Şimdi Ara

Asus P4V8X-X ana kart sata2 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim anakartım asus P4V8x-x 400 gb sata 2 (ST3400633AS) harddisk aldım.
    Ama bir türlü sata dan hdd yi göremiyorum. Win xp cd siyle açtım f6 yaptım driver yükledim ne yaptırsam olmadı.
    Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı?

• Merhaba;

Ben de aynı anakarttan kullanıyorum. Harddiskim ise 80 GB SATA Seagate.

Bu anakartın SATA II desteği yok, ama SATA II'ler normal SATA gibi çalışıyormuş sanırım, yoksa ben mi yanlış biliyorum.

Şundan eminim ki; SATA II desteği yok arkadaşım.

Saygılarımla...!
  • Eee bu durumda napacaz. HDD yi iade mi edecez yani.
    Offfffffffffff of
  • F6 ile driveri yükledikten sonra yada direk hdd yi makinaya bağladıktan sonra bilgisayarım dan disk yöneticisine girip baktınmı ? normalde zaten hdd yi taktıktan sonra bilgisayarım da gözükmez. biçimlendirmen ve isim vermen gerekir.
  • dostum hiç bir yerden gözükmüyor.
    Tüm hdd leri çıkarıp sp li xp cd si ile başlatıp f6 ile driveri yükledim. Xp kurmak için hdd bulamadı.
  • ozaman arkadaşın dediği gibi sata 2 desteği olmadığı için hdd yi görmüyordur. değiştirmekten başka yapacağın bir şey yok gibi görünüyor.

geçmiş olsun
    umarım değiştirmede sorun olmaz.

kolay gelsin
  • saolun bilgiler için
  • hdd nin arkasında slotlar var avr hdd nin üstündede yazar zaten 1.5gb ve 3.0 gb gibi sen orda gösterilen şekilde soltları pinlere tak ama 1.5 gb olarak o sata1 demektir her hard disk buna sahiptir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerlike

hdd nin arkasında slotlar var avr hdd nin üstündede yazar zaten 1.5gb ve 3.0 gb gibi sen orda gösterilen şekilde soltları pinlere tak ama 1.5 gb olarak o sata1 demektir her hard disk buna sahiptir.

ne demek istediğini anlamadım. Benim seagate hdd sata2 400 GB. Biraz daha açıklar mısın?
  • Arkadaşım anladığım kadarıyla çalışan bir sistemin var ve bu sisteme bir sata hdd ekledin.Şuan sistemde çalıştığın hdd de sata mı?

Eğer değilse biostan sata controller in aktif olup olmadığına bak.Sisteme Hdd yi bağladığında hdd den çalişma sesi geliyormu ona bir kontrol et.

Yenerlike nin demek isteğide hdd yi sata modunda çaliştirman.anakartın sata2 hdd yi desteklemiyor.Sata modunda çaliştirmak için hdd ye bir jumper takıyoruz.Nasıl yapacağın hdd nin üzerindeki tabloda var.
  • Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim.
    SORUNU HALLETTİM.
    jumper ayarını sata1 e göre ayarladım ve sorun çözüldü. Şu an yedek harddisk olarak kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.