Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dün akşam komşumla forumda gezinirken bu konuyu gördük.
    komşumun pc dede aynı kart ve e4500 işlemci var. bios update hiç yapılmamış sanırım 0604 gibi birşeydi.
    bizde bios update yapalım dedik daha stabıl çalışması için.
    sorunsuzca bıos update yaptıktan sonra.
    eski bıosta işlemci sıcaklıgı boşta 30-32 yukte 45-48 arasında ve fan hızı boşta 800 idi izlenimlerimiz de.
    ama update ten hemen sonra işlemci boşta 44-45 (fan 1200) yukte 57-58 oldu.

sizce bunun nedeni ne olabilir. ?

bıosu 1008 yaptık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msukun -- 22 Mayıs 2010; 11:32:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msukun

İyi günler ,
    dün akşam komşumla forumda gezinirken bu konuyu gördük.
    komşumun pc dede aynı kart ve e4500 işlemci var. bios update hiç yapılmamış sanırım 0604 gibi birşeydi.
    bizde bios update yapalım dedik daha stabıl çalışması için.
    sorunsuzca bıos update yaptıktan sonra.
    eski bıosta işlemci sıcaklıgı boşta 30-32 yukte 45-48 arasında ve fan hızı boşta 800 idi izlenimlerimiz de.
    ama update ten hemen sonra işlemci boşta 44-45 (fan 1200) yukte 57-58 oldu.

sizce bunun nedeni ne olabilir. ?

bıosu 1008 yaptık...

sa. arkadaşım
    http://support.asus.com/download/download.aspx sitesinden
    P5K SE BIOS 1402 olan versiyonunu bios update yap sorunun muhtemelen düzelecektir şahsen benim işlemcimi boşta 40 derece yükte 50-55 derece civarlarında geziniyor
    windows üzerinden işlemci sıcaklığını kontrol etmek için coretemp adlı programı kullanabilirsin

• ok. akşam onuda deneyelim ..

P5K SE BIOS 1104
    The new Marvell 6111 Option ROM must be used in conjunction with driver version V1.2.0.51 or later. Please make sure you update Marvell 6111 driver after the BIOS update.

böyle 1 uyarı var o versıonda kırmızı ıle yazılmıs ?

ingilizcem iiyi değildir ama marvell 6111 drıverı ılk once update et sona yukle dıyor sanırım bıosu. marvell 6111 nerden update edilirki ???
  • sanırım ben 1104 e bakmısım.. 1402 beta yanlız yuklemekte sakıncalı olabilirmi. beta lara pek guvenmem de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msukun

sanırım ben 1104 e bakmısım.. 1402 beta yanlız yuklemekte sakıncalı olabilirmi. beta lara pek guvenmem de ?

hocam sadece yapmanız gereken en son versiyonunu yüklemek zaten son versiyon beta değil
    daha sonra izlenimleriniz buraya ekleyin
  • Sabah kasayı temizledim parçaları fln söktüm sonra açınca böyle oldu x4 hızında çalışıyor ekran kartı.
    Yeni driver indirip kurdum değişen bişey olmadı.
    Ne yapmamı önerirsiniz??

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir]
  • quote:

Orijinalden alıntı: kessel

Sabah kasayı temizledim parçaları fln söktüm sonra açınca böyle oldu x4 hızında çalışıyor ekran kartı.
    Yeni driver indirip kurdum değişen bişey olmadı.
    Ne yapmamı önerirsiniz??

gpu-z yanlış gösteriyor olabilir , biostan kaynaklanabilir biosu update yapıp , load default bios daha sonra save edin ,
    nvidia ekran kartı driveri yada windows tan da kaynaklanabilir

• 1402 biosu yukledık ama aynı durum devam etmekte..
    ama bana garip gelen durum
    everest ile sıcaklıklara baktığımda cpu ısısı yuksek çekirdek 1 ve 2 de bır sorun yok gibi.
    bosta 30-31 yukte 40-42 çekirdekler.
  • Ben sorunumu hallettim ram lerin slotlarını değiştirdim(sarı olanlara taktım) ekran kartını x16 görmeye başladı.
    yükte everestte CPU sıcaklığı çekirdek sıcaklıklarından 5-10 derece arası yüksektir yani sizin yükte çekirdekler 40-42 ise CPU yazan kısım 50 derece civarı olmalıdır ki yükte 50-60 derece sorun olmaz.
  • bende'de var bu anakartan b isorunum olmadı donanım yükseltesiye kadar 2 sarı 2 siyah ram slotuvar ama sadece sarılar çalışıyor 1+1 800 mhz ram vardı yeni 2gb 800 mhz ram aldım 1 gb'lıkdan birisini söktüm mecburen, normalde onlarda çalışırmış siyahlara takınca pc açılmıyor ram'ler aynı marka (kinston) aynı hertz birde yeni hard disk bağladım ama sata uçlu güç kablosu fazla olmadığı için dvd sürücüsünün boştaolan sata güç koblosunu bağladım bi sorun olurmu normalde çalışıyor, yardım edin arkadaşlar
  • ASUS P5K SE p35 kartın üzerinde 4 adet ide girisi var sata girisi nerde acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: byone1

ASUS P5K SE p35 kartın üzerinde 4 adet ide girisi var sata girisi nerde acaba

P5KSE'de 4 adet IDE bağlantı noktası yok ki. Bir tane disket sürücü için, bir tane de optik sürücüler ya da dahili sabit diskler için var.

