Şimdi Ara

ASUS P5LD2 SE ANAKART - CORE2DUO 2.8 ÇAKIŞMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Benim anakartım Asus P5LD2 SE. İşlemci olarak core2duo 1.86 kullanıyordum. Bu akşam işlemcimi değiştirip core2duo 2.8 aldım. Fakat bilgisayarı her açtığımda Resume to F1 gibi bir hata veriyor. F1 tuşuna bastığımda ise windows normal bir şekilde açılıyor. Acaba bu F1 olayının nedeni nedir? Anakartın sitesine baktığımda en yüksek işlemci olarak 2.66 desteklediğini gördüm, fakat ben şu anda normal bir şekilde 2.8 kullanıyorum. Yeni işlemcim sorunsuz çalışıyor mu ve bu bilgisayarı her açtığımda Devam Etmek İçin F1'e Bas mesajı neden çıkıyor? Bios'ta işlemci değişikliği nedeniyle yeni bir ayar mı yapmam gerekiyor? Ben biraz baktım ama bir şey çıkaramadım biostan. Acil yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• en yüksek 2.6 diye birşey olmaz, siz yanlış bilgi edinmişsiniz,

bir iki sitede baktım Asus Türkiye sitesi herhalde çevirisini google'da yapmış, en son pentium 4 destekler yazıyor

quote:

Bu anakart Intel in LGA775 paketinden en son Pentium 4 CPU destekler. 1066/ 800/ 533MHz FSB, Hyper-Threading Technology ve 3.8GHz ve üzeri çekirdek hızı ile Intel LGA775 Pentium 4 günümüzün en hızlı işlemcilerinden biri.

çıkan hatayı yazarsanız daha iyi olur
  • F1 'in durumu farklı. Sistemde bir eksiklik görüyor o nedenle uyarıyı veriyor. Önemsiz olduğu için sana sorunu görmezden gelme imkanı veriyor.

Bios'a gir ve Optimize Default seç, uyarıya tamam de.. O F1 çıkmayacaktır. Ayrıca aldığın c2d 2.8 dediğin işlemci nedir? Herbirinin model ismi var...
    Hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

en yüksek 2.6 diye birşey olmaz, siz yanlış bilgi edinmişsiniz,

bir iki sitede baktım Asus Türkiye sitesi herhalde çevirisini google'da yapmış, en son pentium 4 destekler yazıyor

quote:

Bu anakart Intel in LGA775 paketinden en son Pentium 4 CPU destekler. 1066/ 800/ 533MHz FSB, Hyper-Threading Technology ve 3.8GHz ve üzeri çekirdek hızı ile Intel LGA775 Pentium 4 günümüzün en hızlı işlemcilerinden biri.

çıkan hatayı yazarsanız daha iyi olur

Yanlış.

Hadi doğru diyelim. 1066FSB P4 işlemci var mı?
    Bu anakartın 2 modeli var. Biri düz P5LD2 diğeri P5LD2 wm se. Arkadaşınki 2. olan wm SE model. P5LD2 P4 serisinde kalırken, wm se modeli e6600 'e kadar falan destekliyor..

• E7400 işlemci. Arkadaş "en fazla p4 destekler" demiş ama ben zaten düne kadar core2duo 1.86'yı sorunsuz kullanıyordum. İşlemciyi ilk taktığımda Unknown CPU bilmem ne diye bir hata vermişti. F1 yapınca da artık o hata gelmedi bir daha. Şimdi sadece F1 to Resume gibi bir şey yazıyor. F1 yapınca da normal açılıyor. Bir de şunu sorayım: Eskiden speed fan programını açtığımda core0 ve core1 diye iki çekirdeğin sıcaklığını da veriyordu. Şimdi açtığımda ise sadece CPU yazıp sanki tek işlemciymiş gibi sıcaklık gösteriyor. Sanki işlemci adam gibi çalışmıyor ya da anakart tam desteklemiyor gibi geldi bana. Biosumu ise daha dün en son sürüme güncellemiştim. Yeni işlemci bu durum nedeniyle içime tam olarak sinmedi gibi. Performansını tam olarak veriyor mu bilemiyorum.
  • Hocam senin anakartın E7400 desteklemiyor. O nedenle o hatayı almış olabilrisin. Bak o anakartın desteklediği tüm işlemciler burada;

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5LD2-VM_SE.html
  • anakartınız malesef elınızdekı ıslemcıyı desteklemıyor cok dusulen bır hataya sızde dusmussunuz pıyasadakı guncel ıntel e5000 ve e7000 serılerını 45nm cekırdeklı oldugu ıcın cogu 945 ve 965 chıpsetlı anakartlar desteklemıyorhttp://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5LD2%20SE&product=1 keske lınktekı ıslemcı uyum tablosunu ınceleyıp alsaydınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 1 Mayıs 2009; 0:42:59 >
  • Tamam desteklemiyor olsun da ben nasıl bu işlemciyi F1'e basınca normal kullanabiliyorum onu anlamadım. Şu an işlemciyi düşük performansta mı kullanıyorum yani?
  • kendınızde demıssınız zaten tek cekırdegı goruyorum dıye ıslemcıyı anakart kafasına gore calıstırır tanıyamadıgı ıcın ve olması gereken verımı alamassınız eskı ıslemcıden bıle kotu performans olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutsaltoprak

Tamam desteklemiyor olsun da ben nasıl bu işlemciyi F1'e basınca normal kullanabiliyorum onu anlamadım. Şu an işlemciyi düşük performansta mı kullanıyorum yani?

O kısım muamma.
    Dediğim gibi bios'u bir sıfırla tekrardan. Olmadı biosu aç ilk seçenekte hatalar gibi bir ksıım var. " All but keyboard " (gibi birşeyler) yazar, yani klavye hariç tüm hataları görüntüle anlamında.. Oradan hiçbir hata için uyarı verme olanı seçersen o F1 ile karşılaşmazsın.
  • Anlaşılan bu işlemciyi seçmekle hata yaptım. Peki burası pek yeri gibi olmayacak ama son bir soru sorayım. Ben bu anakartı ikinci el sitelerinde satışa çıkarsam piyasası ne olur sizce?
  • forumda 50 lıra cıvarı satılmaktadır
  • Aynen bizim forumda 45-50 arası gider. Çabukta satarsın..
    Kendinede Giga P35 serisi birşey alırsın.
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Anakartı satabilirsem yeni anakart tavsiyeleri için tekrar başınızı ağrıtırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.