Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bilgadem

Ne güzel ya, siz ankartı sorunsuz çalıştırıyor bir de üsütüne o.c yapabiliyorsunuz. Ben hala sorunumu çözemedim. Bios güncellemesi filan fayda etmedi. Kimisi klavyede sorun olabilir, usb klavye dene dedi yine farketmedi. Sorun acaba hard disk te mi diye başka hard disk taktım hiç birşey farketmedi. Bir arkadaş belki 8800 gt ile uyumsuzluk problemi vardır dedi, 256 mb'lık ati x550 taktım yine aynı problem devam etti. Ne denediysem olmadı, kabloları çıkartıp taktım, jumper ayarları ile oynadım ama problem hala devam ediyor. Bilgisayarı ne zaman açmak istesem birkaç defa kendini resetliyor, bazen resetlemiyor herşey çalışıyor ama bip sesi gelmeyip ekranda hiçbir görüntü de olmuyor. 5-10 açıp kapatma sonunda bilgisayar belki çalışıyor.
    Anakartı iade etmek istesem adamlar 1 ay'da ancak yenisi gelir diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum????

denemediğin sanırım pek bişe kalmadı...
    Ram sorunuda olabilir bence birde ekran kartın güçlü bir ekran kartı powerın bunları besleyecek kadar güçlüdür sanırım.

bunların dışındada bir tek anakart kalıyor sorun yaratabilecek.

tüm donanımı çıkartıp, hatta anakartı dahi söküp tekrar tek tek tak. bazen çözüm olabiliyor...

Eğer anakart sorunluysa ne yapalım bir müddet idara edeceksin. Yada ekran kartını garantiye gönder, sen yeni bitane istediğin model kart al , garantidden gelenide bir bilgisayarcıya yada arkadaşına gelen kartı uygun bir fiyata satarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bukemul -- 14 Haziran 2008; 10:20:15 >

• 480 (460) wattlık güç kaynağının bu sistemi çalıştıramayacağını sanmıyorum. Belki kalkınma akımını anakart diğer donanıma dağıtamıyordur, çünkü bazen klavyede de sorunlar çıkıyor. Klavyenin tuşlarına bastıktan sonra hemen yazmıyor, ya da yanlış yazıyor, dikkat ettim klavyenin tuşlarına bastığımda kasadan ses de gelioyor. Klavye girişi de sorunlu çalışıyor yani bazen. Tahminim anakartı servise gönderip ben yeni ana kart alıcam. Eskisini de artık satarız ne yapalım.
  • quote:

480 (460) wattlık güç kaynağının bu sistemi çalıştıramayacağını sanmıyorum. Belki kalkınma akımını anakart diğer donanıma dağıtamıyordur, çünkü bazen klavyede de sorunlar çıkıyor. Klavyenin tuşlarına bastıktan sonra hemen yazmıyor, ya da yanlış yazıyor, dikkat ettim klavyenin tuşlarına bastığımda kasadan ses de gelioyor. Klavye girişi de sorunlu çalışıyor yani bazen. Tahminim anakartı servise gönderip ben yeni ana kart alıcam. Eskisini de artık satarız ne yapalım.

Anakartın power giriş soketlerini oynatıp çalıştırmayı deneyin bir arkadaşın bu power kablo soketlerinden dolayı servise verdiğini biliyorum aynı sorun sizdede olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmengi
    Anakartın power giriş soketlerini oynatıp çalıştırmayı deneyin bir arkadaşın bu power kablo soketlerinden dolayı servise verdiğini biliyorum aynı sorun sizdede olabilir.

Çok denedim ama nafile, güç kaynağı sorunsuz gibi. Birkaç bilgisayar tamricisine sordum onlar da sorun anakartta dedi. Bu işi kendim yapamayacağım galiba. Artık servise göndermekten başka çare kalmadı.
  • Kolay gelsin arkadaşlar uzun zamandır yazamadım:(
    1394 ve optik ile ilgili açıklama yapmam istenmiş.... optik diye kastedilen şey daha doğrusu kastettiğim dvdrw yada cdrw optik okuyucu yani:) 1394 e gelince bu bazı kasa modellerinde olmayabiliyor ama sözü geçen anakartın bu özelliği destekliyor 1394 USB girişine benzer tam dikdörtgen şeklinde değilde bir kenarı dikdörtgen diğer tarafı oval gibi birşey... buradan bakabilirsiniz resimlerine tam olarak şekli bu
  • Bu kartı almak istiyorum ancak görüyorum ki bir çok sorunu var.
    Aslında beni tek alakadar eden kısmı NCQ desteğinin olmaması. Şu an elimde bir sata2 ncq disk var. O diski kullanmak istiyorum.
    Acaba bu kartı alırsam elimde olan diski kullanamayacağım anlamına mı geliyor?
    Birde şu an kullananlar tavsiyede bulunabilir mi? Bu kartı almalı mıyım?
  • merhaba,

arkadaşlar bu anakartın açılışı sizce nasıl ben yavaş olduğunu düşünüyorum 48usd'lik gigabyte 945GCM-S2L şirkette kullanıyorum e4600 2gb 250sata vista çok hızlı açılıyor,explorer çabuk geliyor,denetim masası hemen açılıyor chipset farkından olabilirmi.?

