Şimdi Ara

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.765
Cevap
8
Favori
199.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o 8gb ı ben 8mb olarak hatırlıyorum sistem kurulumunda niyeyse kendine öyle bir kısım ayırıyor ama dediğim gibi ben 8mb olarak hatırlıyorum 8gb yüksek bir miktar tekrar bi kontrol edebilir misin?

-Şimdi geleyim kendi sorunuma raid kurulumunu az çok öğrendim ancak raid10 kurmak istiyorum. Ctrl+I ile raid menüsüne girince orada raid 0 - raid 1 seçenekleri gözüküyor ama raid 10 gözükmüyor :S bunun sebebi ne olabilir?
  • Banada cumartesi P5Q PRO olanı geliyor ikinci el buldum sonunda cok makul bir fiyata yalnız cpu almam gerekcek şuanlık Pentium D 930 la kullancam umarum sorun çıkarmaz
  • arkadaşım tamı tamına 8gb ben kendim bilgisayarcıyım zaten ama şimdiye kadar böyle bişi hiç görmedim. neyse olmadı bi çizgi elektroniğe sorim bari.
    quote:

Orijinalden alıntı: ::ExtremE::

o 8gb ı ben 8mb olarak hatırlıyorum sistem kurulumunda niyeyse kendine öyle bir kısım ayırıyor ama dediğim gibi ben 8mb olarak hatırlıyorum 8gb yüksek bir miktar tekrar bi kontrol edebilir misin?

-Şimdi geleyim kendi sorunuma raid kurulumunu az çok öğrendim ancak raid10 kurmak istiyorum. Ctrl+I ile raid menüsüne girince orada raid 0 - raid 1 seçenekleri gözüküyor ama raid 10 gözükmüyor :S bunun sebebi ne olabilir?
  • Arkadaşlar P5Q SE anakartım var bios güncellemessi yapmam gerekiyor nasıl yaplacağını bilmiyorum asus update v71 programını kurdum anakartın el kitabında ingilizce olarak anlatıyor direk ordan yapsam olur mu ve anakartı yakabilirmiyim P5Q SE yanmıyor diyorlar yardım!
  • Asus update ile yapılabilir ama bilgisayar donar gibi oluyor. Yani güncelleme bitene kadar donmasın diye içim eridi ama korktuğum olmadı. yine önlem almak lazım usb sürücüye biosunu yedekle sonra bios geri getirme özelliğiyle kurtarabilirsin

Ayrıca bende de P5Q SE model anakart var ve ncq sabit disk alsam kullanabilir miyim özelliğini? Yoksa ICH10 olduğu için (RAID desteği yok) bir işe yaramaz mı? Bilen birisi yardımcı olabilir mi?
  • arkadaşlar p5Qc anakart alıcam yorumlarınıza ihtiyacım var nedir ne değildir ne tip ramler almalıyım falan bilgisi olan arkadaşlarım yanıtlarsa sevinirim birde ne zamandan beri kullanımda kısacası bu anakarla ilgili her şeye ihtiyacım var artıları eksileri şimdiden sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akod73 -- 4 Ocak 2010; 2:53:46 >
  • Bence iyi bi seçim. Anakart melez yani hem ddr2 hem ddr3 destekli olmasına rağmen ben hiç bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. LGA775 anakartların içinde fiyat olarak bence alabileceğin en iyi kart desem yalan olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: akod73

arkadaşlar p5Qc anakart alıcam yorumlarınıza ihtiyacım var nedir ne değildir ne tip ramler almalıyım falan bilgisi olan arkadaşlarım yanıtlarsa sevinirim birde ne zamandan beri kullanımda kısacası bu anakarla ilgili her şeye ihtiyacım var artıları eksileri şimdiden sevgiler..
  • forum terkedilmis sanki,vasfını yitirmis,herkes sorununu dile getirmis ama kimse bir cevap alamamıs,cok uzun süredir asus ürünleri kullanıyorum ama artık iyice sogudum son donemlerde aldıgım asus anakartlar hep sorun cıkardı hepside üst düzey anakartlardı ornek verirsek asus striker extreme asus p5@3 deluxe wifi bunun gibi birkac tane daha dostlarımada mahcup oldum sorun son donemde asusun kartları hep bios sorunlu her elektrik kesildiginde bios lar sıfırlanıyor yada bunun gibi bir suru sorunlar dünyanın parasını verip asus alıyoruz bırakın artısını sorunlarıyla bogusuyoruz,kimsenin cevap verdigide yok gigabyte almadıgıma essekler gibi pismanım 100 tl lik gigabyte in anakartları p45 p35 serili kartlar tas gibi kartlar tek sikayet duymadım ne bios sorunu ne ekrana goruntu gelmeme sorunu ne ram uyusmazlıgı sorunu..sizlere tavsiyem 20 yıllık pc tecrübesi ile gigabyte ürünlerini tercih edin bıktım artık asus ve problemlerinden...

