Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • speed-step'i kapatabilen var mı? kapalı yapsam bile işlemci boştayken çarpanı 6'ya düşürüyor. bios güncellemesi ile sorun çözülüyor mu?
  • Arkadaşlar bizi koyun gibi güdüyorlar
    Hiç düşündünüz mü .
    P5K SE yi getirip P5K-E yi niye getirmediler.

P5K-E de komple bir kart+artı ucuz olmasına rağmen sokmadılar stoklara.Biraz distribütörlere yüklenme zamanıdır diyorum
  • Arkadaşlar bios 901 güncellemesi çıktı.
    Birçok sorun yaşıyordum hemen yeni biosu yükledim. Bu kez 2.66Ghz hızım 1800ghz ye düştü cpuz ve everestten bakıyorum ve aynen 1800 gösteriyor. Artık o/c yaparak dahi normal 2.66 ghz hızına ulaşamıyorum. Allah kahretsin bu kartı
  • @mahallenin_delisi

EIST ve SS yi kapattın değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 1 Şubat 2008; 2:12:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

@mahallenin_delisi

EIST ve SS yi kapattın değilmi

Kapatmadım hocam nerde bunlar hemen kapatayım.
  • @mahallenin_delisi
    CPU FEATURE:
    -Execute Disable Bit Disabled
    -Set Limit CPUID Disabled

CPU Feature menuye gırıp f4 e bas gizli 1 seçenek çıkacak C1E diye onu disable yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angel8 -- 1 Şubat 2008; 19:04:04 >
  • Açılışita "asus" logosu görününce F8 e bas. booth seçenekleri gelir. Bios a girmene gerek kalmaz.:)

quote:

Orjinalden alıntı: staff34

arkadaşlar benim sorun bilgisayarıma format ataıcam ama biosdan dvdrw birinci nasıl yaparım.anakartım asus p5k se . yardımcı olursanız sevinirim .bide enkısa zamada lütfen şimdiden tesekkürler
  • Bios tan USB leri disable et. Odan sonra kurmayı dene.
    Bir Intel anakartta aynı sorunu bende yaşıyordum. Windowsu kurduktan sonra portları açabilirsin. Başka çözümümünü ben bulamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: iamrock

Bende de bu anakart tan var ve bazı sorunlar yaşadım

1.si anakart bazen açılışta sorun yapıyor açılmıyor donuyor falan. Bios uptade edin cok kolay yapması yeni bios u diskete yazın acılısta alt+f2 ye basın ve yükleyin. disket değil flashdisk lede oluyor ben oyle yaptım.

2.si cok garip ide yuvası okadar uzak bir köşede ki 2tane cd-rom uma zar zor yetişti hatta ekran kartına değerek anca yetişiyor.

3.kasa içindeki fanlar için power girişi gene çok anormal bir köşede zar zor yetişiyor ki bide kasamda asus :)

4.sü ben bu anakartla Xp kuramıyorum. (Yardım istediğim nokta :)) hdd samsung (250gb. sata II 7200 8mb cache) xp kurulumu başlıyor. driverlar yükleniyor. "Xp yüklemek için enter a basın" diyor ve bekleyin yazısı sonuç vermiyor. başka makinede aynı hdd ye Xp kurulumu gayet kolay bir şekilde başlıyor. hatta bi defa xp kurulumunu başlattım ve ilk restart tan sonra hdd yi yeni anakartın oldugu kasa ya taktım sonuç mavi ekran Xp nin salak oem koruması.

Şimdi bu yazdığım 4. soruna bir çözümü olan var mi?? şimdiden çok teşekkürler

• Bu kartı 3 gün önce aldım. P5B vardı, bununla değiştirdim. Sanki sistemim daha hızlı oldu. E440 işlemci, 4 GB kington ram (2 si Hyper), 250 SATA Samsung disk ve EAH2600 ekran kartı var. Vista Ultimate kurdum. Performasnı süper vallahi. NFS Pro Street oynamak çok keyifli:)
    Arkadaki 6 USB port çok işime yarıyor.
    Şimdilik performansı çok iyi.
  • @hiratoro ve @angel8 dediklerinizi yaptım. İşlemci normal saat hızını göstermeye başladı 2.66ghz. o/c ile stabil 3.42 ghz de kullanıyorum. Tüm bunlarla birlikte ekran kartından da şüphelendim nvidia nın son sürümünü yükledim. Çünkü lcd monütörü dvi den bağlıyorum belki digital de sorun olur diye düşündüm. Sonra monütörün sürücüsünü tekrar yükledim. 2 gün içinde herhangi bir açılış problemi yaşamadım. Hayırlısı bakalım inşallah hep böyle gider. Yardımlarınız için teşekkürler...
  • arkadaşlar yeni bios çıkmış bilginize versiyon 901

