Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0704 update i aynı zamanda p5k-se modeli içinde geçerli
    sıcaklık değeri ile ilgili bi yorum yapamıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcorcun

anladığım kadarıyla p5kc modeli için o versiyon... bende en son beta versiyonu kullanıyorum ve chipset ısısında biraz artış oldu gibi sanırsam daha önce 38 39 derecelerde seyrederken şimdi 40ın üstünde... eski versiyona geri gönebilirim...

Hocam eski versiyona geri dönülemiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahallenin_delisi

quote:

Orjinalden alıntı: marcorcun

anladığım kadarıyla p5kc modeli için o versiyon... bende en son beta versiyonu kullanıyorum ve chipset ısısında biraz artış oldu gibi sanırsam daha önce 38 39 derecelerde seyrederken şimdi 40ın üstünde... eski versiyona geri gönebilirim...

Hocam eski versiyona geri dönülemiyor...

windowsta dönülmüyor ama dosta dönülür
  • nasıl donulur pekı jumperdan mı sıfırlamak gerekır bırde bu karta gıgabyte p5 ds3r yı kıyaslarmısnız oc. acısında
  • quote:

Orjinalden alıntı: shabani

nasıl donulur pekı jumperdan mı sıfırlamak gerekır bırde bu karta gıgabyte p5 ds3r yı kıyaslarmısnız oc. acısında

* asus'un sitesinden dosta çalışan bios update programını indirip win98 cdsiyle bilgisayarını başlatıp dos ortamına geçiş yapabilirsin programın kullanımıda asusun sitesinde var

* p5k-se mi p5ds3r mi dersen gigabyte derim raid desteği var ve ses kartı olarakta asustan daha üstün ama gigabyte kullanmadım kalite olarak üstünmüdür kullanıp test etmek lazım
  • 704 biosu, KC için görünüyor, K-SE için değil,
    dün birine güncelleme yaptım, tereddüt ettim o yüzden, 604 yükledim geçtim,
    704 deneyen var mı p5k-se üzerinde?
  • 704 p5k se için çıktı arkadaşlar... Ben denedim... Zaten asus'un sitesinden p5k se'yi seçip download bölümüne girince bios çıkıyor karşınıza... Sadece kc için olduğu sonucuna nasıl vardınız ?
  • peki arkadaşlar yeni biosu yüklediğinizde bende olduğu gibi sizde de yeni donanim buluyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol

704 p5k se için çıktı arkadaşlar... Ben denedim... Zaten asus'un sitesinden p5k se'yi seçip download bölümüne girince bios çıkıyor karşınıza... Sadece kc için olduğu sonucuna nasıl vardınız ?

zaten orada yazması şaşırttı,
    P5K-SE başlığında bios dalının altında en yeni o görünüyor,
    yanlışlıkla oraya girmiş olabilir diye düşündüm ben, insanlık hali, olabilir yani, yanında KC yazıyordu o yüzden.

Gerçi bios güncelleme programı izin vermezdi uyuşmuyor diye eğer yanlış olsaydı, o da ayrı bir konu.
  • bu bıosu yukledıgınızde anakart ve ıslemcı sıcaklıkları artıyor. bu kartın derdı nedır bılmıyorum bende p5 ds3r cok daha ıyı gıbı gozukuyor
  • 0704 bios ile işlemci sıcaklığım neredeyse 10 dereceden fazla arttı. Ayrıca 0704 ü yükledikten sonra bir daha geriye dönüş yaptırmıyor. Bundan önceki bioslarda buna izin vardı. Bana göre bu bios ta bir terslik var yüklemenizi tavsiye etmiyorum benim gibi yükleyenlerede bol şanslar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

0704 bios ile işlemci sıcaklığım neredeyse 10 dereceden fazla arttı. Ayrıca 0704 ü yükledikten sonra bir daha geriye dönüş yaptırmıyor. Bundan önceki bioslarda buna izin vardı. Bana göre bu bios ta bir terslik var yüklemenizi tavsiye etmiyorum benim gibi yükleyenlerede bol şanslar.

