Şimdi Ara

ASUS P5Q PRO'da Raid yaparken...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soruma ilgi gösterip cevaplayacak tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Standartt Raid konusunda bilgim olduğundan ve daha önce yaptığımdan sorum raid yapmaktan çok yeni aldığım Asus anakartımın raid sisteminin bana tanıdığı esneklik hakkında olacak. Birazcık uzmanlık isteyen bir soru. Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama aramalarımda çıkmadı.

Şimdi öncelikle Raid ile alakalı sistem bilgilerimi vereyim.

Asus P5Q Pro Anakart.
    Bu anakart üzerinde Intel ICH10R Raid Chipseti
    2 adet 1 TB Western Digital 32MB Caviar Hard Disk.

Bu sistemin esas amacı güvenlik olduğundan doğrudan Raid1(Mirror) yapıp 1 TB lık tek harddiskimi kullanmaya başlayacaktım. Ancak daha önceleri izin verilmeyen bir esnekliğe izin verdiğini gördüm bu chipin. Yaptıklarımı adım adım yazacağım kafa karışmasın diye. Toplam alanımız 1TB+1TB=2TB

1-) Öncelikle 200GB LIk bir alanı Raid0(Stripe) yaptım. Geriye Kaldı 1800GB
    2-) 1800 gb'I (1800gb/2=900gb) 900gb'lık Raid1(Mirror) yaptım.
    3-) Windows kurarken 2 harddiski de gördü 200GB ve 900 GB olarak. 200Gb'ı menüden 2'ye böldüm 100GB lık olarak.

Bunu neden yaptım. C: ve D: 100 GB Raid0(Stripe) oldu buraya Windows Xp ve Vista kuracağım. Hızlı çalışacak diye tahmin ediyorum.
    E: ise 900GB Raid1(Mirror) oldu. Burasını da silinmesinden korktuğum yedek dosyalarımı koyacağım.

Şimdi bu sistemi ben kurdum ve çalışıyor. Bunu ilk defa yaptım ve olmaz dediğim bişeydi şaşırdım. Sorum ise şu:

İlerde harddisklerden biri gümlerse ne olur? benim umduğum C: ve D: gider ama E: yi kurtarırım. Bunun hakkın bilgisi olan ya da yorum yapabilecek kadar tecrübesi olan arkadaşlardan hararetle mesaj bekliyoırum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakytu -- 7 Nisan 2009; 12:42:28 >

• mantık olarak senin dediğin gibi olması lazım bende p5q-e var şuan raid 0 olarak kullanıyorum ama ilk zamanki performasının düştüğünü rahatlıkla hissediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.