Şimdi Ara

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.765
Cevap
8
Favori
199.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vista crackli evet vista loader ile crackledim. ama p5k-se de sorun yoktu yeni aldığım p5q-se2de niye böle bi hata verdi. birde verdiği hata çok garip. vista boot ettiğinde ekran değişik karakterlerle rengarenk doluo. bu çok şaşırtıcı artık win7 deneyecem napim. ama bi çözümü varmı bilen arkadaşlar sölese
  • arkadaşlar merhaba bende p5Q SE2 anakartı aldım benim tek sormak istedigin kasadaki arka fan hızı direk 1600rpm de çalışıyor normal de bios dan ayarlamak münkün ama bu kart da bulamadım yardımcı olursanız sevinirim ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhansti

vista crackli evet vista loader ile crackledim. ama p5k-se de sorun yoktu yeni aldığım p5q-se2de niye böle bi hata verdi. birde verdiği hata çok garip. vista boot ettiğinde ekran değişik karakterlerle rengarenk doluo. bu çok şaşırtıcı artık win7 deneyecem napim. ama bi çözümü varmı bilen arkadaşlar sölese

bende xpde yapmıştı sanırım bazı cracklar donanımda problem yapıyor bu yüzden sistem gümlüyor illa vista kullanacaksan netten serial bul bu daha güvenli en azından crack sıkıntısı olmaz
  • olabilir şimdiki xp 64biti lisanslı kurdum ama niye böle bişey oluorki eski kartta niye olmadı şimdi tekrar kurcam bu sefer key bulup umarım bu seferde yapmaz yeni aldım kartı böle olunca moralim bozuldu.

bende xpde yapmıştı sanırım bazı cracklar donanımda problem yapıyor bu yüzden sistem gümlüyor illa vista kullanacaksan netten serial bul bu daha güvenli en azından crack sıkıntısı olmaz
  • Orijinalden alıntı: gokhansti

olabilir şimdiki xp 64biti lisanslı kurdum ama niye böle bişey oluorki eski kartta niye olmadı şimdi tekrar kurcam bu sefer key bulup umarım bu seferde yapmaz yeni aldım kartı böle olunca moralim bozuldu.

sanırım senin crack yapan program bios ile oynuyor bu ise vistanın göçmesine sebep oluyor
  • merhaba arkadaşlar,

bir yıldır p5q pro kullanıcısıyım anakart olarak hiç problemim olmadı ancak ramlerim bir kez yandı ve şimdi de bozuldular saçma hatalara sebep oluyorlar. A-data serisi ram kullanıyorum ve sistemimle uyuşmadığı düşüncesindeyim o yüzden yeni ram almaya karar verdim ve bir yıl gibi uzun bir süre kullanıp sorun yaşamayan arkadaşlardan ram konusunda tavsiye bekliyorum
  • İlk olarak 2*1 crucial 1066 kullandım anakart 800 olarak gördü sonra 2*2 800 mhz crucial kullandım sonra 2*2 corsair dominator 1066 kullandım ve en uzun kullandığım ramlerdi gayetde memnundum tavsiye ederim
  • ha detay vermeyi unutmuşum 2x1 1066 almayı düşünüyorum :)
  • bende p5ql cm var
    iyi midir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::ExtremE::

merhaba arkadaşlar,

bir yıldır p5q pro kullanıcısıyım anakart olarak hiç problemim olmadı ancak ramlerim bir kez yandı ve şimdi de bozuldular saçma hatalara sebep oluyorlar. A-data serisi ram kullanıyorum ve sistemimle uyuşmadığı düşüncesindeyim o yüzden yeni ram almaya karar verdim ve bir yıl gibi uzun bir süre kullanıp sorun yaşamayan arkadaşlardan ram konusunda tavsiye bekliyorum

