Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende aldım asus p5k-se tek sorunum üzerindeki on board etherneti görmedi geldiği gibi geri gitti ilerleyen zamanlarda sorunlarım oldukça buraya yazarım (inşallah olmaz)
  • quote:

Orjinalden alıntı: turk20

Slm arkadaslar asus p5k se bizdede var yeni bir pc olusturduk
    core2 6500
    160 hd
    8600 ekrankartı
    1024 ram
    simdi sorunu acıklamak gerekirse yeni aldık ve hiç işletim sistemini sıfır anakarta kurmadıgım için fazla bilgim yok söyle bir yazı cıkıyor
    reboot and select proper boot device
    or ınsert boot media in select boot device and press a key şimdi ne yapmamız gerekiyor
    şimdiden herkeze tesekkür

arkadaşım işletim sistemin kurulu olmadığı için böle bir yazı çıkıyor
    xp cd sini cd sürücüne yerleştirdikten sonra
    biostan bilgisayarın ilk okuyacağı sürücüyü cd-rom yada bilgisayarı açtığında ya f8 yada f12 tuşu ile boot menüden cdrom unu seçersen
    kurulumu yapabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: mahallenin_delisi

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: mahallenin_delisi

Yine açılma problemleri yaşıyorum yine anakart default ayarlara döndü ağlamak istiyorum.

bios pilini değiştir bence.muhtemelen zayıfladı ve ayarları unutuyor

Güç kaynağını değiştirdim. Anakarttan tüm ayarları yaptım. hatta ekran kartının ve diğer tüm donanimin sürücülerini yükledim düzelmedi Allahın cezası. Dediğini de yapayım kardeş sonra tekrar vatanın yolunu tutayım zaten vatanın teknik servisiyle akraba olduk aldığımız tüm ürünler için bi de teknik servisle muhatap olmak zorunda kalıyoruz Allahtan hayırlısı artık. Bir sürü para ver sona içine sinmesin. Sıkıldımmmmmmm

arkadaşım tahminimce sistemi oc. li kullanıyorsun
    sistem stabil değil büyük ihtimalli açılıp kapanınca o yüzden bios default ayarlara dönüyordur

• ARkadaşlar sizce p5k-se yoksa P5KC arada sanırım 70$ oynuyor.... http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28936
  • quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol

Ben anakartın max fsb değerini merak ediyorum... Ds3'ün 405'de açmadığı 2160 işlemciyi 445 fsb'ye kadar çıkardı... Şuan 445'in işlemcinin mi yoksa anakartın mı sınırı olduğu konusunda şüphelerim var... En iyisi fsb sıkıntısı olmayan bi işlemci ile denemek....

2160 işlemcimi auto voltta 3.0 olarak günlük kullnıyorum.. Anakartta şuana kadar yaşadığım tek sıkıntı 1.6 üzeri volt verdiğimde maalesef 1.5 'in altında volt veriyor... 1.6 verdiğim zaman 1.57 veriyor... Trkocaer acaba sende de aynı sıkıntı varmı ?.

Anakartın en büyük dezavantajı raid desteği olmaması... O da bende yok...

2160 ile aldığım validation...

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=255086

Bu anakartı kullanan arkadaşlar konu dışına taşmadan sorularını yöneltir ve anakart ile yaşadıkları sorunları ayrıca uyguladıkları oc değerlerini yazarlarsa güzel bi topik olur... Saygılar

ben bu ankartı almayı düşünüyodum ama sorunun kafamı karıştırdı biosta max kaç vcore seceneği var

yanlış hatırlamıosam max 1.65 fakat max verdiği voltaj 1.55-1.60 arası
    fakat yeni bioslar ile sorun çözülmüş olabilir denemek lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: skyline334

ARkadaşlar sizce p5k-se yoksa P5KC arada sanırım 70$ oynuyor.... http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28936

eğer bana 3-3.5 arası oc yapsın yeter dersen hemde bütçemi fazla zorlamayacak kart istiosan yeterli
    p5kc ise p5k seye ek olarak sli,achi,ddr3,1394 desteği var bunları kullancam diyorsan bu kartı al
  • achi ne demekti anlayamadım açıklarmısın???? Birde sanırım crossfire var.... Bide ileriye dönük bi teknoloji aliyim diyorum.... İleride crossfire + ddr3 eklemesi yaptım mı biraz daha dayanır....
  • arkada$Lar ses probeLemi var asus P5K SE serisinde ne yapacaığımzı $a$ırdıq windows sesLeri vs hiçbir$ey geLmiyor:Sdaha yeni format atıLdı kasaya driver da düzgün kuruLmu$ ne yapmamız gerekiyor biri bir çözüm söyLeyebiLirmi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sebokolik_cojuk

arkada$Lar ses probeLemi var asus P5K SE serisinde ne yapacaığımzı $a$ırdıq windows sesLeri vs hiçbir$ey geLmiyor:Sdaha yeni format atıLdı kasaya driver da düzgün kuruLmu$ ne yapmamız gerekiyor biri bir çözüm söyLeyebiLirmi ?

