Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: trkocaer

quote:

Orjinalden alıntı: ilker54

Merhabalar

Asus P5K-SE bu anakartı kesinlikle almanızı önermem. kullanan arkadaşlarımda memnun değiller. 3-4 gün önce sistem topladım.

P5K-SE board
    C2D-E6550 2.33 LGA 775 1333 MHZ 4MB işlemci
    kingston ddr2 667 1gb 1x1 ram
    500 gb maxtor sata hdd
    512 MB N8500GT SİLENT MAGİC/HTD ASUS ekran kartı

monitör klavye yazmıyorum... sorun şu arkadaşlar.
    bir adet ide slotu var board üzerinde ben buraya LG 20X SİYAH BULK dvdrw taktım. hdd zaten sata... xp kurmak için sistemin optikten boot etmesi gerekir. biostan first boot device CDrom seç vs.vs. yaptım hiçbir şekilde optikten boot etmedi. sonra hdd yi başka pc ye takarak xp kurdum sonra eski kasasına taktım driverlarını yükledim asusun sitesinden güncel bios yükledim... sözde güncel bios içeriğinde boot failure düzeltilmiş vs.vs. o da işe yaramadı. daha sonra yine board üzerinde Attansic L1 PCI-E Gigabit LAN controller ethernet kartı var bunuda hiçbir şekilde görmedi. cmos setup clear yaptım olmadı. bende bütün birleşenleri kasadan söktüm boardı hdd yi çıplak masa üzerinde çalıştırdım yani hepsini kasa dışında. board üzerindeki pili çıkardım elektrik akımını kestim 5-6 dakika bekledim pil yatağına kısa devre yaptım tekrar taktığımda optik sürücüyü gördü ethernet çalıştı ama bir defaya mahsus. asus iyi bir marka ama bence bu model en dandik modeli asusun kendi web sayfasındada aynı sorunlarla karşılaşıp çözüm bulamayanlar var... sonuç olarak board değiştirdim bir üst modelini aldım. sorun yok.. her türlü yorumlarınıza açığım.. özel bir şirkette network yöneticisiyim.. yani pc de özellikle donanıma yabancı olan biri değilim

açıklamınızı şu şekilde yapmanız daha iyi olurdu : benim kartım sorunlu
    bu kartı kullanan 10 kişiden 2 si sorunlu diyor 1. siz 2. barey
    bu bahsettiğiniz sorunların hiçbiri bende yok ve diğer arkadaşlarda

of yaa bede aynı dertten müzdaribim kasa bna toplanmış oalrak akrgo ile geldi.. kasayı bi açtım ebnim dvd yigörmiyo ne yaptım ettyisem olmadı..sonunda aldım werdim kargoya(karşı ödemeli) ya bu satıcılar bizi enayimi zannediyoo.. keşki byu yazıyı kasayı göndermeden önce okusaydım ozam denerdim.. neyse servistekiler bunuda bilmezler gerçi:D:D

• bugün vatan pc den bu anakartı aldım xp yi kurdum fakat anakartın cdsi çalışmıyor cannot open setup . exe diyor sonra modem bağlantılarını kurup int.bağlandım şu anda yazıyom yani asus un sitesin den chipset sürücüsünü indirdim yine cannot open file setup.exe falan diyor bana yardımcı olurmusunuz...
  • dosyaları tam indirmemiş olabilirsin
    dosya okumama hatası verio cd sürücünde ve hdd dende sorun olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: trkocaer

dosyaları tam indirmemiş olabilirsin
    dosya okumama hatası verio cd sürücünde ve hdd dende sorun olabilir

kardeş internetten de indirdim yine can not open falan diyor başka dosya indirdim flashget ve kurdum harddisk te olsa programı kurmazdı değil mi ? dvd sürücü de hata olsa başka cd çalıştırmazdı xp yi kurdum çünki....administrator şifresiyle girdim yine okumadı ....can not open ...can not open ...kafayı yiyicemcd den norton falan kurdum etherneti kurdum ama en önemlisi chipset cannot open......