Sistemim:e7200 2gb kinston value ram 500gb seagate sata2 hdd
  • quote:

Orjinalden alıntı: djpisagor

Bu kartı almak istiyorum ancak görüyorum ki bir çok sorunu var.
    Aslında beni tek alakadar eden kısmı NCQ desteğinin olmaması. Şu an elimde bir sata2 ncq disk var. O diski kullanmak istiyorum.
    Acaba bu kartı alırsam elimde olan diski kullanamayacağım anlamına mı geliyor?
    Birde şu an kullananlar tavsiyede bulunabilir mi? Bu kartı almalı mıyım?

Diski kullanabilirsiniz ama ncq yu aktif edemezsiniz.
  • merhaba arkadaşlar bende bu kartın maduruyum.. asus p5k se kullanıyorum işlemcim c2d e6550 v-data ve kingston 2*1gb ddr2 800mhz ram, 160gb samsung sata-2 hdd ,galaxy 256/512mb hm 7200/7300gs ekran kartım var..

benim sorunum pc açılırken windows xp boot ekranı çıktıktan sonra altta kayan loading çubuklarının hani açılıştan çnce klavyede numlock capslock falan 3 ışık yanarya o andan sonra kilitlenmesi ve inanılmaz kasılması.. alttaki loadin çubukları normal hızından kat ve kat daha yavaş ilerliyor ve pc hiç açılmıyor. 3 ışık yanma esnasına gelme süreside çok uzun loading çubukları yaklaşık 12-15 tur attıktan sonra oluyor bu..

kendim bu şekilde olduğu zaman acaba bendemi sorun var die yeniden normal bi windows kurdum(genelde modifiye sistem kullanıyorum) ama olmadı yani tekrarları bende ne alakadır bilmeden rami çıkarıp bekleyip geri taktım açılış süresi yine yavaştı ama takılmadan açılıyodu. bi zaman sonra yine aynısı oldu bende pili çıkarıp biosu sıfırladım ramle aynı sonuçları aldım ve yine sonuç aynı.. bu olay ilk yaşandığında 1gb ram vardı bi umut die bitane daha taktım ama olmadı.. ilk zamanlarda normal çalışıordu.. son olarak 1008 sürümüne yükselttim ama açılma süresi yine aynı ve yine takılma oldu.

bu olay yaşandığı sıralarda merak edip işlemci hızınada baktım normalde core1: 2,33 core2: 2,34 ile çalışırken bu sorunlar sırasında core1 aynı ama core2: 1,59,,,,1,99,,,1,98 olarak herseferinde değişiyodu bu yüzden biosu sıfırlama gereği duydum.. sizce sorun nedendir ve ne yapmalıyım.. yada daha ayrıntılı bilgi isteyenler için hangi bilgileri vermeliyim..

• silent hddyi taktığın sata yuvasını değiştirip dene eğer sorun devam ederse elinde başka marka ram varsa onlarla test et... hi level yada a data çünkü kingston ramler sorun çıkarmıştı benim anakarttada...
  • quote:

mahallenin_delisi ile hemen hemen aynı problemi yaşıyorum. Bilgisayarı açıkken sorunsuz çalışıyor ancak bilgisayarı kapatınca çoğu zaman açmak saatlerimi alıyor. Güç düğmesine basınca bütn fanlar çalışıyor fakat anakarttan gelmesi gereken bip sesi gelmiyor ve monitorde hiç görüntü olmuyor, bir çok defa reset atmam gerekiyor, bazen açılıyor ama overclockin failed hatası veriyor F2'ye basıp çalıştırıyorum. Bilgisayarı açamadığım için hiç kapatmıyorum artık. Sürekli açık. Blangıçta sorun güç kaynağı diye düşündüm ama aynı problemi yaşayanların ortak noktası sanırım anakart. Bazı arkadaşlar EIST ve SS'yi kapat demiş. Execute Disable Bit Disabled ve Set Limit CPUID Disabled yapınca sorun düzeliyor mu deneyen var mı? Bir de bu sorunun anakarttan olduğuna emin olabilir miyiz. Acaba gç kaynağı ilk akımı vermekte zorlanıyor olabilir mi?
    Güç kaynağım Antec 460Watt, 480 Watt max.
    işlemci E8200
    4 gb ram (nedense everestte 3328 mb olarak gözüküyor :) )
    msi 8800 gt oc
    BIOS sürümü 0604

BIOS'u henüz hiç güncellemedim, ilk önce yukarıdaki çözümleri denemek istiyorum. mahallenin delisi eğer çözüm bulabildiyse benimle paylaşsın lütfen. Bu arada sizce bu sistemi bu güç kaynağı destekler mi? Sorun güç kaynağında olabilir mi?

