Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seLCkgN

Bendede bu sabah şu windows boot öncesi takılma oldu. Kitlenmişti makina 1104 e yükselttim biosu. Oda ne bios update den sonra hemen takıldı (:

Bu takılma olayı çok nadir oluyor. Ama niye takılıyor onu anlamadım. Benim için kartın tek eksisi şu takılmalar. Onuda çözeriz inşallah.

Alıntıları Göster
    biosu güncelledim yeniden baaşlattım sonra açılmadı pc yardım lütfen acil......
  • quote:

Bendede bu sabah şu windows boot öncesi takılma oldu. Kitlenmişti makina 1104 e yükselttim biosu. Oda ne bios update den sonra hemen takıldı (:

Bu takılma olayı çok nadir oluyor. Ama niye takılıyor onu anlamadım. Benim için kartın tek eksisi şu takılmalar. Onuda çözeriz inşallah.

Alıntıları Göster
    takılma sorunu bendede var, bilgisayarı açıp modemi sonra açınca ip alma sorunu var,makina sleep geçip açınca usb mouse çalışmıyor,bazen ekran kartı fanı çalışıyor ama sistem açılmıyor..........:(

• quote:

Alıntıları Göster
    Selam arkadaslar bendede asus 5k-se anakart var ve bilgisayar belirli süre calıstıktan sonra kendisini pat diye kapatıyor. sebebi ne olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazydrake

harici usb kart okuyucuyu tak çıkar tak çıkar uğraştırıyordu gittim 3.5'' dahili usb kart okuyucu aldım. anakartın alt tarafındaki usb girişlerinden boş olanına taktım kullanmaya başladım sonradan ısınmaya başladı toplamda 2 saat çalıştı bilgisayar kart okuyucu görmemeye başladı usbsi çalışıyor ama kartları okumuyordu gittim değiştirdim oda aynısını yaptı bendemi bi hata var dedim bilgisayarcı işlemciyle anakart arasındaki usb girişine tak bi dene dedi öyle yapıncada etherneti görmemeye başladı. ethernetin sürücülerini güncelleştirdim yine aynı baktım yine ısınıyo kart okuyucu çıkardım şimdi ben ne yapacam bir çözüm yolu yokmudur veya sizdede böyle şeyler oldumu??

Alıntıları Göster
    cevap verecek kimse yokmu sadece bendemi bu sorun var

quote:

Orjinalden alıntı: crazydrake

harici usb kart okuyucuyu tak çıkar tak çıkar uğraştırıyordu gittim 3.5'' dahili usb kart okuyucu aldım. anakartın alt tarafındaki usb girişlerinden boş olanına taktım kullanmaya başladım sonradan ısınmaya başladı toplamda 2 saat çalıştı bilgisayar kart okuyucu görmemeye başladı usbsi çalışıyor ama kartları okumuyordu gittim değiştirdim oda aynısını yaptı bendemi bi hata var dedim bilgisayarcı işlemciyle anakart arasındaki usb girişine tak bi dene dedi öyle yapıncada etherneti görmemeye başladı. ethernetin sürücülerini güncelleştirdim yine aynı baktım yine ısınıyo kart okuyucu çıkardım şimdi ben ne yapacam bir çözüm yolu yokmudur veya sizdede böyle şeyler oldumu??

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bios update yaptıktan sonra bilgisayara garip birşey oldu. Bilgisayar başlarken Windows logosunun oraya gelince takılıp yeniden başlıyor. Bunu birkaç kez yaptıktan sonra, nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde Windows'u açmayı başarıyor. Bu sefer de en fazla birkaç saat içerisinde tekrar restart atıyor. Demin bahsedilen şeyler tekrar yaşanıyor. Ide arayüzüne sahip Dvd Rw'ı sökünce, azalıyor bu reset sorunu. Sorun PSU ile ilgili olabilir diye düşünüyorum, ama bios update yaptıktan sonra birdenbire ortaya çıkmış olması tesadüf olabilir mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: volgaa

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    tabii kullanırsın, kuşkun olmasın

ayrıca pci-e 2 hakkında bilgi edinebilmen için;
    http://www.pclabs.com.tr/2007/09/11/pci-express-20-nedir/
    linkini gözden geçirmen yeterli...