• az önce intelin sitesinden p35 chipset utlity falan indirdim uygulama başlatılamadı diyor galiba anakart bozuk ......

başka seçenek kalmadı çünki.....
  • en son olarak service pack 2 yi indiriyorum eğer ki oda olmaz ise kesin anakart bozuk demektir....

yah u ne şans yaaaaaaaa
  • ben anlamadım dwd yi slave yaptım benim sorunum çözüldü arkadaşlar..
  • evet tüm yazdıklarıma rağmen sorun devam ediyor ....anakart bozuk mu arkadaşlar...???
  • evet arkadaşlar microsoft windows xp service pack i yükledim ve bütün sorunlarım çözüldü ... ( Şükür namazı kılacağım birazdan iyi geceler herkese :)

• Asus'un sitesinden en son çıkan biosu indirin.Ide bağlantılarındaki pek çok sorun giderilmiş..
    Sürüm numarası 0604 daha beta ama ilaç gibi gelecektir.
    Not:İki gündür kullanıyorum ve beta olmasınsan kaynaklanan bir sorunla karşılaşmadım.

Alttaki linkten indirebilirsiniz,link asus'un avrupa sunucularından alınan indirme linkidir.İçiniz rahat olsun.. Güle güle kullanın..

http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K_SE/P5KSE0604.zip

Önemli Not:Biosunuzu güncellerken asus update haricinde anti virüsler dahil herhangi bir program yada uygulama çalıştırmayın,hatta mümkünse asus ezflash kullanarak bios altında flash diskten güncelleme yapın.Güncelleme esnasında elektrik gitmesi riskine önlem olarak bilgisayarınıza bir güç kaynağı bağlamayı unutmayın.Bios güncellemesi sırasında ortaya çıkabilecek bir sorun nedeni ile anakartınızın başına gelebilecek herhangi bir kazaya kendinizden başka muhatap bulamayabilirsiniz.Eğer acemi iseniz bios güncellemesini bu konularda yetkin birisine yaptırın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentsorrow -- 19 Kasım 2007; 10:30:29 >

• board p5k-se
    işlemci c2d 6750 1333 mhz
    ram 1gb*4 adet twinmos 800 mhz

makinamı test etmek istiyorum bana bir proğram söylermisiniz.

1*2 adet ram i yeni taktım
    takmadan önce Commit chage 520M/4000M çalışıyordu
    taktıktan sonra 520M/5891M
    Bunun 2 katına çıkması gerekmiyor muydu.

Ramlerim dual çalışıyor mu yoksa board dan bir yerden mi açmam gerekiyor.
  • SLKM ARKADAŞLAR BENDE AYNI EKRAN KARTINI KULLANIYORUM. SİSTEM BİLEŞENLERİ E 6750 CORE DUO İNTEL İŞLEMCİ. 2X1024 800 MHZ TWINMOS RAM. ASUS EAH 2600 128 BİT 512 RAM EKRAN KARTI.320 SATA2 SAMSUNG HARDDİSK 16MB CACH. SATA2 DVD WRITER ASUS. 16X.ASUS VENTO A9 KASA.
    BİLGİSAYAR AÇILIRKEN ADAPTER 1 NO HARDDİCK DETECTED YAZIYOR. BİRDE BAZEN BİLGİSAYAR RESTART YAPIYOR. MEDAL OF HONOR AIR BORNE OYNARKEN BİRDEN DONUP KALIYOR. NORMAL OYNARKEN SORUN YOK TAKILMIYOR AMA BİRDEN DONUP KALIYOR. BU KONU HAKKINDA BİLGİ VERECEK BİRİSİ VARSA SEVİNİRİM. XP KULLANIYORUM YAZILIM OLARAK.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih1978

board p5k-se
    işlemci c2d 6750 1333 mhz
    ram 1gb*4 adet twinmos 800 mhz

makinamı test etmek istiyorum bana bir proğram söylermisiniz.

1*2 adet ram i yeni taktım
    takmadan önce Commit chage 520M/4000M çalışıyordu
    taktıktan sonra 520M/5891M
    Bunun 2 katına çıkması gerekmiyor muydu.

Ramlerim dual çalışıyor mu yoksa board dan bir yerden mi açmam gerekiyor.

Bu durumda ramler toplam 4 gb mi? Yoksa ben mi yanlış anladım? Eğer 4 gb ise kullandığımız standart xp ler 32 bit olduğu için en fazla 2,5 gb ram destekler..