dün cizgi elektronik ve destek merkezine mail attım bir cevap verme tenezzülünde bile bulunulmadı..NİYAZİ bey sizden nezaketende olsa bir cevap beklerdim acıkcası..Ben ogretmenim ve yazılı haftası olmasına ragmen suan pc siz anakartım serviste oldugu internet cafelerde sürünüyorum...

http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=31862

neden egitimciler aldıkları üründen pisman olamazlarmı? benim forumdan ve forumlardan beklentim sorunum hakkında cozum onerileri ve yardım talebime karsılık almamdır.6 saat once actıgım konu 0 goruntüleme istatigine sahipse benim icin forumun asus anakartı kullananlara yardım gibi bir vasfı kalmamıstır..(bana gore) asagıda acılmıs konulara da baktım diger sayfalarada hep sorular var cevaplanmamıs sorular,iki gun once uye olmussunuz demissiniz ben simdiye kadar hep forum.donanimhaber.com vewww.darkhardware.com dan destek aldım yada verdim iki forumdada binlerce mesajım vardır sadece asus ürünleri uzerine .ilk defa sizden destek istedim oda husranla sonuclandı zaten 15-20 yldır bilisim sektorunde olan klavye mouse na kadar asus kullanan birisi icin bir ayrıcalıgımız olsun isterdim,bırakın ayrıcalıgı,kat kat fazla para vererek son zamanlarda aldıgım bütün asus anakartlar hep hata hep zaman kaybı hep arıza vermeye basladı kendi anakartım serviste zaten bir ogretmen arkadasıma topladıgım pc de ise 1 haftadır bogusuyoruz yine asus anakart yuzunden tekrar soyluyorum cok daha az para vererek gigabyte anakart almadıgıma essekler gibi pismanım..cunki bu son donemde yasadıgım hem zaman hem stress hemde sinir bende cok derin yaralar bıraktı...servise gonderdik zaten 5 gundür ürünüm serviste ve yazılı haftası ben onun bunun pc sinde yazılı sorusu hazırlıyorum,harddiskimde olan bilgilerime erisemiyorum..Belki size saka gelicek,referans oldugum kisilere aldırdıgım laptoplar,anakartlar,ekran kartları 100 milyarın uzerindedir belki asus ürünleri,forumlarda verdigimiz asus kavgaları asus destekleri asus yardımları...ne olduda asus boyle oldu benim gibi binlerce kisi var asus un son donemdeki anakartları yuzunden magdur olan;

1-bios sorunları
    2-asus a has ekrana goruntu gelmeme sorunu
    3-elektrik kesilince yada fisten cekince anakattaki biosun kendini sıfırlaması
    4-sata port sorunları

ne olduda asus boyle oldu anlamıs degilim...Kendimden de vazgectim referans oldugum arkadaslara karsı cok mahcup olamaya basladım..

• bende

msı p35 neo-f

biostrar t-power I45

den sonra

Asus P5Q Turbo Aldım (250 lira penta bilgisayar)

nasıldır P5Q Deluxeden sonra en iyisi bu dediler bende biraz araştırdım beğendim şuandada gayet memnunum
  • P5QC kulanan arkadaşlar Oc konusunda neler yaşadılarını ve kartın genel performansı hakkındaki görüşleri yazarlarsa çok sevinirim
  • P5Q Deluxe ün üzerinde 3 adet X16 slotu var..Bunlardan 1 tanesi mavi diğer ikisi siyah renkte..

Ram soğutucusu aldığım için mavi olan yuvada ekran kartı takılı olduğu zaman soğutucuyu takamıyorum..

Diğer slotlara taktığımda ise X8 gen 2 olarak görünüyor..

Siyah slotları x16 olarak çalıştırmanın yolu yok mu?üzerinde x16 yazıyosa X16 çalışması gerekmiyor mu?

P45 de crossfire yaptığın zaman olur bu ama ben tek ekran kartı çalıştırıyorum..
  • 5 dk bile sürmüyor korkmayın.Programla internetten indirmeyin.Kendisiniz bios dosyasını asusun sitesinden bularak indirin ve programdan uptade edin 5 dk bile sürmüyor korkmanıza gerek yok açıkcası
  • quote:

P5Q Deluxe ün üzerinde 3 adet X16 slotu var..Bunlardan 1 tanesi mavi diğer ikisi siyah renkte..

Ram soğutucusu aldığım için mavi olan yuvada ekran kartı takılı olduğu zaman soğutucuyu takamıyorum..

Diğer slotlara taktığımda ise X8 gen 2 olarak görünüyor..

Siyah slotları x16 olarak çalıştırmanın yolu yok mu?üzerinde x16 yazıyosa X16 çalışması gerekmiyor mu?