• quote:

Orijinalden alıntı: goxhell

tabii kullanırsın, kuşkun olmasın

ayrıca pci-e 2 hakkında bilgi edinebilmen için;
    http://www.pclabs.com.tr/2007/09/11/pci-express-20-nedir/
    linkini gözden geçirmen yeterli...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar biosunu son versiyonuna yükselttim (1104) ama sonrasında makinam oyunlarda yerlerde sürünmeye başladı açılışı deseniz bir buçuk dakikaya varıyor xp yazısının altındaki sola kayan mavi çizgi 35-40 defa görünüyor sonra açılıyor canım sıkıldı keşke güncellemez olaydım format atmak gerekirmi daha önce başına gelen varmı eski bios 0401 eskiye nasıl döneriz veya dönebilirmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dırdır07 -- 16 Şubat 2009; 8:15:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dırdır07

Arkadaşlar biosunu son versiyonuna yükselttim (1104) ama sonrasında makinam oyunlarda yerlerde sürünmeye başladı açılışı deseniz bir buçuk dakikaya varıyor xp yazısının altındaki sola kayan mavi çizgi 35-40 defa görünüyor sonra açılıyor canım sıkıldı keşke güncellemez olaydım format atmak gerekirmi daha önce başına gelen varmı eski bios 0401 eskiye nasıl döneriz veya dönebilirmiyiz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dırdır07

Oyunlarda bir problemim olmamasına rağmen aynı sorun bende de var, vista logosu açılışta 1 dk yı geçiyor, hatta bazen ekran simsiyah göründüğü halde monitöre tepe açısından bakınca silik bir şekilde logo görünüyor, bazı kullanmadığım hizmetleri kapattım ama değişen birşey olmadı : ( hiç olmazsa vista sp2 çıkana kadar xp kullanıyım dedim, vista kadar olmasa da 30-40 saniye kadar bekletiyor... ben çözebilmiş değilim, çözebilen arkadaşlar varsa bizimle paylaşsın, tşkler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinekvolesi

quote:

Orjinalden alıntı: dırdır07

Oyunlarda bir problemim olmamasına rağmen aynı sorun bende de var, vista logosu açılışta 1 dk yı geçiyor, hatta bazen ekran simsiyah göründüğü halde monitöre tepe açısından bakınca silik bir şekilde logo görünüyor, bazı kullanmadığım hizmetleri kapattım ama değişen birşey olmadı : ( hiç olmazsa vista sp2 çıkana kadar xp kullanıyım dedim, vista kadar olmasa da 30-40 saniye kadar bekletiyor... ben çözebilmiş değilim, çözebilen arkadaşlar varsa bizimle paylaşsın, tşkler.

Alıntıları Göster
    sorunu çözdüm arkadaşlar ben o gün kasayı işyerime götürmüştüm ve klavyeyi almadım doğal olarak işyerimdeki bir kasanın klavyesini kullandım o da bayağı bir tarih öncesi bir klavyeydi yani 8-10 yıllık anlayacağınız eve götürüp kurunca makina zehir gibi oldu anlayacağınız eski klavyeler bu anakartı rahatsız ediyo şimdi harika oyun moyun dinlemiyor e2160 işlemcimi 3.0 mhz'de günlük kullanıyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    Sorun hala devam ediyor
    quote:

• quote:

Sorun hala devam ediyor
    quote:

Alıntıları Göster
    beyler malum askerdeydim izne geldim bende yüklü olan bios 901 nolu
    hiçbir sorun yok pc'imde ne usb nede başka bir problem sizde 901 nolu biosu yükleyip birkaç gün kullanın sorunlarınız belki çözülebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: trkocaer

beyler malum askerdeydim izne geldim bende yüklü olan bios 901 nolu
    hiçbir sorun yok pc'imde ne usb nede başka bir problem sizde 901 nolu biosu yükleyip birkaç gün kullanın sorunlarınız belki çözülebilir

Alıntıları Göster
    Konuyu bastan sonuna kadar okumadım ama bende aynı kartı kullanıyorum ilk kullanmaya basladığım hafta beni çileden çıkarıyordu konudaki coğu sorun bende de oluyordu usb den performanstan ses sorunu mic sorunu lan sorunu usb sorunu 1066lık 8500 ram i 800 mhz 6400 gormesi pc xp acılıs ekranında takılıp kalamsı mavi ekran cıkması pc yi normla kullanırken balyozla vurulmus gibi pc nin kitlenmesi açılıstakı bipp sesinin bazen uzun surup tekrar resetlenemsi e4500 işlemcimi 2.2 den 2.3 bile cıkaramıyordum halbuki o/c potansiyeli iyi bi kart iyi ce sinir krızlerine girmiştim ve kartdan ve pc dem iyi ce soğumustum.ve sorunun birazda kullanıcıdan kaynaklandığını anladım ve anakartı tabiri caizse oksayarak sevgiyle ve sefkatle kullanmaya basladım biosu guncelledim ve temiz bi formatla işe başladım