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur_exe

SLKM ARKADAŞLAR BENDE AYNI EKRAN KARTINI KULLANIYORUM. SİSTEM BİLEŞENLERİ E 6750 CORE DUO İNTEL İŞLEMCİ. 2X1024 800 MHZ TWINMOS RAM. ASUS EAH 2600 128 BİT 512 RAM EKRAN KARTI.320 SATA2 SAMSUNG HARDDİSK 16MB CACH. SATA2 DVD WRITER ASUS. 16X.ASUS VENTO A9 KASA.
    BİLGİSAYAR AÇILIRKEN ADAPTER 1 NO HARDDİCK DETECTED YAZIYOR. BİRDE BAZEN BİLGİSAYAR RESTART YAPIYOR. MEDAL OF HONOR AIR BORNE OYNARKEN BİRDEN DONUP KALIYOR. NORMAL OYNARKEN SORUN YOK TAKILMIYOR AMA BİRDEN DONUP KALIYOR. BU KONU HAKKINDA BİLGİ VERECEK BİRİSİ VARSA SEVİNİRİM. XP KULLANIYORUM YAZILIM OLARAK.

Asus update ile en son biosu (0604) yukarıda verdiğim linkten indirip kurun ayrıca xp niz sp2 değilse sp2 yükleyin.Sorunlar yeni bios ile büyük ölçüde düzelecektir.Yeni bios benim bütün sıkıntılarımı giderdi.Sizdede işe yarayacağını umuyorum.

• yavaş yavaş pc topluyorum bende bu anakartı aldım yanıada core 2 duo e6750 aldım chipset olayında uyumu ıyımıdır kullanan varmı performans düşüklüğü yasayan yada
  • s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samwet -- 1 Aralık 2007; 14:55:51 >
  • P5K SE'nin Q6600 ile performansı nasıl?? Q6600 ile kullanan var mı acaba??
  • Ya yeri burası deil biliorum ama yeni konu açmak istemedim Asus P5GD1 Pro çift çekirdek destekliomu ve destekliosa hangi modelleri desteklediği hakkında bi bilginiz warmı acaba örneğin e6750 yi takabilirmiyim bu karta
  • @samwet

6750 ile p35 çipseti uyumlu... 3.7 3.8 ghz hızında rahatlıkla kullanabilirsin.. 965 çipsete göre daha az ısı üretecektir p35

@onurmaverick
    Default olarak performansı diğer p35'lerde nasıl ise bunda da böyle... Oc ile 3.6
    üstüne bile rahatlıla çıkacaktır

@napster_brs

Hayır anakartınız 6750 desteklemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sys_tweaker -- 9 Aralık 2007; 12:23:48 >
  • arkadaşlar e6750 işlemcimi overclock yapacağım.ayarları nerede bu anakartta? sadece fsb yi artırsam 400 yapsam yeter.yardımcı olurmusunuz?
  • Buraya yazılmayalı epey olmuş ama ben almadan maalesef bu başlığı görmemiştim sorun yaşadıktan sonrada P5 başlığına yazmıştım sorunları burayı bulamamıştım. Hazır bulmuşken yaptığı komik hataları söyleyim. Bazı arkadaşlara sesleniyoru sorun sizin başınıza gelmediği için genelleme yapıpta hataları görmezden gelmeyin ateş olayan yerden duman çıkmaz

Çok uzatmıcam burda; özetle sistemin 3-4 gün içinde değişik zamanlarda açılmaması, daha önce hiç karşılaşmadığım hataları vermesine ek olarak Tv kartım ses kartını algılayamıyor ne yaptıysam olmadı biosu sitedekinden güncelmiş 31/10/2007 tarihli, realtekin driverını da güncelledim ama hem önpanel de ses yok (ayarı yapıldığı halde) hemde tv kartı ses kartını görmüyor iki kere kurdum xp yi.

Birde çok komedi bi hata Asus a kapak olsun buda inşallah bi şekilde haberleri olur bunlardan, modem açıkkken windows başlamıyor şaştım kaldım bu işe böyle bi hata ne duydum ne gördüm çok komik geldi bana bu sorunlar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.

Sorunların çözümlerini 4 gündür arıyorum yok böyle şeyler olmamış hemde stabil değil hiç hoşuma gitmedi. Firmayı aradım bayramdan sonra gigabyte ın muadili bir modeli ile değişim yapacaz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.