Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok sağol hocam ikinci trcihim oydu, zaten şu andaki kartımda GB biraz eski olmasına rağmen bu kadar abanmaya daha tık demedi desem yalan olmaz, bir iki sefer ufak çözülebilecek sıkıntı çıkardı, ama işte kullanacak olanlarda o sıkıntılar çıksaydı, çözmek kolay olsa da kötü olurdu tabi,

çok teşekkürler, selamlar
  • harici usb kart okuyucuyu tak çıkar tak çıkar uğraştırıyordu gittim 3.5'' dahili usb kart okuyucu aldım. anakartın alt tarafındaki usb girişlerinden boş olanına taktım kullanmaya başladım sonradan ısınmaya başladı toplamda 2 saat çalıştı bilgisayar kart okuyucu görmemeye başladı usbsi çalışıyor ama kartları okumuyordu gittim değiştirdim oda aynısını yaptı bendemi bi hata var dedim bilgisayarcı işlemciyle anakart arasındaki usb girişine tak bi dene dedi öyle yapıncada etherneti görmemeye başladı. ethernetin sürücülerini güncelleştirdim yine aynı baktım yine ısınıyo kart okuyucu çıkardım şimdi ben ne yapacam bir çözüm yolu yokmudur veya sizdede böyle şeyler oldumu??
  • Arkadaşlar bendede bu anakarttan var sürücüleri düzgün kurmama ragmen sestede bi sorun olmamasına ragmen donanım yoneticisinde high definition audio bus bulunamıyor bi turlu ne yaptıysam tanımadım ama seste herhangi bi sorun yok bu sorunu yaşayan başka bi arkadaş varmı acaba

edit: çözüldü meğerse ati nin sürücüsüymüş bu meret :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 7 Eylül 2008; 16:21:27 >
  • arkadaşlar, baştada aynı problemi okudum ama çözümü bulamadım.

Fare sorunu, usb olarak kamera bağlıyoruz tanıyor, flash bellek takıyoruz tanıyor ama fare de sorun oluştu diyor
  • Bilge adam sadece klavye problemin varsa bence usb klavye kullanmayı dene bi
  • Arkadaşlar karttan çok memnunum işlemci fanımın sürekli sabit 1400rpmde dönmesi dışında.

Ben NCQyu kurmak istiyorum.Nasıl yapabilirim?Biosta AHCI yı göremedim.Veri kaybım olur mu?
  • slm arkadaslar ben bu işlerde yeniyim ve ilk defa anakartımı güncelledim (901 olanını). en son 1104 çıkmış ama kırmızıyla 'The new Marvell 6111 Option ROM must be used in conjunction with driver version V1.2.0.51 or later. Please make sure you update Marvell 6111 driver after the BIOS update. ' yazdığı için cesaret edemedim.ne yüklememi istiyo öğrenip ona gore yükleyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attrib +h -- 18 Ocak 2009; 20:06:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgadem

Ne güzel ya, siz ankartı sorunsuz çalıştırıyor bir de üsütüne o.c yapabiliyorsunuz. Ben hala sorunumu çözemedim. Bios güncellemesi filan fayda etmedi. Kimisi klavyede sorun olabilir, usb klavye dene dedi yine farketmedi. Sorun acaba hard disk te mi diye başka hard disk taktım hiç birşey farketmedi. Bir arkadaş belki 8800 gt ile uyumsuzluk problemi vardır dedi, 256 mb'lık ati x550 taktım yine aynı problem devam etti. Ne denediysem olmadı, kabloları çıkartıp taktım, jumper ayarları ile oynadım ama problem hala devam ediyor. Bilgisayarı ne zaman açmak istesem birkaç defa kendini resetliyor, bazen resetlemiyor herşey çalışıyor ama bip sesi gelmeyip ekranda hiçbir görüntü de olmuyor. 5-10 açıp kapatma sonunda bilgisayar belki çalışıyor.
    Anakartı iade etmek istesem adamlar 1 ay'da ancak yenisi gelir diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum????

aynı sorun bende de aylardır var. durup duruken mavi ekran verip reset atıyor kendine pc. ondan sonra açmaya kalkınca da monitörün ışığı yanıp sönüyo ama görüntü gelmiyor. sorunsuz açana kadar bir kaç kere kapatıp açmam gerekiyor. ne yapacağımı hiç bilmiyorum

• Beyler bende front usb ler sorunlu çalışıyor nedendir acaba :S jumper larda herhangi bi sorun yok ondeki usb lerden sadece 1'i calısıyor ve o calısanda sorunlu yani herhangi bi usb bellek yada fot makinamı taktıgım zaman ya kitleniyor makina yada verileri okurken kesin sorun yapıyor.

