilemiyorum.
    Sadece bir teori tabi benimkisi

bildiğim kadarıyla çiplerde sadece megabyte farkı var uygun olan megabyte takılıyor sadece diye biliyorum
  • Son yapılan işlem bios yükleme olduğu için dedim ama garip
    Peki fanı, ızgarayı temizlediyse size sesi farklı geliyor olabilir mi? Yüke bindirince fanın hızı değişiyor mu?

• quote:

Son yapılan işlem bios yükleme olduğu için dedim ama garip
    Peki fanı, ızgarayı temizlediyse size sesi farklı geliyor olabilir mi? Yüke bindirince fanın hızı değişiyor mu?

fan hızı hiçbir şekilde değişmiyor sabit 5400 rpm de malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.