Şimdi Ara

Asus P8Z68-V Pro anakrt virtu problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
5.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada imzana baktımda 2600K 4ghz yazıyor. Ben stok fan ile şu an 4.8ghz de kullanıyorum. Yazık etme işlemciye :D
  • :) işlemciyi alalı daha 3 gün oldu da daha pek üstüne düşemedim. şu an 4.5ghz yapcaz daha bişiler:)
  • İşlemcin iyi ise 1.22v da 4.4ghz yapabilmen lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

İşlemcin iyi ise 1.22v da 4.4ghz yapabilmen lazım..

şu an başladım biraz biraz uğraşmaya 80-85 dereceyi geçmeden nereye kadar götürebilirsem yapıcam bişiler
    1.55 voltda 5.2 yaptı yanlız voltaj otomatikti
    1.45e manuel çekip tekrar deniycem:)
  • 1.4v dene bakalım
  • quote:

1.4v dene bakalım

1.48volt 5.2ghz yemedi voltaj sanırım az geldi ama 1.36da 4.8ghz yapıyor şimdilik bıraktım aksam devam
  • 5.4ghz az önce 1.5v ile denedim tam ss alıyordum BS verdi
  • ben 1.55 ile 5.4ghz'de calıstıramadım:) sanırım ya anakartın senin daha müsait olduğundan yada işlemciden:)

Asus P8Z68-V Pro anakrt virtu problemi

@1.36V == @4.8Ghz == @70derece
    @1.48V == @5.0Ghz == @82derece
    @1.55V == @5.2Ghz == @95derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnZ -- 6 Ağustos 2011; 21:28:19 >

• Çözüm benden olsun arkadaşlar başka hiçbiryerde yok...

1- Bios a gir igpu first e getir. Yani Görüntü ilk olarak entegre gpu dan başlayacak. Anakarta takın HDMI kablonuzu
    2- Güvenli modda PC yi açın ve VIRTU yu kaldırın.
    3- PC yi normal modda başlatın ve VIRTU yu yükleyin restart edin.
    4- HDMI hala anakarta takılı telaşlanmayın virtu control panel yine hata verecek muhim değil zaten virtu aktif ;)
    5- NVIDA Control Paneli açın aşağıdaki gibi VIRTU ablemini görüyorsanız tamamdır.

6- Gelelim bu işlemlerin sağlamasını yapmaya acaba VIRTU aktif mi :D Bunun için DEAD SPACE 2 oyununu full ayarlarda açalım. Şu an görünmüyor ama siz göreceksiniz oyunda iken işaretli alanda VIRTU simgesi olacak. Bu arada HDMI haaala anakarta takılı.

Kahretsin yine ben çözdüm

• İyide o hata çok sinir bozucu bir şey her seferinde onunla uğraşılmaz sonuçta yazılım problemi düzeltilmeli bence.
  • msconfig den başlangıçtan kaldırırsın olur biter :D
  • +abi peki hala anakarta takılı demissin o zaman i-mode'da çalışır. d-mode'a getirmek için bunu ekran kartına taksak hala açık olacak mı? bi de bilgisayarda arka planda çalışan bişey gözüküyor mu bu işlemden sonra? sadece virtu logosu sisteme entegre olmuş olmasın?
  • bu arada asus'a bu sorunla ilgili mail atmıştım cevap geldi. bana anakartımın daha sitesinde olmayan bir versiyonunu yollamışlar (0706). Ancak bu sorunu çözmedi. Ayrıca i-mode'da SLI'ın etkin olmayacagını söylediler. Bende Need for speed'de test ettim dedigin gibi virtu logosu geliyor ancak tek ekran kartını kullanıyor. Nvidia control panel'de SLI aktif gözükmesine rağmen. 3dmark11'de de aynı durum söz konusu. Tek kart kullanan arkadaşlar için durum ne olur bilemem ama lucidlocix maximum grafik performansı icin monitorun harici ekran kartına (d-mode) bağlı olması gerektiğini söylüyor. Alta da gelen mailin bi kopyasını ekledim.

Dear Valued Customer,

Thank you for contacting ASUS Customer Service.

My name is Victor and it's my pleasure to help you with your problem.

Please update this version of the motherboard accessories BIOS, the motherboard BIOS with enhanced hardware compatibility and performance
    After update this BIOS,Please into (BIOS-->Advanced-->System Agent Configuration-->IGPU Multi-Monitor-->Enabled)and setting again!

Note:
    Lucidlogix Virtu functions under the Nvidia SLI Mode only supports D-Mode

• D mode da malesef olmuyor şimdilik bende mail attım lucidlogix e ama tatmin edici bir cevap gelmedi.

işte gelen cvp

I am Aleksey from Lucid, and I will provide you assistance for this case

This message means that internal Virtu config files have been corrupted.

