Şimdi Ara

Asus notebookum harddisk ve cd sürücüsünü görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş laptopa format atarken birkaç bios ayarı yaptı ve w7yi kurdu.
    format bittikten hemen sonra pc yeniden başladığı sırada 2.kurulum ekranına geçemedik. pc harddiski görmüyor direkt bios ekranına geçiyor.

bios ekranında boot sekmesinde harddisk vs görünmüyor. fakat usbden linux kurup çalıştırdığımda 1 tblik harddiskimin hepsinde w7 kurulu olduğunu görebiliyorum.

bios ile alakalı olan bu sorunun sebebi nedir acaba?

model: k55vd

• Merhaba biosta boot bolumuna gelip fast boot kısmını enabled sonra launch csm seceneginide enabled seçersen ekran değişicek fast boot silinip launch csm seceneğinin altında yeni bir secenek belirecek onuda enabled secersen çözülecektir.Şimdi resimleride buldum ama cıkmadı resimler yüklememe rağmem. zamanında bende karşılaşmıştım.Hatta emin olmak için biosa girdim dediğim ayarları tersine çevirdim boot secenekleri çıkmadı dvd hdd vs. birde kaydet çık desem de aynı ekrana döndü:)

Asus notebookum harddisk ve cd sürücüsünü görmüyor Asus notebookum harddisk ve cd sürücüsünü görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srknkdgn -- 27 Kasım 2014; 2:46:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: srknkdgn

Merhaba biosta boot bolumuna gelip fast boot kısmını enabled sonra launch csm seceneginide enabled seçersen ekran değişicek fast boot silinip launch csm seceneğinin altında yeni bir secenek belirecek onuda enabled secersen çözülecektir.Şimdi resimleride buldum ama cıkmadı resimler yüklememe rağmem. zamanında bende karşılaşmıştım.Hatta emin olmak için biosa girdim dediğim ayarları tersine çevirdim boot secenekleri çıkmadı dvd hdd vs. birde kaydet çık desem de aynı ekrana döndü:)

Asus notebookum harddisk ve cd sürücüsünü görmüyor Asus notebookum harddisk ve cd sürücüsünü görmüyor

Dediklerinizi yaptım ama malesef olmadı.
    Fast boot : enabled
    Launch cam : disabled
    Launch pxe oprom: disabled

Olmuyor valla anlamadım gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• launch csm ve altındakinide enabled yapıp f10 ile kaydet ve çık kesinlikle bu şekilde denediğinde olması gerek:/
  • quote:

Orijinalden alıntı: srknkdgn

launch csm ve altındakinide enabled yapıp f10 ile kaydet ve çık kesinlikle bu şekilde denediğinde olması gerek:/

Yok kardeş olmuyor
    Dediğin gibi yapıyorum kaydetip çıkıyorum. Pc yeniden başladığında tekrar bios yönleniyor
    Enabled yaptığım launch csm ayarı ise tekrar disabled görünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cudjex C kullanıcısına yanıt
    hocam bende de aynı sorun var ne yaptıysak açamadık pc yi sürekli bios a girip duruyor çözebildiniz mi problemi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.