Şimdi Ara

Asus P7P55D Pro arızalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: Asus p7p55d pro 1156 pin
    işlemci: intel i5-750 8M cache

Bilgisayar başına oturup, power düğmesine bastığımda statik elektriklenme oldu.
    Pc bir daha açılmadı. Power kablosunu takıp çıkardığımda, herhangi bir işlem yapmadan, fanlar 2 - 3 saniye çalışıp, susuyor.
    Sonrasında ise power düğmesi hiç bir tepki vermiyordu. Anakartın yeşil ışığı yanıyor.

Güç kaynağını dışardan kısa devre yaptırıp çalıştırdık, voltage değerlerini ölçtük. Herhangi bir problem tespit edemedik, sadece 12v olması gereken değerde 11.91v gibi bir değer elde ettik.

Anakart çok ilginç bir şekilde elektiriği hiç bir şey yapmadan fanlara verip sonra susuyor.

Bu bahane ile işlemci ve anakartı değiştirdim, sistemi upgrade etmiş oldum.

Fakat eski anakartım ve işlemcim çöpe gitsin istemiyorum. Bu tip bir arıza giderilebilir mi?
    Sistemi 5-6 senedir kullanıyorum, çokda memnundum. Eğer tamir edilebilirse; 2. bir sistem şeklinde kurmayı düşünüyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
     Asus P7P55D Pro arızalandı

• Muhtemel arıza cpu nun sol tarafında kalan transistörlerde kısa devreye neden oluyor atx 12 v çıkarıp bır daha deneyin start alıcakmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: wistapc

Muhtemel arıza cpu nun sol tarafında kalan transistörlerde kısa devreye neden oluyor atx 12 v çıkarıp bır daha deneyin start alıcakmı

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim, şuan anakart boşta dışarıda, o yüzden herhangi bir müdahale yapamıyorum.
    Aslında biraz yönlendirmeye ihtiyacım var, anakart tamiri mümkünse, 2. bir sistem kurmak istiyorum.
    Memnun olduğum işlemci ve anakartım çöpe atmak istemiyorum.

Zaten hali hazırda anakart ve işlemci aldım.

Şuan boşta, arızalı Asus P7P55D Pro, intel i5 - 750, boş kasa, harddisk ve fanlarım var,

Eğer anakartı tamir ettirebilirsem, ilave parçalar alarak 2. bir pc kurmak istiyorum.
  • Ana kart tamiri elbette mümkün çiplerde sorun olmadığı sürece aslında çiplerin değişimi de mümkün ancak maliyet biraz yüksek o aşamada ne kadar değer ne kadar değmez taktir sizin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.