bendede oldu creative ses kartı takıp denedim sonra orjinali yükledim ses gelmedi sonra donanım aygıt yöneticisinde kaldırdım ses kartını sonra otomatik yükle dedim kendi tanıdı ve çalıştı.
  • bazı test programlarında (ai suite ve cpuz gibi)işemcinin çarpanı sürekli değişiyor. 10x iken 6x oluveriyor, ben buna gıcık oldum (e2180 için). belki iyi bi teknoloji ama ben 10x kalsın istedim. aynı durumda onlar varsa, olay biostan hallediliyor:

Bios-->Advanced-->Cpu configuration->Intel(R) SpeedStep(tm)->Enabled
    Bios-->Advanced-->Cpu configuration->C1E Support->Enabled (Enchanced Halt State)

C1E Support - Disable edince çarpan oynamıyor, 10x'te kalıyor (veya kaça ayarladıysanız artık)
  • Arkadaşlar eski sürüm bios a dönmek için bios içindeki ezflash tan geri alınamıyor bildiğiniz üzere, asus un sitesinden çektiğim ve cd sinden çıkan afudos ile açılış disketi ile biosu geri almaya çalıştım yine bana eski sürüm bios olduğunu söyleyip yükletmedi. Elinde eski sürümleri yükleyecileceğim afudos olan bir arkadaş varsa paylaşabilirmi. Teşekkürler.
  • Ne yazık ki aynı sorun bende de var. Boot ayarlarında her türlü değişikliği denesemde var var var. Ve tuhaf olan bendeki de LG marka. Bu arada HDD tamamen boş, o da yeni. Bu durumda sistemi kurup açamıyorum zaten. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Verdiği uyarıda Reboot and Select boot device...

quote:

Orjinalden alıntı: intibah

merhaba

Asus P5K-SE anakart kullanıyorum
    ide dvd yazıcı taktığımda sistem açılmıyor
    asus sata dvd yazıcı taktım (yeni) o da bir dvd yi 40 dakikada yazıyor işlemci quad qore ve 4 gb ram var Sabit disk 500gb+500gb samsung sata
    eski makinemde lg ide dvd yazıcı aynı dvd yi 15 dakikada yazıyor
    Sorun ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aFamous -- 18 Şubat 2008; 1:48:30 >
  • Boş cevap yazmışım az önce. Arkadaş derdimi öyle güzel dillendirmiş ki. Tamamen aynı sorun. Ve çıldırmak üzereyim artık. Nedir bu nasıl aşabilirim 8-10 gün kadar oldu alalı fakat ben zaman bulamadığımdan yeni çıkarıp bağladım. İade kabul edilir mi? Ve ya ürün yenisiyle değiştirilir mi? Size kilitlendim arkadaşlar. Lütfen yardımcı olun. Çok teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: ilker54

Merhabalar

Asus P5K-SE bu anakartı kesinlikle almanızı önermem. kullanan arkadaşlarımda memnun değiller. 3-4 gün önce sistem topladım.

P5K-SE board
    C2D-E6550 2.33 LGA 775 1333 MHZ 4MB işlemci
    kingston ddr2 667 1gb 1x1 ram
    500 gb maxtor sata hdd
    512 MB N8500GT SİLENT MAGİC/HTD ASUS ekran kartı