biosa bir kaç yeni özellikler eklenmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcorcun -- 2 Şubat 2008; 21:39:17 >
  • Yine açılma problemleri yaşıyorum yine anakart default ayarlara döndü ağlamak istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahallenin_delisi

Yine açılma problemleri yaşıyorum yine anakart default ayarlara döndü ağlamak istiyorum.

bios pilini değiştir bence.muhtemelen zayıfladı ve ayarları unutuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: mahallenin_delisi

Yine açılma problemleri yaşıyorum yine anakart default ayarlara döndü ağlamak istiyorum.

bios pilini değiştir bence.muhtemelen zayıfladı ve ayarları unutuyor

Güç kaynağını değiştirdim. Anakarttan tüm ayarları yaptım. hatta ekran kartının ve diğer tüm donanimin sürücülerini yükledim düzelmedi Allahın cezası. Dediğini de yapayım kardeş sonra tekrar vatanın yolunu tutayım zaten vatanın teknik servisiyle akraba olduk aldığımız tüm ürünler için bi de teknik servisle muhatap olmak zorunda kalıyoruz Allahtan hayırlısı artık. Bir sürü para ver sona içine sinmesin. Sıkıldımmmmmmm

• Bios pilleri 3-5 sene gider ortalama. Yeni bir kartın pili bitmiş olamaz.
    Bios update'i yaomanı öneririm.
  • step-step in üstündeki seçeneği de (adını unuttum, 3 harfi bişi idi) disable etmen gerek.
    quote:

Orjinalden alıntı: KingJames.QX

speed-step'i kapatabilen var mı? kapalı yapsam bile işlemci boştayken çarpanı 6'ya düşürüyor. bios güncellemesi ile sorun çözülüyor mu?
  • Anakart değiştirdiğinde, XP açılış CD ile sistemi aç. Kurulum ekranı gelince "R-Onar" seçeğini seç. İşletim sistemini üzerine yeniden kurar. Tüm ayarların ve programların olduğu gibi durur. Sistemin de daha hızlı çalışır:)))

quote:

Orjinalden alıntı: iamrock

2sinide görüyor walla. bide ben tek tek de denedim. hdd yi başka kasaya koydum Xp kuruluyor :) harbi çok salakça. Aklıma başka bir çözüm geldi ama tek başıma yapamam yardım lazim. Xp nin bu anakart değiştirince hata vermesine neden olan şey giderilebilirmi??? bir yolu varmi bunun??
  • merhaba arkadaşlar sistemin
    intel E8400 core2duo 3.0
    asus P5KSE
    palit 8600gt sonic +
    sata samsung hdd 160
    sata samsung DVD
    1gb 800mhzram

sistemde XP kurulu düzgün çalışıyor ama

sorun bilgisayarı açarken çıkan no hdd yazısı üstündede adaptor 1 yazıyor tam dikkat etmedim. sonra açılıyor dokunmadan ama neden çıkıyor?
    bu sorunu nasıl halledebilirim sebebi nedir raid'le falan alakalı sanırım marvell programını kurdum adaptör falan ordan halledebilirim diye ama anlamadım onuda

Acaba bunu nasıl çözerim veya marvell hakkında bilgi alacabileceğim biryer varmı?
    şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er@ser -- 7 Şubat 2008; 23:39:53 >
  • HDD ve DVD'n SATA olduğu için. IDE soketini boş görüyor. Hata kodu değil yani
  • Slm arkadaslar asus p5k se bizdede var yeni bir pc olusturduk
    core2 6500
    160 hd
    8600 ekrankartı
    1024 ram
    simdi sorunu acıklamak gerekirse yeni aldık ve hiç işletim sistemini sıfır anakarta kurmadıgım için fazla bilgim yok söyle bir yazı cıkıyor
    reboot and select proper boot device
    or ınsert boot media in select boot device and press a key şimdi ne yapmamız gerekiyor
    şimdiden herkeze tesekkür
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.