Sorununuz kesinlikle RAM kaynaklıdır ramlerin yerlerini değiştirin problem çözülmesse bir ram i çıkartın makina stabil olarak çalışacaktır. sizin ve birçogunuzun sorunu büyük ihtimalle ram uyuşmazlığıdır.

Not: bu anakartı ben suan kullanıyorum verha bok atılmış anakarta oysa aldıgımdan beri hiç hataya rastlamadım e8400 işlemciyi (daha yeni cıkmıstı) ilk taktıgımda tanıdı ama yinede bios update yaptım şuan hiç problem yok ama bircok asus modeli gibi ram'lere naz yaptıgı bir gercektir ramlerinizin slotlarını değiştirirseniz sansınız varsa problemi çözecektir yoksa klavuzundaki uyumlu ram listesinden yeni bir ram seçmeniz gerekiyor saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 19 Temmuz 2008; 7:35:24 >

• Bende P5K-SE kullanıcısıyım , usb klavye ve usb mouse kullanıyorum , usb klavyede hiç bir zaman sorun yokken usb mousede Bilgisayarı açtığımda mousenin çalışmadığını görüyorum bu sorunu ancak ve ancak bilgisayarı kapatıp tekrar açtıgımda çözülüyor ( bazen 3-4 kere yeniden başlattığım oluyor )

Birde OC yapınca Açma tuşuna basıyorum bilgisayarın birden fanlar son hızla çalışıyor sonra kapanır gibi oluyor tekrar çalışıyor ve bilgisayar açılmaya başlıyor.

Ram seçmeside ayrı bir vak-a zaten...
  • benim hiçbir sorunum yok ama kötü mü ettik şimdi bu anakartı almakla ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 21 Temmuz 2008; 23:00:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darqer1

Bende P5K-SE kullanıcısıyım , usb klavye ve usb mouse kullanıyorum , usb klavyede hiç bir zaman sorun yokken usb mousede Bilgisayarı açtığımda mousenin çalışmadığını görüyorum bu sorunu ancak ve ancak bilgisayarı kapatıp tekrar açtıgımda çözülüyor ( bazen 3-4 kere yeniden başlattığım oluyor )

Birde OC yapınca Açma tuşuna basıyorum bilgisayarın birden fanlar son hızla çalışıyor sonra kapanır gibi oluyor tekrar çalışıyor ve bilgisayar açılmaya başlıyor.

Ram seçmeside ayrı bir vak-a zaten...

Bios update yapmadıysanız yapmanızda yarar var o.c problemi zaten ram uyuşmazlığı (4 ram soketi doluysa hata daha belirgindir) yada işlemci soğutucusunun yetersizliğinden kaynaklanır mouse problemide bios kaynaklı olabilir usb soketini değişerek deneyin olmassa bios ayarlarını sıfırlayın yine olmassa bios update yapın hala olmuyosa başka bir mouse ile deneyin çalışıyorsa sorun mouse ile ilgilidir zaten.

• Merhaba arkadaşlar.

Bir hafta on gün kadar önce eski anakartım (Intel I915PCY) arızalandığı için ASUS P5K-SE aldım.

Tabii mevcut 533 Mhz'lik ramleri elden çıkartıp 800 Mhz'lik ram takarak sistemi yeniden kurdum.

Öncelikle şunu söyleyeyim, ısınma ve performans açısından eski anakartımı cidden arattı. Hele ki anakarttaki IDE slotu, fanlara ait güç bağlantılarının yeri de hiç tatmin edici değil. İnsanı cambazlığa yöneltiyor kasa içerisinde.

Ancak benim sıkıntım da bir çok kullanıcı gibi Attansic L1 onboard lan ile alâkalı. Şöyle ki; sistemi başlattıktan sonra ilk başlarda bir sıkıntı olmuyor. Stabil bir şekilde ağ bağlantısı çalışıyor. Ancak bir zaman sonra veri akışı kesiliyor. Modemi kapattığımda "yerel ağ bağlantısı bağlı değil", açtığımda "yerel ağ bağlantısı bağlı" diyor, modemden otomatik IP al dediğimde biraz kassa da alabiliyor ancak hiç bir şekilde modemle veri alış-verişi yapamıyor. Modemin yönetim konsoluna ulaşamıyor. LAN'ı devredışı bırakıp tekrar etkinleştirsem, modemi açıp kapatsam, ethernet kablosunu çıkartıp tekrar taksam bile durum değişmiyor. Ta ki sistemi yeniden başlatana kadar.

