Şimdi Ara

Asus P5QL PRO P43 1600 FSB/DDR2 1066 S+GL+RAID+16X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bugün bu ana kartı aldım iyi bir tercih mi işlemcim Intel Core 2 Duo E8400

• almışsın hocam ne diyelim hayırlı olsun
    ama keşke p5ql değil de direk p5q alsaydın, p45 çipset, senin kullandığın p45 in kırpılmışı
  • p45 çipset olursa ne oluyor
  • p5ql pro ile p5q pro farkını söylüyorum ( p5ql olan model a, p5q modele b diyeceğim):

a'da epu 4 var, b'de epu6 var, epu 4 te şunlara müdahale edilebiliyor:
    işlemcinin çektiği güç, ekran kartının çektiği güç(ekran kartı asus ise), hdd nin çektiği güç, fanların çektiği güç/ses. epu6 da bunlara ek olarak ramlere ve çipsete müdahale ediliyor

a, 1066mhz e kadar belleğe kesin destek verirken, b, 1200mhz e kadar destek veriyor
    a'da 4 faz, b'de 8 faz tasarım var
    b'nin soğutması a'ya göre daha iyi(ısı borulu bakır soğutma var)
    b, crossfire destekli
    b'nin bios u daha geniş
    b'nin belli pro özellikleri var(drive expert,ai direct link....)
    b, raid destekli, ayrıca 2 tane farklı yonga tarafından kontrol edilebilen ek sata girişleri var
    b'de ieee çıkış var

hocam üşenmeden karşılaştırdım, inşallah yeterli bilgi edinmişsindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 16 Ağustos 2008; 0:44:49 >

• karşılaştırman iyi olmuş ama ben mesela çoğunun ne işe yaradığını bile bilmiyorum

Demekki fazla para vermeme gerek yok haksızmıyım. Benim tek düşündüğüm e8500 ile 400-450 arası fsb yapabilmek. bunu p43 olanla yapablirmiyimki

p43 ün özelliklerinde 1600mhz demiş. yani 400 fsb. Demekki 400fsb desteği var. Bu da e8500 ü 400x9.5=3.8ghz de çalştırır ki buda bana yeter. Yalnışmı anladım yoksa böylemi. eger boyleyse fazladan para harcamayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenom -- 16 Ağustos 2008; 2:25:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenom

karşılaştırman iyi olmuş ama ben mesela çoğunun ne işe yaradığını bile bilmiyorum

Demekki fazla para vermeme gerek yok haksızmıyım. Benim tek düşündüğüm e8500 ile 400-450 arası fsb yapabilmek. bunu p43 olanla yapablirmiyimki

p43 ün özelliklerinde 1600mhz demiş. yani 400 fsb. Demekki 400fsb desteği var. Bu da e8500 ü 400x9.5=3.8ghz de çalştırır ki buda bana yeter. Yalnışmı anladım yoksa böylemi. eger boyleyse fazladan para harcamayım

p45 de 1600fsb ye direk destek var, p43 te ise 1600fsb ye o.c. ile çıkabilirsin diyor, yani bi bakıma haksızsın
    ama 400-450fsb istiyorsan, 450fsb büyük ihtimalle bu anakart için sınır olacaktır. yinede e8500 ün için 4ghz gücü verir diye düşünüyorum bu anakart
    tabi bi problem daha var, p43 anakartta faz 4 tane, p45 de ise 8 tane, bu sana overclockta kan kaybettirir, işlemciyi yeterince güç ile basleyemezsin

p43, daha çok ufak çaplı sistem kuranlar için bir anakart, p45 ise tam masaüstü bilgisayar isteyenlere yönelik birşey

illa p5q pro alman gerekmiyor, düz p5q da senin isteklerini karşılar, benim tavsiyem bu yöndedir.overclock yapacaksan p43 alma, hayal kırıklığına uğrayabilirsin bence...

• Bendede bu karttan var yeni aldığım E8500 e0 4ghz ye çıkabildim üst değerleri daha denemedim deniyeceğim ama 4 faz olduğu için besleyemicektir yani 4 ghz nin üstüne çıkamıcam hayırlısı askerden sonra bi P5Q pro veya turbo alıcağım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.