OCZ'ler daha uyumlu kişisel düşüncem.
  • ocz alacağım çok büyük ihtimal yardımlarınızdan dolayı teşekkürler

düzeltme:

http://www.exa.com.tr/ocz/bellekler/ocz_platinum-326-5390.html

peki bu adresdeki ramler sli uyumlu falan yazıyor ama ben ati kullanıcısıyım normal kullanımda veya herhangi bir crossfire kurulumunda sorun yaşar mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 11 Kasım 2009; 19:18:05 >
  • selam
    p5q anakartın biosu güncellendikten sonra lan çalışmamaya başladı. disable olup olmadığına baktım değil. sorun ne olabilir.
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacifert -- 11 Kasım 2009; 22:53:28 >
  • Arkadaşlar merhabalar. Asus P5Q Deluxe anakart kullanıyorum. Q9650 işlemciye geçeceğim. BIOS'u update etmem gerekiyor. Hem update hem de diğer bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım var:

1. Update etmem gereken versiyon 1003. Ancak bunun üzerine pek çok yeni versiyon çıkmış (1406'dan öncesi ve 1406, 1702, 1805, 2001, 2005, 2201, 2301). Acaba en üst versiyonu yüklemem bir stabilite problemine ya da her hangi bir soruna neden olur mu? Bu versiyonlardan birini (özellikle son ikisini) kullananınız varsa bir sorunla karşılaştı mı? Karşılaştı ise problem nedir ve hangi versiyondan hangisine dönüldü?

2. Yukarıdaki BIOS versiyonlarını sırasıyla kurup bir problem çıktığında a) BIOS'u sıfırlayıp tekrardan kurarak yahut da b) bir önceki stabil versiyonu geri yükleyerek denemeler yapmak sorun çıkaran / çıkaracak bir durum mudur?

3. Üç dahili SATA 2 harddiskim var. Şu anda birisinde Windows XP 32 bit işletim sistemi yüklü. Ancak ileride (üç, dört ay sonra) harddisklerimden diğer ikisine Windows 7 Ultimate 32 bit ve 64 bit işletim sistemi kurmayı düşünüyorum. BIOS güncellemesi gerekli mi? Yahut değilse de performansa bir katkısı oluyor mu?

4. İleride O.C. yapmayı düşünüyorum. Bu anakartın soğutma tertibatına takılmayacak / çarpmayacak üst kalite bir fan... Hangi markayı tavsiye edersiniz?

Şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pekcan Özlü -- 18 Kasım 2009; 22:18:41 >

• aynı karttan kullanıyorum.

sunbeam contact core freezer ı fanı kasanın yukarısına bakacak sekılde taktım. Fan anakartın hiçbir yerine deyemedi. Çok rahat taktım. Fakat soğutucuyu böyle takmak için kasanın yukarısının açık olması ve buraya bir egzos fan takılması gerekiyor.
  • hocam kusura bakmayın 60 sayfada araştıramadığım için buraya yazıyorum, şimdi benim iki sorunum var...

ASUS P5Q
    Birincisi:
    Vista kullanıyorum, adobe autidion 3' ü açmaya çalıştığımda ses kartı sürücüsü direct sound inputu desteklemiyor diyor, yani ses kartından giriş alan hiç bir programı (asio sürücüleri de aynı şekilde) bu yüzden guitar rig3'ü kulllanamıyourm... Daha dün bir kez daha sürücü güncelledim kasımın ilk haftası çıkan sürcüler ile bi değişiklik olmadı. Bunun bir çözümü var mı?

İkincisi:
    Bu anakartta ai nap özelliği var ya onu kapadım hibernate'i kullanıyorum (power tuşuna basarak direk hibernate moduna alıyorum.) AMa gelin görünki, bilgisayar hibernate işlemini tamamlayıp gücü kestikten tam bir saniye sonra, tekrar açılıyor... Bunun çözümü biousun hangi ayarında? Ha ayrıca OC li kullanıyorum işlemciyi ondan olabilir mi?

