Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birinciyi cd rom sectim xp yi kurmaya çalışıyorum bakalım ne olacak ne bitecek
  • en azından deneyim dedim ama olmadı bilgisayarınıza takılı hicbir sabit disk bulunamadı diyor ..... makine
  • ne kadar zormuş bu işler yav ilk defa bu kadar uzattı bi sorun olmuyor naptıysam olmuyor abiler ablalar yokmu yardım yahu
  • u

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir]
  • quote:

Orjinalden alıntı: xturkx

selam arkadaşlar bendede asus p5kse var gecenlerde bilgisayarı acamadım bi türlü problemin power supply den olacağını düsündüm ve öyleymis power supply gitmis neyse yenisini aldım kurdum şimdide satayı görmüyor bi türlü şöyle bir hata alıyorum reboot and select proper boot device insert boot media in selected boot device and press a key sizce napabilirim

Bios güncellemesi yaptın mı?
  • yok bios güncellemesi yapmadım ( zaten bilgisayar acılmıyorki başka bilgisayara anakartımı takmam gerekiyor bios güncellemesi icin ) lakin sorun zannedersem hdd de cünkü hdd den ses gelmiyor yani tık bile yok gibi bugün onu baska bilgisayarda denemeye çalısıcam bakalım insallah ondan değildir cünkü icerisinde cok bilgim var.
  • bios güncellemesi için windows açmana gerek yok, boot edebiliyorsan bios güncellemesi yaparsın, onun haricinde power giderken yanında hddyi de götürmüş olabilir
  • HOCALAR 704 NOLU BIOSU YUKLEMEZSINIZ E SERISI ISLEMCILERI BU KARTTA KULLANAMAZSINIZ
  • Evet bios güncellemesi şart anakartı ilk biosu ile kullandığımda bir sürü sıkıntı vardı daha sonra 604 güncellemesi yaptım sıkıntılar biraz olsun azaldı. 704 güncellemesi ile iyice arttı. işlemci e6750 çok fazla araştıramadan aldım bu anakartı şimdiki aklım olsa eve zor sokardım bu kartı. Açılırken bazen hiç sorunsuz açılıyor. Diğer bir gün açıyorum 3-5 defa kendi kendine reset falan atıyor almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem yanından bile geçmeyin bu kartı canım çok sıkkın

• haklı olabılrısın kardeş ancak bu senın bılgısızlıgınden kaynaklanıyor kım bılır anakartının dıger bılesenlerı nasıldır bakmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: xturkx

u

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir]

Sorması ayıp senin bi sata girişi ne olmuş gezmeye mi çıkmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahallenin_delisi

Evet bios güncellemesi şart anakartı ilk biosu ile kullandığımda bir sürü sıkıntı vardı daha sonra 604 güncellemesi yaptım sıkıntılar biraz olsun azaldı. 704 güncellemesi ile iyice arttı. işlemci e6750 çok fazla araştıramadan aldım bu anakartı şimdiki aklım olsa eve zor sokardım bu kartı. Açılırken bazen hiç sorunsuz açılıyor. Diğer bir gün açıyorum 3-5 defa kendi kendine reset falan atıyor almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem yanından bile geçmeyin bu kartı canım çok sıkkın

Bahset hele neler yaptın anakarta da açılmıyor... Uzun süredir kullanıyorum voltajı az vermesi dışında bi sorun yaşamadım...

Oc yapınca belki ramlerden dolayı anakart stabil açılmıyodur ve reset atıyodur?

• p5k-se modelinde özellik olarak yüksek overlock kapasitesi filan yer alıyor.
    Memspeed teknolojisi varmış her ne kadar ne olduğunu bilmesemde
  • arkadaşlar benim sorun bilgisayarıma format ataıcam ama biosdan dvdrw birinci nasıl yaparım.anakartım asus p5k se . yardımcı olursanız sevinirim .bide enkısa zamada lütfen şimdiden tesekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: staff34

arkadaşlar benim sorun bilgisayarıma format ataıcam ama biosdan dvdrw birinci nasıl yaparım.anakartım asus p5k se . yardımcı olursanız sevinirim .bide enkısa zamada lütfen şimdiden tesekkürler

Bunun için iki yol var ama bios'a yabancıysanız 1. yolu kullanmanız pratiklik açısından daha iyi olur.

