Merhabalar. Başlıkta belirttiğim problemle karşı karşıyayım. Bundan 1 hafta evvel aynı sorun nedeniyle ASUS P8H67 anakartımı servise yolladım ve ASUS P8P67 LE ile değişim yapıldı. Sorunu kısaca özetlersek, işlemci boşta iken high-pitched noise denilen kulak tırmalayıcı tiz bir ses geliyor anakarttan. Ancak işlemciye yük bindirdiğimizde ses ortadan kayboluyor.(Özellikle oyunlarda ya da Everest ile işlemci stres testi yaparken) Kısa bir araştırma yaptım ve yabancı forumlarda bu anakartla ilgili bu sorunu yaşayan bir hayli fazla insan var. Yaptıkları şey speedstep ve c1e kapatıp işlemci tasarruf moduna geçmeden maksimum gücünde kullanmak. Ancak bu anakartımda bu ayarları bile yapmama rağmen (yüksek performans modu dahil) işlemciyi maks. performans moduna getiremedim. Aynı şekilde bu durumdan da şikayetçi sayısı çok fazla idi yabancı forumlarda. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca bu ses problemi için yaptıklarım aşağıdaki gibi;
Bios Güncel
1- 2 farklı PSU ile denendi. 2 - 2 farklı Ekran kartı ile denendi. 3- Tüm donanımlar tek tek denenip sesin anakarttan geldiği netleştirildi.
Lütfen ses açık bir şekilde ve de 1080P izleyin.
İlk kayıt PC boştayken çekilmiştir ve yük verildiği an ses kesilmektedir