• Lull_82 arkadaşım çok teşekkürler. Ben de dün akşam mesajı yazdıktan sonra şöyle bir internette gezindim. Şurda http://www.pclabs.com.tr/2008/11/04/islemci-sogutuculari-veritabani/ bir inceleme yapmışlar. Hem de pek çok fanı Asus P5Q Deluxe ile denemişler. Benim kasam (Cooler Master Elite / RC 332) şu anda söylediğiniz şekilde bir kullanım için uygun değilmiş gibi duruyor. Anakartın üzerinde power supply var ve eğer ileride O.C. ve ekran kartı yükseltmesi yaparsam High Power 1200 Watt'a (yani şu ankinden daha da uzun bir güç kaynağına) geçeceğim için çok da uygun bir yöntem olmayacak gibi. Ancak eğer bir gün RC-690'ım olursa tavsiyenizi dinleyeceğim Zaten fanlı bir sistemden gözüm korkmaya başladı. Çok yüskek desibellerde çalıştıklarından bir süre sonra rahatsızlık vereceklermiş gibi duruyor. Fansız bir su soğutma bakacağım. Bir yerde Zalman Reserator marka bir ürün gördüm. Fakat daha araştırmadım. Dediğim gibi en az üç dört ay sonra yapmayı düşünüyorum bu yenilikleri. Bir de CPU'yu fanla soğutmak için (bu tür kasalarda / power supply'si yukarıda olan) tercihim a) pinli değil vidalı bir sisteme sahip b) kasanın arkasındaki egsoz fana üfleme yapan bir ürün olacaktır. Araştırmadım fakat sanki böyle bir ürün yokmuş gibi duruyor.

Hayırlısı...

Şu BIOS update'ini bu aralar yapıp yeni işlemcime geçmek istiyorum. Özelllikle bu konuda yukarıda yazdığım mesajdaki ilk iki soruya dönük olarak yardımcı olabilirseniz arkadaşlar (ve sayın Lull_82) çok sevineceğim. Şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pekcan Özlü -- 19 Kasım 2009; 18:55:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pekcan Özlü

Arkadaşlar merhabalar. Asus P5Q Deluxe anakart kullanıyorum. Q9650 işlemciye geçeceğim. BIOS'u update etmem gerekiyor. Hem update hem de diğer bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım var:

1. Update etmem gereken versiyon 1003. Ancak bunun üzerine pek çok yeni versiyon çıkmış (1406'dan öncesi ve 1406, 1702, 1805, 2001, 2005, 2201, 2301). Acaba en üst versiyonu yüklemem bir stabilite problemine ya da her hangi bir soruna neden olur mu? Bu versiyonlardan birini (özellikle son ikisini) kullananınız varsa bir sorunla karşılaştı mı? Karşılaştı ise problem nedir ve hangi versiyondan hangisine dönüldü?

2. Yukarıdaki BIOS versiyonlarını sırasıyla kurup bir problem çıktığında a) BIOS'u sıfırlayıp tekrardan kurarak yahut da b) bir önceki stabil versiyonu geri yükleyerek denemeler yapmak sorun çıkaran / çıkaracak bir durum mudur?

3. Üç dahili SATA 2 harddiskim var. Şu anda birisinde Windows XP 32 bit işletim sistemi yüklü. Ancak ileride (üç, dört ay sonra) harddisklerimden diğer ikisine Windows 7 Ultimate 32 bit ve 64 bit işletim sistemi kurmayı düşünüyorum. BIOS güncellemesi gerekli mi? Yahut değilse de performansa bir katkısı oluyor mu?

4. İleride O.C. yapmayı düşünüyorum. Bu anakartın soğutma tertibatına takılmayacak / çarpmayacak üst kalite bir fan... Hangi markayı tavsiye edersiniz?

Şimdiden çok teşekkürler...

yazdıklarını kendi kullandığım sisteme göre cevaplayayım asus p5q-e kullanıyorum q9550 ile öncelikle yeni işlemciden dolayı bios update i yaparken desteklen en eski bios sürümünü dene problem ile karşılaşmaz ise üst versiyonları hiç deneme gereksiz güncellemeler stabiletiyi bozabiliyor. Problem ile karşılaşırsan tekrardan yeni biosları denersin(sistem kurulu bir şekilde de yapsan problem olmuyor)bios güncellemelerinden önce ayarlarını bir yere kaydet sıfırlanıyor. Önceki bios versiyonlarına dönmeye herzaman izin vermiyor örneğin 10 tane bios versiyonu çıkmış olsun sende de ensonuncusu kurulu olsun 6 nolu bios a kadar dönmene izin verirken daha öncekilere vermeyebiliyor bende öyle oldu(windows üzerinden denedim sürekli)

