Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün bios güncelledim (1008), anakart kendine geldi... 0604 yüklüyken voltaja dokunamıodum en ufak değişiklikte bilgisayar kitleniyordu. şimdi e2180 işlemciyi 1.4volt ile 3ghz kullanıyorum, ramlar 2volt ile 5-5-5-15 zamanlamalarıyla 1000mhz'de... CPR özelliği çalışmıyordu her kitlenmede pil çıkarmak zorunda kalıyordum. bugün oc yapmaktan sıkıldım, yeni bios ile CPR özelliği düzeldiyse onu da belirtirim ilerde...

özetle, 1008 bios'a geçiş yapın arkadaşlar bios menüsü de biraz değişiyor...
  • ben de asus p5k se kullanıyorum ancak bu cd rom hata değil biz dvd writer bağlıyoruz raid ssci disk bağlamıyoruz bu yüzden driver kurarken raid driver larını kurmazsan çok güel bir şekilde çalışır. bu anakart sata için yapılmış ide mazide kaldı artık koyulması bile saçma ben anakartımdan çok memnunum 3.2 pentium d işlemciyi 4 ghz de çalıştırıyorum ve asus silent and square pro fan ile 42 derecede çok rahat kullanılıyor ayrıca bir arkadaşımız 32 bit işletim sistemlerinde sadece 2.5 gb ram kullanılabileceğini iddia etmiş o hesap öyle yapılmaz ben bilgisayar mühendisiyim 2 üzeri 32 kaç ediyorsa o kadar ram kullanılır yani 4 gb maksimum kullanılabilecek ram dir. öyle olmasaydı biz serverlarda 4 gb ram kullanamazdık ama kullanıyoruz
  • mahallenin_delisi ile hemen hemen aynı problemi yaşıyorum. Bilgisayarı açıkken sorunsuz çalışıyor ancak bilgisayarı kapatınca çoğu zaman açmak saatlerimi alıyor. Güç düğmesine basınca bütn fanlar çalışıyor fakat anakarttan gelmesi gereken bip sesi gelmiyor ve monitorde hiç görüntü olmuyor, bir çok defa reset atmam gerekiyor, bazen açılıyor ama overclockin failed hatası veriyor F2'ye basıp çalıştırıyorum. Bilgisayarı açamadığım için hiç kapatmıyorum artık. Sürekli açık. Blangıçta sorun güç kaynağı diye düşündüm ama aynı problemi yaşayanların ortak noktası sanırım anakart. Bazı arkadaşlar EIST ve SS'yi kapat demiş. Execute Disable Bit Disabled ve Set Limit CPUID Disabled yapınca sorun düzeliyor mu deneyen var mı? Bir de bu sorunun anakarttan olduğuna emin olabilir miyiz. Acaba gç kaynağı ilk akımı vermekte zorlanıyor olabilir mi?
    Güç kaynağım Antec 460Watt, 480 Watt max.
    işlemci E8200
    4 gb ram (nedense everestte 3328 mb olarak gözüküyor :) )
    msi 8800 gt oc
    BIOS sürümü 0604

BIOS'u henüz hiç güncellemedim, ilk önce yukarıdaki çözümleri denemek istiyorum. mahallenin delisi eğer çözüm bulabildiyse benimle paylaşsın lütfen. Bu arada sizce bu sistemi bu güç kaynağı destekler mi? Sorun güç kaynağında olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgadem -- 29 Mayıs 2008; 16:26:16 >

• güç kaynağı sorun olacağını sanmam, en azından açılışla alakası yoktur... gerçek 460W ise en kasıcı oyunda da sornu çıkmaz...

bence önce bios güncelle, 5dakkalık iş... 604 bende sorunluydu, belki 45nm işlemci desteği oturmamıştır. e8200 işlemcin var, bios güncellemeleri yakından takip et bence... ram konusu da normal, 32bit işletim sistemleri sanırsam max 3.2gb ram destekliyor. xp veya vista 64bit yükleyebilirsin
  • 901 bios sürümünü yükledim, bilgisayarda aynı sorun devam ediyor. bilgisayar açılmıyor. 50 defa reset atınca belki birinde çalışır umuduyla durmadan yeniden başlatıp duruyorum. Bios'daki bazı ayarları da arkadaşların önerdiği gibi yaptım ama değişen bir şey yok. Başka fikri olan var mı? Böyle giderse anakartı değiştirmek zorunda kalıcam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgadem -- 30 Mayıs 2008; 7:52:48 >
  • biosta tüm parçaları sorunsuz görüyor mu? acaba bişileri yanlış takmış veya yanlış bağlamış olabilir misin?
    en iyisi komple söküp yeniden tak parçaları olmadı servise ver veya iade et bi çözüm bul can sıkıyodur bu durum tahmin ediorum
    geçmiş olsun
  • Sanırım sorunu buldum. Emin değilim ama tüm işaretler bunu gösteriyor. Bios'da bir sorun yok bence. En son sürüm olan 1008'i yükledim, hatta o gazla chipset'in ve ses kartının da son sürümlerini yükledim birşey değişmedi. Kasayı açtım ve kabloları kontrol etmeye başladım. Klavyeyi anakarta bağladığım kısımla uğraştıktan sonra bilgisayar açıldı. Eskiden 50 defa yeniden başlatıyordum şimdi 2 veya 3 defa yeniden başlatarak açabiliyorum bilgisayarı :) (hiç yoktan iyidir) Anakarttaki o kısım zannedersem sorunlu, galiba akım gitmiyor o kısıma, zaten 2-3 kere klavye sorunlu çalıştığı da oldu. Ancak buna nasıl bir çözüm bulucam onu bilmiyorum. Ne yapsam her seferinde klavye tuşuyla mı oynasam. :) Bir fikri olan var mı?
  • Bendede bazen klavyeyi görmüyor ama nadir oluyor bu
  • Klavyeyi görmediğinden kasıt, hiç çalışmıyor mu, yoksa düzgün olmamakla beraber çalışıyor ve durmadan bilgisayardan ses geliyor şeklinde mi? Ben de ikincisi oluyor da.
  • Hayır çalışıyor şu an fakat bazen pc görmüyor res atmam gerekiyor res atınca düzeliyor genellikle
  • arkadaşlar bende p5k se kullanıyorum ve cpu tanımıyor her pc açtığımda başta f1 basmak zorunda kalıyorum asus uptade ile bios güncellemeye çalıştım ama olmadı hala aynı şey devam ediyor :S
  • Asus P5K-SE kullanan yada bu kart hakkında bilgisi olan arkadaşlar...