P45 de crossfire yaptığın zaman olur bu ama ben tek ekran kartı çalıştırıyorum..

"mj_pelit" arkadaşım Asus'un sitesinde (http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=esOE5RDJVEmQI86w&templete=2), PCI Express 2.0 x16 slotlarından ikincisinin, yani black/siyah olanının (PCIe x16_2 black) maksimum 8x'te çalıştırılabileceği yazıyor. Donanımla alakalı bir husus olduğundan "X58" platformu bir anakarta geçmediğiniz müddetçe (P55'lerin durumunu bilemiyorum) ikinci slotları 16x'te çalıştırmanız mümkün görünmüyor.

Sitenin adresini verdim ama tekraren metni aynen aktarıyorum:

2 x PCI Express 2.0 x16 slots, support ATI CrossFireX™ technology at x8 link
    (PCIe x16_1 blue, PCIe x16_2 black*)
    1 x PCI Express x16 slot at max. x4 link(black)
    2 x PCI Express x1 slots
    2 x PCI slots
    *PCI Express x16_2 slot (black at max. x8 link)

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Ya arkadaslar benim P5Q Pro anakartim var imzamda goreceginiz gibi !!!

Bu karti aldigimda kullandigim G.skill ddr2 2*1066 remlerimi 800mhz goruyordu.. Ozaman manuel olarak remleri 1066'ya alinca makinayi actigimda reset ve tekrar acilma ile kullanadim bir mudded taaa ki yeni bios yukleyene kadar...

Velhasil gecenlerde 2*1 1066 remlere bir 2*1 1066 rem tajviyesi yapip 4*1'e getirdim.. benim salak kart bu remleri yine 800 mhz'de goruyor.. remleri manuel 1066 yapinca yine reset ve ardindan calisma islemi devam ediyor bios guncellemesi yapamiyorum cunkli en son biosu kullaniyorum..

Sorun nedir neden boyle yapiyor bu anakart anlamis deilim !!!

Sanirim benim sorunuma yardim edecek kimse yok !!!

• siteden bir en çok biosu bulup programdan erase yapıp eski biosu yükleyin ama yapılmıyo galiba ama bideneyin uptade programıyla
  • Sorunumu sonunda hallettim arkadaslar ..

Lanet olasi P5Q karti imzamdaki kart ile degistirdim biraz masrafli oldu ama sonunda kurtuldum...

Yardimci olmaya calisan arkadaslara tesekkurler !!!
  • Arkadaşlar p5q deluxe anakartımla q6600 ile oc yaptığımda pcyi açarken pc kapanıp açıldıktan sonra devam ediyor. Bu açılıp kapanma olayı 2sn. falan sürüyo yani sisteme güç gidiyo hddler falan çalışıyo ama sonra güç kesiliyo ardından sistem açılıyo. Bu bir sorun mu? Yoksa genel bir şey mi? Varsa ayarı varmıdır? Bu arada 3.6ghzde işlemci çalıştırıyorum 1600fsb (q6600 vid 1.28) 1.42v iyimidir?

Son bi soru daha neden default ayarlarda bile fsb olsun işlemci mhz i olsun rakamlar küsüratlı çıkıyor?Yani stokta iken 2400mhz olması gereken işlemci 2405 oluyo ve fsb 1069 da çalışıyo. böyle olunca fsb:dram 12:8 oranı oluyo bununda bi ayarı varmıdır?? Şimdiden teşekkürler

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyline334 -- 9 Şubat 2010; 21:20:26 >

• tam emin olmamakla birlikte şu şekil bir açıklama getirebilirim bahsettiğin durum bende elektrikler gidip geldiğinde bilgisayarı tekrar başlattığımda gerçekleşiyor sanırım bir şekilde bilgisayarın elektriğini keserseniz bu şekilde bir başlangıç prosedürü uyguluyor bana sorarsan bence normal, voltaj dengelemesi ile ilgili bir ayar çekip oluşabilecek hataları gidermeye yönelik bir problem önleme sistemi olduğunu düşünüyorum.

emin olmak istersen işlemciyi 3.2 de çalıştırıp birdene
  • Yok zaten kullanmadığım zaman pcnin fişi devamlı çekik. Yalnız ne zaman oc yapsam o zaman açılıp kapanma tekrar açılma yapıyo. onun dışında default ayarlarda hiç öyle bir şey yapmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyline334

Yok zaten kullanmadığım zaman pcnin fişi devamlı çekik. Yalnız ne zaman oc yapsam o zaman açılıp kapanma tekrar açılma yapıyo. onun dışında default ayarlarda hiç öyle bir şey yapmıyor.

bende de o.c yaptık tan sonra aynı olay oluyor fakat bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda normal açılıyor.

belki o.c ayarlarında nb voltajı vs ile oynamak gerekir biraz
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.