Şimdi Ara

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.765
Cevap
8
Favori
199.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu açtım arkadaşlar p5qc rem sorunları ile alakalı forumda çok arkadaş var cevap arayan bu konuda toplanalım lütfen daha yararlı olur

http://forum.donanimhaber.com/m_38714887/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38714887
  • Mrb E7400(2.8ghz) ile 3700 e kadar ısınma sorunu olmadan kullanıyorum bu hızdan sonra Voltaj istiyor sistem ayrıca BİOS ta tavsiye edebileceğiniz ayarlar var mı ? ...

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 28 Mart 2010; 23:48:17 >

• Asus P5Q-E kullanıcısıyım,Epu-6 Engine'in Windows 7 için driverı yok mu arkadaşlar?
  • Asus P5Q SE2.. Harika bir anakart Overclock'da stabil değerlere ulaşıyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: stranger07

Asus P5Q-E kullanıcısıyım,Epu-6 Engine'in Windows 7 için driverı yok mu arkadaşlar?

Asus EPU programlarını Windows 7 için yeniledi aslında.

32bit için
    64bit için

Windows sürümüne göre yukarıdaki sayfalardan birine girip Utilities kısmından indirebilirsin.

• birde işin experlerinden öneri alıyim hazır gelmişken.

imzadaki sistemi kullanıyorum. işlemci hızını 3.6'ya voltaj vermeden çıkardım (fanı almadan önce neden yapmamışım hatta). gecikme süresi artıyor diye ram hızlarına dokunmadım. stabil çalışıyor fakat hazır elimde bu kadar güzel bir soğutma varken hızı dahada arttırmayı düşünüyorum. 3ghz kullanırken yük altında 33 derecede seyreden işlemciye voltaj vermememe rağmen 3.6'ya çektiğimde 38 civarına geldi. bunu çok dert etmiyorum çünkü stok soğutucuyla 80'leri görüyodum. herneyse sizde işlemcinin gideri ne kadar?

son olarak epu6-engine'dan geceleri yatarken falan işlemci hızını düşürüyodum ve böylece fan sesinide kesiyodu. şimdi açmaya çalıştığımda sistem overclock'lu. git bios'u sıfırla öyle gel diyor. boştayken fan sesini kesmenin başka bir yolu varmı?

düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i-liek-turtals -- 31 Mart 2010; 11:39:01 >

• Voltajı auto bırakırsan kendisi duruma göre artırıyor.
    ancak biostan cpu ve case fanları silent konuma alırsan ses kesersin.
  • ya da SpeedFan kullanırsın.
  • bi dakka bi dakka.. fsb hızına ne verirsem veriyim anakart -işlemciyi yakmadan- kendi kendine voltajmı veriyo?

birde speedfan kurulu zaten. işlemci fanını nasıl yöneticem yanlız onu bilemedim.
  • Tabiki voltaj auto demezdi öyle olmasaydı 1.20 vs. fix rakam yazardı. 333 fsb ve 400 fsb için aynı voltajı vermiyor. Auto yap niye kafayı yoruyorsun?
  • boyle bi durumun varligindan haberim yoktu cunku. oc bolumunun sabit konularinda duran basligi okudumda orda voltaj ayarlari yaziyodu. onu dusunerek haraket ettim bende.. madem boyle fsb'yi ayarlayip ram hizini duzeltiyim olsun bitsin.

bu kadar kolay olucağını tahmin etmemiştim gerçekten. uçuruyorum şu anda bilgisayarı. stabilite testleri yapmadım şu ana kadar fakat yarın falan bi göz atıcam. sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i-liek-turtals -- 1 Nisan 2010; 5:05:21 >
  • Bu EFİ bios dedikleri nedir?
  • Ben denedim EFI bios u windowstan bios yönetile biliyor , Biosta masus çalışıyor falan.
    Ama velakin overclock işleri olmadı.
    Eskiye döndüm voltajlar falan yoktu. Daha beta Aşamasında aslında onu P55 için çıkardılar.
    Beta aşamasında olduğu için çok satan Asus P5Q E ve Deluxe modelini denek olarak kullandılar.
  • teşekkürler...
  • öncelıkle merhaba arkadaslar
    benım bıkac sorum olacak ıznınızle
    1 fanların hızını dusuremıyorum sureklı max da calısıyor bıostan tam anlamıyorum ama pcprobell programıyla yapmaya calısıyorum ama nafıle hıc etkı etmıyor speedpan landa aynı
    2 sıcaklıklar nasıl sızce yorumlarınızı beklıyorum
    3 pcprobell sıcaklık 25-30 guzukuyor dıger prog larda 1 core max 55-69 2 core de aynı arası preme95 1 saat test yaptım sızce hangısını baz almalıyım hangısı dogru
    benım ıcın onemlı olan bu fan hızları kafamı balan yaptı resmen
    not:standart hızlarındada fanlar full hızda calısıyor
    sıstemım bılesenları
    e7300
    asus p5q deluxe
    carsair demınator 2*2 1066 mhz
    zalman 9700 led
    500 gb hdd
    600 psu
    bıos versıyon 2005
    şimdiden teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALLAR YANLIZ UCA -- 13 Mayıs 2010; 15:19:43 >

• Sıcaklıklar prime testinden sonramı yoksa normal kullanımdamı alındı normal kullanım ise bence core değeri biraz yüksek zarar verecek kadar değil ama biosun falnarın hızını yükseltmesine yetecek kadar, bende normal kullanımda %40 o.c. lu işlemci 35 lerde dolaşıyor fan hızı standartta ve 1400 rpm değerinde şuan yeterince sessiz ama sıcaklık 45 lere çıkınca 1600 rpm e kadar çıkıyor biosdan ayarı silent e düşür öyle dene Power başlığının altında olması lazım fan ayar bölümü.
    25 30 luk değere bakma core değerlerini değerlendirmeye al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Sıcaklıklar prime testinden sonramı yoksa normal kullanımdamı alındı normal kullanım ise bence core değeri biraz yüksek zarar verecek kadar değil ama biosun falnarın hızını yükseltmesine yetecek kadar, bende normal kullanımda %40 o.c. lu işlemci 35 lerde dolaşıyor fan hızı standartta ve 1400 rpm değerinde şuan yeterince sessiz ama sıcaklık 45 lere çıkınca 1600 rpm e kadar çıkıyor biosdan ayarı silent e düşür öyle dene Power başlığının altında olması lazım fan ayar bölümü.
    25 30 luk değere bakma core değerlerini değerlendirmeye al.

bu degerler o.c degerler benım demek ıstedıgım normal hızlardada fan 100%100 calısıyor
    bıostan silent aldım yıne ful calısıyor garıp
  • Sıcaklık düşükkende max değerde ise fanlar, bios yada fanda problem vardır benimde intelin standart fanında öyle bir sorun vardı bikere sıcaklık yükselince hız yükseliyor birdaha düşmüyordu sıcaklık düşse bile akasa ak965 aldım kurtuldum sesten. Tavsiyem intelin standart soğutucusunu kullanıyorsan daha kaliteli bir soğutucu alman olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Mayıs 2010; 15:23:15 >
  • zalman 9700 led kullanıyorum yazmayı unutmusum mesaj edıt ledım
  • Arkadaşlar bende asus p5q pro kullanıryorum. fakat pc yi bir türlü açamadım. anakart üzerinde bulunan led lambası yanıp sönüyor. Ne yapmam lazım tşk
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.