şuan bende xp32 bit ve windows7 64 bit kurulu ve kesinlikle windows7 64 bit e geçmeni tavsiye ederim sıkı bir xp kullanıcısı olmama rağmen 3 haftadan beri xp yi açma gereği duymadım ama xp de bulunsun lazım olur. Performans olarak şuan ki sistemim xpden çok daha iyi performans sergiliyor. dual boot işletim sistemi için herahangi bir güncelleme yapman gerekmiyor

ben big typonn kullanıyorum oldukça yüksek bir yapıya sahip şahsen bu kadar büyük bir soğutucu tavsiye etmiyorum özellikle anakarta bağlantı noktaları klips şeklinde ise bunları anakarta montte etmek çok güç olabiliyor bakır yoğuluğu fazla çok fazla geniş olmayan bir soğutucu olabilir araştırmak gerek ama genellik benim kullandığım tarz soğucular piyasada sadee tavsiyem tercih yapman gerekirse mümkünse klipsli değilde vidalı yada daha sağlam monte etmene imkan veren bi soğutucu tercih et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _köle_ -- 20 Kasım 2009; 15:01:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pekcan Özlü

Arkadaşlar merhabalar. Asus P5Q Deluxe anakart kullanıyorum. Q9650 işlemciye geçeceğim. BIOS'u update etmem gerekiyor. Hem update hem de diğer bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım var:

Selamlar tekrardan,

İlk önce şunu sormak istiyorum; neden yükseltmeniz gereken versiyon 1003 ? Ben bu kartın biosu hakkında pek birey bilmiyorum ama neden bu versiyonu yüklemek istediğinizi söylerseniz arkdaşlar daha rahat yardım edebilirler sanırım. Belkide hiç böyle spesifik bir biosa dönemeniz gerekmiyordur, ve sadece biosu en son sürümüne yükseltince bütün sorunlarıız biter.

İkinci olarak; ben anakartı seçmeden önce çok araştırdım. Bende Sunbeam Contact Core eskiden beri vardı. Ona uyacak bir anakrta ihtiyacım vardı. Fanın yukarı bakacak şekilde kesinlikle doğru takıldığını öğrendiğimde hemen yukarı bir fa aldım ve böyle taktım. Riske girmek istemedm. Benim kullandığım soğutucu dediğiniz ve "istemediğiniz" gibi pinli. İlla da vidalı bir soğutucu almak istemenizi anlıyorum. Fakat pinliler de oldukça iyi ve şimdiye kadar hiç problem çıkardıklarını duymadım. Böyle istediğiniz gibi vidalı soğutuculardan çok var. Bence bunları bir araştırınız ilk önce. Çünkü sizin söylediğiniz Zalman su soğutmaya baktım. Oldukça güzel fakat biraz pahalıdır kanımca. Bence ilk önce hava soğutmayı iyi araştırın. Hem çok daha ucuz ve bence oldukça güvenli. Böylece Zalman'a vereceğiniz parayı bir yana koyup, ilerde başka bir bileşen almak için kullanabilirsiniz. Bir de; fanları yüksek hızlarda kullanınca ileride soun yaşabileceğinden çekiniyorsunuz galiba. Ben üç tane fanımı bir yıldır kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bu konuda da araştırırsanız belki fikriniz değişir.

İyi forumlar

• işlemci desteği o versiyondan itibaren geliyordur bende de aynısı oldu
  • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.

"Lull_82" arkadaşım, BIOS yükseltme nedenim; "_köle_" arkadaşımın da belirttiği gibi yeni CPU'mu (Q9650) kullanabilmek. Bkz: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=esOE5RDJVEmQI86w&templete=2