monitör klavye yazmıyorum... sorun şu arkadaşlar.
    bir adet ide slotu var board üzerinde ben buraya LG 20X SİYAH BULK dvdrw taktım. hdd zaten sata... xp kurmak için sistemin optikten boot etmesi gerekir. biostan first boot device CDrom seç vs.vs. yaptım hiçbir şekilde optikten boot etmedi. sonra hdd yi başka pc ye takarak xp kurdum sonra eski kasasına taktım driverlarını yükledim asusun sitesinden güncel bios yükledim... sözde güncel bios içeriğinde boot failure düzeltilmiş vs.vs. o da işe yaramadı. daha sonra yine board üzerinde Attansic L1 PCI-E Gigabit LAN controller ethernet kartı var bunuda hiçbir şekilde görmedi. cmos setup clear yaptım olmadı. bende bütün birleşenleri kasadan söktüm boardı hdd yi çıplak masa üzerinde çalıştırdım yani hepsini kasa dışında. board üzerindeki pili çıkardım elektrik akımını kestim 5-6 dakika bekledim pil yatağına kısa devre yaptım tekrar taktığımda optik sürücüyü gördü ethernet çalıştı ama bir defaya mahsus. asus iyi bir marka ama bence bu model en dandik modeli asusun kendi web sayfasındada aynı sorunlarla karşılaşıp çözüm bulamayanlar var... sonuç olarak board değiştirdim bir üst modelini aldım. sorun yok.. her türlü yorumlarınıza açığım.. özel bir şirkette network yöneticisiyim.. yani pc de özellikle donanıma yabancı olan biri değilim

• quote:

Orjinalden alıntı: turk20

Slm arkadaslar asus p5k se bizdede var yeni bir pc olusturduk
    core2 6500
    160 hd
    8600 ekrankartı
    1024 ram
    simdi sorunu acıklamak gerekirse yeni aldık ve hiç işletim sistemini sıfır anakarta kurmadıgım için fazla bilgim yok söyle bir yazı cıkıyor
    reboot and select proper boot device
    or ınsert boot media in select boot device and press a key şimdi ne yapmamız gerekiyor
    şimdiden herkeze tesekkür

bu arkadaşın bahsettiği de aynı sorun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wngwie

Ag adresi alamıyorum! Ne yaptıysam başarılı olamadım. Ethernetle problem yaşayan var mı?

Lan arızali ayni problem bendede oldu
    Garantisi warsa hic ugrasma yolla gitsin
  • açıkçası bu kart fiyat olarak uygun ve bütçem de dar olduğu için almayı düşünmüştüm ama nette ararken bu sayfaya rastladım. Tam olarak okuyamasam da genel olarak sorunlar var gibi. Yanılıyor muyum? bu nedenle almaktan vaz geçtim. Sorun yaşayan herkese çok geçmiş olsun...

Bu arada yazdıklarımı yanlış anlamazsınız umarım. şimdi aklıma geldi işte vur kaç yaptı gibi düşünülebilir belki. Öncelikle bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Bu board'dan vaz geçip 25$ daha vererek Gigabyte P35-DS3R almaya karar verdim sayenizde. Forumda video incelemesi de varmış. Hoşuma gitti. 2003'ten beri PC değiştirmediğim için donanımlar bayağı bir değişmiş bunu iyice fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 28 Şubat 2008; 16:12:06 >
  • ya bende yeni aldım daha kutusunda kurmadım.

son bios güncellemesi ile (0901) aynı sorunlar devam ediyor mu?Xp kullanacağım
    yoksa gidip ds3 ile mi değiştirsek.
    fireware ve e-sata desteği güzel bir olay.

Asus un anakartlarında sorun olmasını anlamıyorum.Sorunsuz kullananlar hiç yok mu?
  • Yazdığım ve karşılaşılan aynı problemler için sorunu çözdüm az önce ... benim gibi diğer arkadaşlarında ve daha daha başkalarınında aynı problemi yaşamamısı için çözümü paylaşmak istedim.... aradan geçen süre sonunda dün aynı boarddan yine aldım. asus p5kse.. yine boot hatası optik görmüyordu.... board kasaya yerleştirtikten sonra biz herşeyini tam takım takarız ya 1394 veri yolunu ön panledeki 4 usb girişi için boarda takılan 2 usb kablosu ayrıca ön panel ses girişi için boarda takıulan kablo... bu saydıklarımın hepsini board üzerinden sökün cmos clear yapın yeniden başlatın first boot cd seçtiğinizde yada f8 ile boot seçeneklerine girdiğinizde optik okuyucuyu göreceksiniz.. iyi çalışmalar ... ben çözene kadar uğraşltım öyle bios update falan hikaye onlarla olmuyor.... başka arkadaşlar uğraşmasın diye paylaştım... iyi çalışmalar...

------------
    İlker Güleç
    Network Administrator
    ilkergulec54@hotmail.com

• sorun nerden kaynaklanıyor peki cihazdamı sorun var yoksa yanlışlık bizde mi?
    Benim aklım almıyor Asus un sorunlu mal üretmesi
    birde aynı anakarttan neden ikinciyi aldın merak ettim.
    Ben de almıştım p5kse sorunlu diye iade ettim DS3L alıcam sanırm.
  • ne kartmis beaa:D
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.