yüklemekten bunu okuyunca vazgeçtim 604 ü yükledim bende..
    ama sıcaklık farkı gercekten sadece gözüken değer olarak değişmesin gercekten bir sıcaklık artısı varmı.. acaba fan devir ayarımı değişiyor stock fanlamı fark etti sende..
  • Dostum gerçekten bir sıcaklık artışı olduğunu sanmıyorum neden dersen core sıcaklıkları, hdd sıcaklığı ve system sıcaklığı pc yi ilk açtığımda aşağı yukarı aynı değerlerde olup oda sıcaklığı olan 22 dereceden 2-3 dere fazlalar xp açılan kadar, ama gel gelelim anakartın ölçtüğü cpu sıcaklığı bu değerlere göre +10 derecelik bir fark gösteriyor. Yani core lardan ölçülenden +10 derece fazla. Bunu mütakip tabiki fan devridendede hissedilir bir artış oluyor. Sistem stock fanla kullanıyorum bir parça o/c yaptım şu an fazla zorlamıyorum gereksiz yere, günlük 2.66 kullanıyorum 2140 ı. Geri dönülemiyor olması kötü oldu yoksa bir önceye geçerdim ama yapacak bir şey yok bir sonraki bios update ini bekleyeceğim tabi çıkarsa

quote:

Orjinalden alıntı: sentanoo

quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

0704 bios ile işlemci sıcaklığım neredeyse 10 dereceden fazla arttı. Ayrıca 0704 ü yükledikten sonra bir daha geriye dönüş yaptırmıyor. Bundan önceki bioslarda buna izin vardı. Bana göre bu bios ta bir terslik var yüklemenizi tavsiye etmiyorum benim gibi yükleyenlerede bol şanslar.

yüklemekten bunu okuyunca vazgeçtim 604 ü yükledim bende..
    ama sıcaklık farkı gercekten sadece gözüken değer olarak değişmesin gercekten bir sıcaklık artısı varmı.. acaba fan devir ayarımı değişiyor stock fanlamı fark etti sende..

• quote:

Orjinalden alıntı: Wngwie

Ag adresi alamıyorum! Ne yaptıysam başarılı olamadım. Ethernetle problem yaşayan var mı?

Aynı sorun bende de oldu... Büyük ihtimal anakartın onboard lan arızalı..
    deistirdim calsııyıo kolay gelsin
  • Sistemim: P5K-SE, intel 6750, 2*1 Gb 800 Hmz OCZ, 2*250 GB seagate, MSI 8600 OC GT, Colermaster kasa+600 W OCZ PSU, LG sata DVD-RW, LG ide DVD-RW, Avermedia DVB-S, Frizby internal kart okuyucu,
    Sorun: Yeni aldığım harici 3,5" harddisk ile dahili kart okuyucuyu beraber kullanamıyorum. Önceleri sorun yokken Smartmedia Premium e-sata 500 GB harici diski aldım taktıktan sonra (bilgisayar gördü sorun yok çalışıyor) cd sürücülerine cd yada USB portlara USB bellek taktığım zaman disk yok mesajı çıkıyor. USB bellek açılıyor cd açılıyor ama medyaları çıkarmadan yada kart okuyucuyu kaldırmadan bu disk yok uyarısı gitmiyor. Öyle garip bir durumki harici harddiski çıkarttığım halde bu sorun devam ediyor. Başka bir kart okuyucu aldım oda aynı hatayı verdi. Kontrol ettim herhangi bir çakışma yok. Bu sorun diski usb ile bağladığımda olmuyor. e-sata portu ile bağladığımda oluyor. harici diski çıkarmama rağmen usb yuvalara bellek taktığımda (3 ayrı bellekle denendi) disk yok uyarısı devam ediyor. Ancak sistem geri yüklemeyle birkaçgün önceye giderek bu sorundan kurtulabiliyorum.

• selam arkadaşlar bendede asus p5kse var gecenlerde bilgisayarı acamadım bi türlü problemin power supply den olacağını düsündüm ve öyleymis power supply gitmis neyse yenisini aldım kurdum şimdide satayı görmüyor bi türlü şöyle bir hata alıyorum reboot and select proper boot device insert boot media in selected boot device and press a key sizce napabilirim
  • bu arada birinci sürücüyü hdd olarak sectim lakin görmüyor aynı hatayı alıyorum
  • anakart p5kse
    hdd samsung 7200 sata 2
    islemci e6750

sata 1 e taktım sata 2 ye taktım sata 3 e taktım biostan hdd yaptım olmadı cd rom yapıp anakartın cd sini taktım olmadı kablolarına baktım sorun yok gibi su an sizleri bekliyorum cok acillllll ltfff
  • yardım yokmuuuuuuuu
  • Hocam bu kart bıraz sakat bence ama bu kartın o.c. potansıyelı p5k e wifiden cok daha ıyı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.