Şu an için BIOS noktasında bir problem yaşamıyorum (versiyon 0803). Yeni işlemci için 1003 versiyonuna geçmem lazım. Ancak Asus'un kendi sitesinde o da kullanımdan kaldırılmış. "BIOS History" 1406'dan başlıyor. Muhtemelen ben de "_köle_" arkadaşımın dediği üzere {öncelikle yeni işlemciden dolayı bios update i yaparken desteklen en eski bios sürümünü dene problem ile karşılaşmaz ise üst versiyonları hiç deneme gereksiz güncellemeler stabiletiyi bozabiliyor} Asus'un destek sitesinde şu anda mevcut, download edilebilen en eski sürüm olan 1406'ya geçeceğim. Aslında 1003'ü internette başka bir yerde buldum ama indirip kullanmak noktasında bir tedirginlik yaşıyorum orijinal sitesi olmadığı için. Asus'un 1406'dan önceki versiyonları sitesinden kaldırmasının, kullanıcılara, "stabil en eski versiyon olarak bunu tavsiye ediyoruz" gibi bir mesajı olabilir mi? Onu da bilemiyorum (Fikri olan?). Ancak tam da bu noktada, yine sormadan edemeyeceğim. Eğer şu andaki en üst sürüm BIOS bir stabilite sorununa neden olmuyorsa ona geçmek isterim. Amacım, bu işi bir deneme tahtasına dönüştürmeden, şu son versiyonları kurup da kullanan (ve dahî o versiyonla O.C. yapmış) arkadaşlar varsa onların tecrübelerinden yardım alarak bir tercih yapmaktır. Fakat -hafızam beni yanıltmıyorsa- bu forumun daha önceki sayfalarında vakt-i zamanında okuduğum bazı mesajlarda -şu anki en üst versiyon değil de- o zamanların son çıkmış versiyonlarının birinde yahut bir kaçında stabilite problemi yaşayan arkadaşlar vardı. Ancak hangi versiyonlardı bir bakmak(m) lazım…

Netice:

a) Biraz daha zamanım olduğu için, öncelikle forumdan Asus P5Q Deluxe’ün BIOS’unun, özellikle, son yahut sondan bir önceki sürümünü kullanan arkadaşlardan bir cevap gelmesini bekleyeceğim.

b) CPU’mu değiştireceğim güne kadar bir cevap gelmez ise “_köle_” arkadaşımın da tavsiyelerini dinleyerek “sürüm 1406”yı bilgisayarıma yükleyeceğim.

BIOS bahsini kapatmadan son bir soru: BIOS'u Asus'un yardımcı programını (Asus Update) kullanarak işletim sistemi üzerinden yüklemekle BIOS üzerinden yüklemek arasında bir fark oluyor mu acaba?

----------------------------

Arkadaşlar soğutma konusundaki tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Tam söylediklerinizle ilgili bir iki şey yazacakken internette gözüme şöyle bir şey takıldı:http://site.hardwarena.com/Corsair-H50-Incelemesi/4.html Ve bir anda -nisbeten- ucuz ve dertsiz bir su soğutmanın cazibesine kapıldım. Makul bir çözüm gibi duruyor. a) Fanı kasanın arkasındaki egsoz fanın yerine takılıyor. b) Fan en fazla 1700 devire çıkıyor. Sessizlik açısından güzel. c) Kasa içerisinde çok büyük bir yer işgal etmeyecek ve d) O.C. ile 3.8 Ghz civarlarına kadar rahat kullanım imkanı sunacakmış gibi duruyor. Ne dersiniz?

NOT: Bu arada verdiğim linkteki site ismi "mesaj ön izlemede" bir türlü çıkmadı. Her ihtimale karşı buraya tam o yıldızlı kısmı, harflerin arasına "-" koyarak tekrardan yazıyorum: h-a-r-d-w-a-r-e-n-a. Bu neden oluyor acaba?

----------------------------

Sayın "_köle_" arkadaşım daha önce hiç 64 bit bir işletim sistemi kullanmadım. Windows 7 (Ultimate) 64 bit baya da yeni bir işletim sistemi. Fakat kesinlikle denemek istiyorum. İnşallah Asus P5Q Deluxe ve diğer bileşen ve programlarla beraber bir problem yaşamadan kurabilirim sistemi. Yalnız hemen olmayacağı aşikâr. Şu tezimi hayırlısıyla bitirip bir vereyim. Bilgisayarla ilgili bütün projelerimi tez sonrasına sakladım inşallah (BIOS yüklemesi ve ardından yapacağım CPU değişimi hariç. Her türlü yardım makbule geçecektir).

BIOS noktasında (hangi sürümü olursa olsun) Asus P5Q Deluxe kullanıcılarının tecrübelerini paylaşmalarını / yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pekcan Özlü -- 22 Kasım 2009; 23:06:18 >

• 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.