Anakartı aldığımda biosta 0901 sürümü yüklüydü, 1008'e yükselttim; sorun çözülmedi. Onboard LAN'ın sürücüsünü yükselteyim dedim, zaten mevcutta 2.1.6000 var ki bundan daha yeni bir sürücü güncelleştirmesini göremedim. Bios ayarlarını bir çok kombinasyonla değiştirip denedim; olmadı. Aygıt özelliklerinden "Bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğini iptal ettim; yine aynı. Sıkıntı firewall ile de bağlantılı değil; bunu kontrol ettim.

Bu problemle karşılaşan ya da çözümünü bilen var mıdır acaba? Yoksa çözüm anakartı değiştirmek mi?

Bu konuda yardım edebilecek olan varsa çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos_alonso -- 1 Ağustos 2008; 0:17:06 >

• yeni bios ve sürücüler çıkmış.....

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5K%20SE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference -- 7 Ağustos 2008; 9:55:06 >
  • merhaba arkadaşlar,

Asus P5K SE ile ilgili ben de sorun yaşıyorum.

Anakartı alıp mevcut XP ile çalıştırmıştım, sonrasında format atıp Vista'ya geçtim.

2-3 ay sorunsuz çalıştı ancak son 1 aydır boot problemi yaşıyorum. Boot HDD olan IDE diski bios ve boot post ekranında algılamasına rağmen vista çubuğa geçmeden evvel takılı kalıyor.

Siyah ekranda sol üstte cursor yanıp sönüyor, 4-5 kere reset attıktan sonra başarılı boot ediyor. Bende Ethernet veya ses problemi yok, HDD de problemsiz gözüküyor. Bios da son bios.

Anlayamadığım bir şey var ama bulursam yazacağım.
  • çubuktan hemen önce takılma 1-2kez başıma geldi, çıtığından beri 1008 biosunu kullanıyorum... ama genel olarak bi sorun yaşamıyorum diyebilirim...
  • arkadaşlar bir abime toplayacağım pc'de beni en fazla düşündüren anakart,

ve ben bu kartı düşünüyorum.

Abinin evde kullanılacak ve muhtemelen O.C yapılamayacak ama bir % 15-20 ihtimal abinin büyük oğlu buna merak salabilir. Bende aşağıdaki sistemi topladım, makine ile diğer klasik şeylerin yanında oyunda oynanacak, dediğim gibi en fazla düşündüren anakrt ama diğer bileşenler içinde her türlü görüşe açığım. Acaba bu anakrt ile sorun yaşar mı? Problem çıksın iştemiyorum, sonuçta kullanıcağı evde bios'tu vs sorunlarla uğraşacak kimse yok, yüzüm kara çıkmasın. Selamlar

Sistem

e7200
    Asus P5k-se
    2*1 kingston ddrII 800
    320 GB Samsung HDD
    9600 GT 512 mb
    Akasa Zen 450W
    19" ekran
    vs

Selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıspanak

arkadaşlar bir abime toplayacağım pc'de beni en fazla düşündüren anakart,

ve ben bu kartı düşünüyorum.

Abinin evde kullanılacak ve muhtemelen O.C yapılamayacak ama bir % 15-20 ihtimal abinin büyük oğlu buna merak salabilir. Bende aşağıdaki sistemi topladım, makine ile diğer klasik şeylerin yanında oyunda oynanacak, dediğim gibi en fazla düşündüren anakrt ama diğer bileşenler içinde her türlü görüşe açığım. Acaba bu anakrt ile sorun yaşar mı? Problem çıksın iştemiyorum, sonuçta kullanıcağı evde bios'tu vs sorunlarla uğraşacak kimse yok, yüzüm kara çıkmasın. Selamlar

Sistem

e7200
    Asus P5k-se
    2*1 kingston ddrII 800
    320 GB Samsung HDD
    9600 GT 512 mb
    Akasa Zen 450W
    19" ekran
    vs

Selamlar

merhaba,

aynı sistemi bende kullanıyorum kasa coolermaster 460w palit 9600gt en son bios yüklü anakartın açılış ve kapanışı yavaş arada bir overclock errror,cpu fan error veriyor bazen ram hızını kendiliğinden arttırıyor, ide dvdrom okuyamıyınca ya sistemi kitliyor yada reset attırıyor bence

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2629 bu anakartı al

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.