Please just let Virtu restore to default and the problem will be solved

Let me know if there is any additional problem
  • Ben de mesaj yolladım bakalım bana ne cevap verecekler. Bu iş çok canımı sıktı zaten x58'den buna geçince SLI'da %6-7 performans kaybı var bu da çalışmıyor niye aldım o zaman ben bu Z68'i

quote:

To whom it may concern,
    I have bought a new motherboard ASUS P8Z68. When I try to install Virtu, I am getting an error message (Attached file).
    It is an new installed operation system and there shouldn't be anything related with the OS.
    Also there are other people who are experiencing the same problem on different motherboard.
    Such as ASUS Gene-Z or Asrock Z68 Motherboards.
    I did everything and installed it over and over again but i was not be able to start Virtu.

-Tried in both i-mode and d-mode. (i-mode partially works, I see the Virtu logo in games but my system is SLI and it disables one of the graphics cards. So I need d-mode.)
    -I have checked my bios system settings and I have compered it with other systems. (Everything is ok.)
    -I have tried the latest official bios (0606) and a beta bios that has been sent by ASUS Tech Service (0706).
    -I have also tried few Virtu versions. (Including the latest one.)

Here is my system configuration;

CPU: Intel i7 2600K @4.8 GHz
    Motherboard: ASUS P8Z68-V
    Memory: Corsair XMS3 CL9 2x2Gb @1866MHz
    Graphics Cards: ASUS GTX 560 Ti DirectCUII @925/4400 (SLI)
    System Disks: Corsair Force Series 2x40Gb RAID0
    Virtu Version: 1.2.106 (Latest Driver, also tried 1.2.105 and an older version on the ASUS website)
    Graphics Driver: Nvidia 280.26 (Latest Driver, also tried 275.33)

I will appreciate, if you provide me a solution. Thank you for your interest.
    Note: I have added a snapshot of the error message, there is a Turkish part in the message. It is written, "Given key was not on the library".

Regards

• quote:

Çözüm benden olsun arkadaşlar başka hiçbiryerde yok...

1- Bios a gir igpu first e getir. Yani Görüntü ilk olarak entegre gpu dan başlayacak. Anakarta takın HDMI kablonuzu
    2- Güvenli modda PC yi açın ve VIRTU yu kaldırın.
    3- PC yi normal modda başlatın ve VIRTU yu yükleyin restart edin.
    4- HDMI hala anakarta takılı telaşlanmayın virtu control panel yine hata verecek muhim değil zaten virtu aktif ;)
    5- NVIDA Control Paneli açın aşağıdaki gibi VIRTU ablemini görüyorsanız tamamdır.

6- Gelelim bu işlemlerin sağlamasını yapmaya acaba VIRTU aktif mi :D Bunun için DEAD SPACE 2 oyununu full ayarlarda açalım. Şu an görünmüyor ama siz göreceksiniz oyunda iken işaretli alanda VIRTU simgesi olacak. Bu arada HDMI haaala anakarta takılı.

Kahretsin yine ben çözdüm

elinize sağlık süper! bana sistemi incelediklerini geri dönüş yapacaklarını söylediler ama en azından şuan için çözüm bulmuşsun. Küçük bir hatırlatma yapayım bu probleme asus dışındaki virtu kullanan markalarda da raslayan arkadaşlar olmuş sanırım daha çok virtudan kaynaklanan bir durum

• Problem tamamen lucidlogix ten kaynaklı haklısın. Support ekibi ile de ayrıca mail yolu ile irtibat halindeyim. Bana basit adımları anlatmaya çalıştıklarında bana bilmediğim birşey söyleyin dedim ve artık daha teknik yorumlar yapıyorlar :D

Fakat bu çözümü bile şu an kimse bulabilmiş değil. Umarım beni işe alırlar
  • Bende de aynı hata var. Amd kullanıpta hatayı çözen olursa lütfen yardım etsin

Ayrıca Asus gibi sağlam markada böyle hatalar olması çok üzücü. Adamlara öküz gibi para bastık
  • Herkese merhabalar, ASUS'tan söyle bir yanıt geldi. Kısaca özetlemek gerekirse problem yönetici accountu kullanmamaktan kaynaklanıyormuş. Lütfen deneyip geri dönüş ypabilir misiniz ?

Info regarding the Lucid issue.
    Please ask the user to log in as administrator to fix this problem.
    This only happens when the login ID has no administrator rights
    We are checking this with Lucid at the moment, meanwhile please ask the user to use administrator account and use it that way till confirmation from Lucid.
  • IT sektöründe olan biri de bunu farkedemediyse bu adamlar zaman kazanmaktan başka birşey yapmıyor. Admin hakları ile alakası yok Recep bey öyle söyle onlara ;)
    Yeni yama yayınladı Lucidlogix sözde yeni sertifikalar ve Discrete mod a destek sunuyor ama çözüm olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 15 Ağustos 2011; 18:05:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.