SONUÇ

BUDA EN SON YAPTIĞIM 3DMARK06 TESTİ yani cok oldu bu testi yapalı bunun üstünde pc ye tekrar format atdım

son olarak kullandığım ram ler kıngston 8500 2x1 bu ankart bu ramleri desteklemiyor ve hala 6400 olarak goruyor ama o/c yle 1066 da tık demeden calsıyor (1066 da calsıması için 2,1v verim ram timinglerini 5,5,5,15 cektim normalde 1,8v ve timingler 5,5,5,18 olarak calsıtırıyor bu ankart)tek sorun suan vista da flahs bellekten veri alırken pc yi kullanırsam usb hatası veriyor onu bi turlu cözemedim ama xp de bi sorun yok ANAKARTIMI COK SEVİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak27 -- 12 Mayıs 2009; 18:15:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trkocaer

quote:

Orjinalden alıntı: comanchee

ramlar 5-5-5-15 de 840 mhz (twinmos ddII 800)
    işlemci fsb 333*9
    pcı-ex 100 de sabit

işlemci default voltaj ile (tabii e6600 @3040 mhz de) 10677 3DM05 puanı aldım daha önce x2 3800+asus M2A-MVP+1 gb oem ram ile 9302 puan almıştım ile anakrt taş gibi ben bir olumsuzluk görmedim NCQ kullanamama dışında onuda zaten burada okudum oda %5-10 den fazla etkilemez herhalde gene performansımı.üstelik yarım klo bakırla satılmıyor sade ama yeterlli bir kart

kartı güle güle kullan kardeş değerler güzel

Alıntıları Göster
    slm arkadaşlar ben foruma yeni katıldım benim asus p5k se anakartım var bu anakarta TVPhone98 PBG tv kartı takıyorum bilgisayar açılmadan fanlar dönüyor ve kapanıyor aynı şekilde LiFe View PAL-B/g bi tv kartı takıyorum aynı şeyler oluyor bilgisayarın fanları dönüyor fakat açılmıyor slotta sorun olabilir diye ses kartı falan taktım çalıştı sorunsuz bunun nedenini öğrenebilirsem çook mutlu olurum saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammed43040

slm arkadaşlar ben foruma yeni katıldım benim asus p5k se anakartım var bu anakarta TVPhone98 PBG tv kartı takıyorum bilgisayar açılmadan fanlar dönüyor ve kapanıyor aynı şekilde LiFe View PAL-B/g bi tv kartı takıyorum aynı şeyler oluyor bilgisayarın fanları dönüyor fakat açılmıyor slotta sorun olabilir diye ses kartı falan taktım çalıştı sorunsuz bunun nedenini öğrenebilirsem çook mutlu olurum saygılar...

Alıntıları Göster
    yapa bilecein bios güncelleyim bütün anakart driver lerini tekrar yukle bi dene bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ak27

yapa bilecein bios güncelleyim bütün anakart driver lerini tekrar yukle bi dene bakalım

Alıntıları Göster
    driver olayını tamamen yaptım birde bios güncelliyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed43040

driver olayını tamamen yaptım birde bios güncelliyeyim

Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar en son çare buraya kaydoldum Asus P5K-SE ekran kartı driverin xp uyumlu setupu yok ne kadar aradıysam da bulamadım bi yardımcı olabilir misiniz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblecan -- 17 Temmuz 2009; 1:40:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noblecan

selam arkadaşlar en son çare buraya kaydoldum Asus P5K-SE ekran kartı driverin xp uyumlu setupu yok ne kadar aradıysam da bulamadım bi yardımcı olabilir misiniz acaba ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: noblecan

Arkadaşım o anakartta onboard ekran kartı yok sen kullandığın ekran kartının kendi sitesindeki driverini indir kur sorun hallolur ati yada nividia ekran kartın neyse modelini öğren sonra kendi sitelerinden indirebilirsin.

• quote:

quote:

Arkadaşım o anakartta onboard ekran kartı yok sen kullandığın ekran kartının kendi sitesindeki driverini indir kur sorun hallolur ati yada nividia ekran kartın neyse modelini öğren sonra kendi sitelerinden indirebilirsin.

Alıntıları Göster
    bu anakart (asus p5 k-se) ddr3 rami destekliyor mu arkadaşlar acil cevap bekliyorum.

• quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: kebanlı23

bu anakart (asus p5 k-se) ddr3 rami destekliyor mu arkadaşlar acil cevap bekliyorum.

sadece ddr2
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.