1-) Kasanın açılış düğmesine bastıktan sonra asus logosu görünür görünmez F8'e basın ve biraz bekledikten sonra açılan mavi pencereden dvdrwnizi seçin.

2-) Kasanın açılış düğmesine bastıktan sonra asus logosu görünür görünmez ''Delete'' tuşuna basın ve oradan ''boot'' menüsü altından ''boot settings'' seçeneğini girin. 1'inci (first) boot'a dvdrw nizi ayarlayın ardından ''exit'' başlığı altında bulunan ''save&exit '' seçip ''ok'' diyerek çıkın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentsorrow -- 25 Ocak 2008; 22:56:09 >

• bir sorum olacak

ben IDE bağlantısını kullanmıyorum, sanırım ondan dolayı açılışta "no hdd detected" gibi bir uyarı verip geçiyor... IDE bağlantısını check etmesin, öle bi imkan varmı? biosta göremedim, jumper ayarı da bulamadım...

öncesinde NEC dvd writer bağlıydı IDE'de, o zaman NEC'i görüyordu. onu çıkarıp sata dvd writer takında tahminimce IDE boşluğundan bahsettiğim uyarıyı veriyor. bu bir hata değil belki ama böyle bir uyarı almak istemiyorum

varmı bi yolu??? bios 604 bu arada...
  • Bende de bu anakart tan var ve bazı sorunlar yaşadım

1.si anakart bazen açılışta sorun yapıyor açılmıyor donuyor falan. Bios uptade edin cok kolay yapması yeni bios u diskete yazın acılısta alt+f2 ye basın ve yükleyin. disket değil flashdisk lede oluyor ben oyle yaptım.

2.si cok garip ide yuvası okadar uzak bir köşede ki 2tane cd-rom uma zar zor yetişti hatta ekran kartına değerek anca yetişiyor.

3.kasa içindeki fanlar için power girişi gene çok anormal bir köşede zar zor yetişiyor ki bide kasamda asus :)

4.sü ben bu anakartla Xp kuramıyorum. (Yardım istediğim nokta :)) hdd samsung (250gb. sata II 7200 8mb cache) xp kurulumu başlıyor. driverlar yükleniyor. "Xp yüklemek için enter a basın" diyor ve bekleyin yazısı sonuç vermiyor. başka makinede aynı hdd ye Xp kurulumu gayet kolay bir şekilde başlıyor. hatta bi defa xp kurulumunu başlattım ve ilk restart tan sonra hdd yi yeni anakartın oldugu kasa ya taktım sonuç mavi ekran Xp nin salak oem koruması.

Şimdi bu yazdığım 4. soruna bir çözümü olan var mi?? şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamrock -- 27 Ocak 2008; 11:18:12 >

• HATTA TIKLAYIN RESMİNİ GÖRÜN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamrock -- 27 Ocak 2008; 11:29:01 >
  • ilginç... kuruluma başlıo ve vazgeçio... okuyucuların yerini değiştir diğerini öne al yani belki okuyucu seçiodur seninki veya bulabiliosan başka bi cd'den yükle XP, mantıksız öneriler oldu biraz ama dene

bide açılışta her iki cdrom ve dvd-rom'u (veya sendekiler neyse artık) gösteriyor demi? o adımı atlamanın yolu var mı benim de sorum buydu :P

hatta iki okuyucuyu da çıkartıp denesene sana da aynı mesajı mı verecek...
  • 2sinide görüyor walla. bide ben tek tek de denedim. hdd yi başka kasaya koydum Xp kuruluyor :) harbi çok salakça. Aklıma başka bir çözüm geldi ama tek başıma yapamam yardım lazim. Xp nin bu anakart değiştirince hata vermesine neden olan şey giderilebilirmi??? bir yolu varmi bunun??
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.