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir]

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 14 Ekim 2008; 0:36:01 >

• aynı sorunlarla bende uğraşıyorum eve pc'nin düğmesine bas git başka işle uğraş gel pc açılmamış ekranda görüntü yok reset at atmaz,kartın açılışı kapanışı yavaş tam bela işte aldığıma pişmanım

quote:

Orjinalden alıntı: DeWYearD

quote:

Orjinalden alıntı: bilgadem

Ne güzel ya, siz ankartı sorunsuz çalıştırıyor bir de üsütüne o.c yapabiliyorsunuz. Ben hala sorunumu çözemedim. Bios güncellemesi filan fayda etmedi. Kimisi klavyede sorun olabilir, usb klavye dene dedi yine farketmedi. Sorun acaba hard disk te mi diye başka hard disk taktım hiç birşey farketmedi. Bir arkadaş belki 8800 gt ile uyumsuzluk problemi vardır dedi, 256 mb'lık ati x550 taktım yine aynı problem devam etti. Ne denediysem olmadı, kabloları çıkartıp taktım, jumper ayarları ile oynadım ama problem hala devam ediyor. Bilgisayarı ne zaman açmak istesem birkaç defa kendini resetliyor, bazen resetlemiyor herşey çalışıyor ama bip sesi gelmeyip ekranda hiçbir görüntü de olmuyor. 5-10 açıp kapatma sonunda bilgisayar belki çalışıyor.
    Anakartı iade etmek istesem adamlar 1 ay'da ancak yenisi gelir diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum????

aynı sorun bende de aylardır var. durup duruken mavi ekran verip reset atıyor kendine pc. ondan sonra açmaya kalkınca da monitörün ışığı yanıp sönüyo ama görüntü gelmiyor. sorunsuz açana kadar bir kaç kere kapatıp açmam gerekiyor. ne yapacağımı hiç bilmiyorum

• yaklaşık 1 haftadır bu kartı kullanıyorum. performanstan memnunum. oc sizgayet iyi gidiyor. cpu E 8500 2gb 800 Mhz kingston (2*1) ram 500 gb seagate sata2 hdd + asus dvdrw sata. sorunum şu ki :

1) ethernet olayını çözemedim. siteden yeni driver i indirdim (AtherosL1_V2378_V24710_XPVista.zip) isimli dosya. kurulumda ( installer can't find atheros L1 ethernet controller on your system) hatası veriyor ve kendiliğinden kapanıyor. ( bu arada bios güncel, 1008) internete airties modemle usbden bağlanabiliyorum.
    etherneti neden görmüyor. eski bilgisayarımı da yenisine cross cable ile bağlicam (eğer alttaki sorunu çözemezsem) ama malesef...

2) 500 gb seagate sata hdd im var sorun yok gayet güzel. ancak eski 160 gb ide hdd i hiç bir şekilde sisteme tanıtamadım :( ne ide driverleri (marvell mi neyse işte ondan) fayda etti nede bios vs.. ide portuna taktığım hdd dışında eski dvd rw da görünmedi. her iki cihazda sağlam ve eski pc de sorunsuz çalışıyor. bu sorunu
    nasıl çözebilirim...lütfen yardım edin....

• Selam arkadaşlar benim problemim ses kartının programı ile ilgili. Xp kullanırken herhangi bi jak a bişeyler taktığımda karşıma hemen uyarı çıkıyodu jaka bişeyler takıldı ne taktınız diye ordan kulaklık, mikrofon, arka hoparlör, ön hoparlör, merkez subwoofer vs. seçiyordum herhengi bi sorun yaşamadım hiç. Ama vista kurunca sadece jak takıldı diyor ne takıldı diye sormuyor kulaklık girişini bi türlü yapamadım. Kulaklık için yeşil jak ı gösteriyor ama yeşil jak da 5+1 in ön hoparlör leri var. ikisini birlikte kullanmak istiyorum bu sorunu nasıl çözerim yardımcı olursanız çok sevinirim
  • ethernette sorun olduğu ortada bendede şu sorun var kullanmayınca modemi kapalı tutuyorum, önce pc'yi açtığımda sonra modem ip almıyor yeniden başlatmak gerekiyor birde ilginç bir sorun var pc normal kapadın açtın vista açılış ekranı yeşil bar o sönük bir şekilde kalıyor 5 dakika geçtikten sonra hareketlenmeye başlıyor ve sistem açılıyor, öyle garip sorunlar varki çözemiyorum.bence görünen sorunun varsa kartı iade etmeye çalış bendeki sorunlar hep karşıma çıkmadığından servise konuyu anlatamıyorum.diğer bahsettiğin sistemi ilk aldığımda 120gb samsung ide diskimle sistemi kullanmıştım,dvd'imde ide idi bazen eject tuşuna basınca sistem reset atıyordu.kartta enson bios ve driverlerı kullanmaktayım,yaptık bir hata aldık asus.....

quote:

Orjinalden alıntı: gurkanarslan

yaklaşık 1 haftadır bu kartı kullanıyorum. performanstan memnunum. oc sizgayet iyi gidiyor. cpu E 8500 2gb 800 Mhz kingston (2*1) ram 500 gb seagate sata2 hdd + asus dvdrw sata. sorunum şu ki :

1) ethernet olayını çözemedim. siteden yeni driver i indirdim (AtherosL1_V2378_V24710_XPVista.zip) isimli dosya. kurulumda ( installer can't find atheros L1 ethernet controller on your system) hatası veriyor ve kendiliğinden kapanıyor. ( bu arada bios güncel, 1008) internete airties modemle usbden bağlanabiliyorum.
    etherneti neden görmüyor. eski bilgisayarımı da yenisine cross cable ile bağlicam (eğer alttaki sorunu çözemezsem) ama malesef...

2) 500 gb seagate sata hdd im var sorun yok gayet güzel. ancak eski 160 gb ide hdd i hiç bir şekilde sisteme tanıtamadım :( ne ide driverleri (marvell mi neyse işte ondan) fayda etti nede bios vs.. ide portuna taktığım hdd dışında eski dvd rw da görünmedi. her iki cihazda sağlam ve eski pc de sorunsuz çalışıyor. bu sorunu
    nasıl çözebilirim...lütfen yardım edin....

• realtek ses yöneticisinde aygıtın gelişmiş ayarları yazan yerin altında dosya işareti var o konnektör ayarlarıdır oraya tıkladığınız zaman çıkan pencerede "Aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir" yazısını işaretlerseniz her jak takışında türünü soracaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: Nateotl

Selam arkadaşlar benim problemim ses kartının programı ile ilgili. Xp kullanırken herhangi bi jak a bişeyler taktığımda karşıma hemen uyarı çıkıyodu jaka bişeyler takıldı ne taktınız diye ordan kulaklık, mikrofon, arka hoparlör, ön hoparlör, merkez subwoofer vs. seçiyordum herhengi bi sorun yaşamadım hiç. Ama vista kurunca sadece jak takıldı diyor ne takıldı diye sormuyor kulaklık girişini bi türlü yapamadım. Kulaklık için yeşil jak ı gösteriyor ama yeşil jak da 5+1 in ön hoparlör leri var. ikisini birlikte kullanmak istiyorum bu sorunu nasıl çözerim yardımcı olursanız çok sevinirim

• arkadaşlar şu yeni çıkan biosda kırmızı yazıyla uyarı var.ingilizce bilen arkaşlar bi bakın.yükleyelimmi acaba?
  • P5K SE BIOS 1104
    The new Marvell 6111 Option ROM must be used in conjunction with driver version V1.2.0.51 or later. Please make sure you update Marvell 6111 driver after the BIOS update.
    Support new CPUs. Please refer to our website at:http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
    Update Marvell 6111 Option ROM to version L69.
    Fix sometimes the system may be unable to resume from S3 under WinXP 64.

benim anladığım; 1104 biosunu kurmadan önce IDE dosyasının güncel olmasına dikkat et diyor...

Version 1.2.0.51
    Description Marvell IDE Driver V1.2.0.51 for Windows XP(WHQL)/Vista(WHQL) & 64bit XP(WHQL)/Vista(WHQL).
    File Size 14.2 (MBytes) 2008/07/24 update

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

IDE bağlantısını kullanmıyorsan bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama yine de güncelle ben 1008e devam...

• selamlar,
    arkadaşlar anakart sıcaklığı everest de 42 derece gözüküyor,bu serin havalarda bana çok gibi geldi,sorun ne olabilir,daha önceleri 34 lerdeydi sıcaklık değeri
  • Bendede bu sabah şu windows boot öncesi takılma oldu. Kitlenmişti makina 1104 e yükselttim biosu. Oda ne bios update den sonra hemen takıldı (:

Bu takılma olayı çok nadir oluyor. Ama niye takılıyor onu anlamadım. Benim için kartın tek eksisi şu takılmalar. Onuda çözeriz inşallah.
  • Super Anakart X38 Lerle P45 Le Yapamadıgım OC Cok Rahat Oluyor.1104 Bios Q9550 440FSB İLe 3,74GHZ Hersey Auto Sorunsuz Daha Ustunu Denemedim Belki 460-470 Vurur
  • quote:

Orjinalden alıntı: spitzer

selamlar,
    arkadaşlar anakart sıcaklığı everest de 42 derece gözüküyor,bu serin havalarda bana çok gibi geldi,sorun ne olabilir,daha önceleri 34 lerdeydi sıcaklık değeri

şu an askerdeyim ama hatırladığım kadarıyla anakartın ısı ölçme problemi vardı
    everestten sıcaklıklara bakarsan anakartın kendi programı ile sıcaklık değerleri uymayacaktır
    anakart 5-10 derece arası fazla ölçüyo olması lazım
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.