Kırmızı renkte ve 4 adet olan SATA bağlantı noktalarını ise aşağıdaki fotoğrafın sağ üst kısmında görebilirsiniz. (fotoğrafa göre chipsetin sağ tarafında, bios pilinin yukarısında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos_alonso -- 15 Ocak 2011; 0:55:57 >

• Ben kanka'ya yaptığımız bilgisayar için almıştım. Bence kötü bir Anakart... Sata portları hemencecik çıkıyor. KAbloyu çekerken kökten çıktı. Şu an sadece 2 port var kullanabileceğim. Sonra onboard ses gitti. Gittim Creative ses kartı aldım. Ama ondada sürekli cızırdama ve çıtırdama sesi var. Kafasına göre gidip geliyor cızırtılar...

Kısacası... 4 yılın öncesinin kartı olmasına rağmen, berbat bir kart....
  • Bazen windows 7 başlayacakken monitörde NO SIGNAL çıkardı. Bir iki kere yeniden başlatınca bilgisayarı açabilirdim windowsu... Şimdi ise durum şu...

C ye format atıp Windows 7'yi tekrar kurayım dedim. Önyüklenebilir DVDyi koydum. Önyüklenmesi için enter a bastım. Windows Loading yazısı çıktı. Yükleme bitince monitörde NO SIGNAL çıktı. Yeniden başlattım. Bu sefer Windows Loading yazısı bitti ve Starting Windows yazısı çıktı ve yine NO SIGNAL. Yeniden başlattım. Bu sefer Starting Windows yazısından sonra mavi bir ekran ve imleç çıktı yine no sıgnal. DVD yi çıkarıp normal yüklü windows 7 yi açmaya çalışınca sorunsuz açılıyor. Aynı şeyi önyüklenebilir 64 bit vista DVD'si ile denedim yine aynı şey oldu monitör NO SIGNAL uyarısı verdi.

Ve yepyeni bir şey daha oldu. Biosta yarım dakika durunca da NO SIGNAL çıkıyor. İki üç defa denedim. Biosta save and exit yapınca da save i yapıyor ama yine NO SIGNAL çıkıyor. Ama bu NO SIGNAL de 50 sn bekleyince ekran düzeliyor. Diğer NO SIGNALlerde öyle değil...

Şu windows 7 yükleme olayını ramleri değiştirerek falan epey denedim ramlerle ilgilisi yok sanırım.

Sistemim imzamda.

Bios pilini çıkartarak biosu resetledim. Bios setupındaki saat 0landığına göre başarılı olmuşum bu konuda... Şu an daha önce no signal çoğu hadisesde yine no signal alıyorum(win7, winvista dvdlerini yüklerken, şu anda kaspersky pure yükledim mesela başlangıçta kaspersky pure açılana kadar windows 7 güzelce açılıyor ama kaspersky açıldı mı yine no signal, ya da c için checkdisk yapınca bir süre sonra yine no signal) Ama değişen bir şey oldu. Daha önce bios setup save exit yapınca ekran düzelene kadar 50 sn bekliyordum bunu defalarca denemiştim. Şimdi ise o düzeldi.

Buradan ne çıkarabiliriz sorunumla ilgili? Sorun anakartla ya da bios piliyle mi ilgili?

Bios pilini değiştirirsem sorunum düzelir gibi hissediyorum ama emin değilim.

• sorun olabilecek muhtemel parçalar
    ram
    ekran kartı
    işlemci
    anakart
    dvd-rom
    hdd

bu parçalarda sorun olabilir
    başka bir pc den aynı parçaları takıp tek tek deneme yapmanızı öneririm

ekleme : win 7 cd nizdede sorun olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 5 Temmuz 2011; 12:51:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkocaer

sorun olabilecek muhtemel parçalar
    ram
    ekran kartı
    işlemci
    anakart
    dvd-rom
    hdd

bu parçalarda sorun olabilir
    başka bir pc den aynı parçaları takıp tek tek deneme yapmanızı öneririm

ekleme : win 7 cd nizdede sorun olabilir

Win7den kaynaklanıyor olabilir mi gerçekten ben ubuntu, winxp, winvista gibi çokça cd ile boot yaptım sonrasında hemen no signal geldi.

HDD'yi de denetledim sorun onda değil. Tahminimce sorun ya ekran kartında ya anakartta ama bundan emin olamıyorum maalesef başka ekran kartı, anakart bulamıyorum çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 5 Temmuz 2011; 22:22:47 >
  • Buraya bakılırsa sorun ekran kartı...
  • windows 7 düzgün olarak açılıyordu. 4850yi device manager dan kaldırayım dedim tekrar temiz yüklerim. kaldırdım bilgisayarı yeniden başlattım. windows 7 açılıyor başlat gözüktükten biraz sonra yine no signal geliyor. bu sorunumun yazılımsal olduğunun kanıtı mıdır? ne yapabilirim bilgisayara format atamıyorum hep no signal oluyor windows 98 cdsiyle bile denedim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.