Şimdi Ara

Asus P5B sata2 harddisk kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus p5b'de hardiski bağlicak 2 yer var. birisi ich8 chipseti diğeri jmicron jmb363 chipseti. Ben bu forumda jmicronun diğerlerinden daha iyi olduğunu duydum ve kurulumumu öyle yaptım. En son biostan jmicronun ide ayarını ahci yaptım. şu anda hardiskim sata2de çalışıyo ama dvdwriterim kayboldu. galiba jmicron aynı anda hem dvdyi hem hardiski çalıştıramıyo.DVD writerim dörtlü sata bağlantısının altındaki PRI_IDE bağlantısına bağlı.

sata2 kurabilen diğer arkadaşlar hangi chipseti kullandıklarını yazarlarsa ve jmicronda benim karşılaştığım soruna bi çözüm öneriniz varsa sevinirim.

• neden kimse cevap yazmıyor. hiçbir p5b sahibi hardiskini sata2 olarak kullanamıyor mu???

forumda birisi anakart önerisi istediği zaman hemen p5b diyorsunuz ama

malesef bu anakarttan hiç memnun kalmadım, yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla hardiskini ahci modunda çalıştırabilen yok. anakartta ich8 var ve bu chipset ahci modunu desteklemiyormuş, asusun faq'sıda yazıyor. kartı satarken sata2 diye satıyolar bi de .

• bende Sata2 seagate hdd var.
    sata 2 modunda çalışıyor.
    biosdan da jmicron u ahci yaptım.
    sistemde birde Dvdrw var ve sorunsuz.

sende neden sorun oldu anlamış değilim ama.
  • Raskol dwdwriter anakartında nereye takılı?????
    benimki 4lü sata portunun altındaki PRI_IDE (anakartın kitapçığında görebilirsin) portuna takılı.
    Aygıt yöneticisinde dvd writerin nasıl gözüküyor??
  • aynen dediğin yere takılı. Zaten başka ıde port yok.

Aygıt yöneticisinde de DVD/CD Rom Sürücüler Bölümünde görünüyor.
  • ben harddiski jmicron portuna taktığımda windows yeni donanim bulundu diyodu. aygıt yöneticisinden baktığımda 2 tane Jmicron jmb36x controller yazıyodu yalnız birinde ünlem vardı. o ünlemli aygıta sağ tıklayıp sürücüüy güncelle dedim ve karşıma 2 seçenek geldi, jmicron controller ve standart çift kanallı pci ide denetleyici. ben de 2.sini (ide denetleyicisini seçtim) ve dvdwriterim şimdi gözüküyo.

son kez bişiy soriyim sende aygıt yöneticisinde IDE ATA/ATAPİ denetleyicilerinde neler yazıyo?????
    bende;
    1-birincil ide kanalı
    2-ikincil ide kanalı
    3-intel ich8r/do/dh sata ahci controller
    4-standart çift kanallı pci ide denetleyici
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın her iki kontrolcüsünün de SATA II desteği mevcut. AHCI modda kurulum yapmaya çalışıyorsun. AHCI mod ayrı SATA 2 desteği ayrı. Bios'u default ayarlara alın ve o şekilde kurulum yapmayı deneyin ve ICH chipinin altındaki portları kullan. ICH'ın performansı Jmicron'a göre daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 22 Eylül 2006; 21:42:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.