Ramlerin hızını nereye kadar çıkarabileceğimiz konusunda bana yardımcı olabilirmi acaba..

ocz marka 1066 lık remlerim var ama hızını arttıramıyorum bu anakartta...

işlemciyi 2.33 den 3.0 a rahat çıkartıyorum ama..

ramlerde hiç hız aşımı yapamıyorum...
  • öncelikle bios update et bence yapmadıysan...

bende 1066 kingston var, 2.05voltta 1000mhz'de kullanıyorum. 1066lıklar genelde 2.2voltta çalışıyor, voltaj arttırmayı denemişindir herhalde 800mhz'de kalıyorsan bi sorun var, 1066a kadar çıkmıyor diyenler vardı tabii bu ram'den kaynaklanır %90...
  • quote:

Orjinalden alıntı: goxhell

öncelikle bios update et bence yapmadıysan...

bende 1066 kingston var, 2.05voltta 1000mhz'de kullanıyorum. 1066lıklar genelde 2.2voltta çalışıyor, voltaj arttırmayı denemişindir herhalde 800mhz'de kalıyorsan bi sorun var, 1066a kadar çıkmıyor diyenler vardı tabii bu ram'den kaynaklanır %90...

kingston veya ocz marka 1066 mhz'lik bir ram'in bu anakartla hızını ne kadar çıkarabiliriz. Sen 1066 lık bir rami 1000 mhz de neden kullanıyorsun.

Not: bios versyonum 1008
  • bilmem denemedim 1066ı... biosun otomatik seceneklerinde 1000 vardi ben de o sekilde bıraktım... oc zorlayanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim... ben gerek duymuyorum ama bi ara oc denemesi yaparsam burda paylaşırım....
  • biostan ram'e herhangibir değer girmeyip autoya aldığında kaç mhzde çalışıyor ram bu konuda bişe diyebilirmisin peki...
    birde everest programıyla hiç baktınmı remlerine, bende bu programda bellek birimi özelliklerinde belllek hızı ddr2667 (333mhz) gözüküyor...

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir]
  • kimse bana bu anakartla rami ne kadar oc. yapabileceğim konusunda yardımcı olamazmı...
  • auto bırakıp hiç dokunmadığımda 800mhz'deydi...

programlara pek güvenilmiyor galiba bu ram konusunda, şimdi sen deyince everest yükledim 800mhz görünüyor...

cpu-z'ye bakıyorum, model khx8500 diyor ama max bandwidth pc2-6400 diyor... hoca kendin denesene ne kadar oc olabiliyor diye?
  • ya ben Asus P5K-SE kartla OCZ reaper 1066mzh gibi oc. oaranı ç.ok yüksek bir rami bir arada kullanıyorum ama...
    ramlari 1066 dan en fazla 1070 lere çıkardım :((

diyorum acaba bu anakarttın ram hızı olarakj desteklediği son değer bukadarmı yoksa benim anakartta veya ramlerde bir sorun mu var...

sürekli deneme yapıyorum ama nafile işlemci 2.33 den 3.0 a rahat çıkmasına karşın ram 1066dan en fazla 1070 e çıkıyor. Bu ramleri 1350Mhz lere çıkartanlar var.
  • Ne güzel ya, siz ankartı sorunsuz çalıştırıyor bir de üsütüne o.c yapabiliyorsunuz. Ben hala sorunumu çözemedim. Bios güncellemesi filan fayda etmedi. Kimisi klavyede sorun olabilir, usb klavye dene dedi yine farketmedi. Sorun acaba hard disk te mi diye başka hard disk taktım hiç birşey farketmedi. Bir arkadaş belki 8800 gt ile uyumsuzluk problemi vardır dedi, 256 mb'lık ati x550 taktım yine aynı problem devam etti. Ne denediysem olmadı, kabloları çıkartıp taktım, jumper ayarları ile oynadım ama problem hala devam ediyor. Bilgisayarı ne zaman açmak istesem birkaç defa kendini resetliyor, bazen resetlemiyor herşey çalışıyor ama bip sesi gelmeyip ekranda hiçbir görüntü de olmuyor. 5-10 açıp kapatma sonunda bilgisayar belki çalışıyor.
    Anakartı iade etmek istesem adamlar 1 ay'da ancak yenisi gelir diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum????
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.