Merhaba arakadaşlar, Asus axe7800 router var. Elimde 2 adet asus tuf ax5400 aimesh olarak kullandığım ayrı routerlar var. Asus lyra 3 lü set var. Qos aktif edince asus axe7800 ve üstünün 500 mbit üstüne çıkmadığını fark ettim. Asus tuf ax5400 de 300 mbit Ben wifi de 2.4 gbps lan da 2.5 gbit portu ne için kullanıyorum anlamadım. Qos açamadıktan sonra niye bu routerları aldım onu da anlamıyorum. qos kapatınca 1 gbit oluyor ama ping ler uçuyor. Asus türkiye ile görüştüm kapasiteleri çözüme yetmedi yurt dışı ile görüşün dediler. Asus ürünleri inceleyen insanlar hiç qos açılınca 500 mbit düşer gibi konuları konuşmuyorlar. Asusun sitesin de qos acık hız düşer gibi yazılar yok. Biz nerden bileceğiz bu routerların 1 gbit interneti desteklemediğini? Bu sorunu en kolay nasıl çözerim fikriniz varsa sevinirim. Hepsinden nasıl kurtulabilirim. Tplink mesh sistemine geçmeyi düşünüyorum. |
Asus QOS sorunu
-
-
200mbit üzerinde işlemci yetmiyordur.
Bu bant genişliği için neden qos kullanma ihtiyacınız var?
Qos daha çok düşük hızlar için oluşturulmuştur bir algoritmadır. 200 mbit'e kadar kullanımı ön görüyorlar hatta 100mbit üstünde bile gereksiz deniyor.
-
öncelikle 1gbit hızlar için qos'e ihtiyaç yok deniyor. bunun için forumda bir konu açılabilir. ikinci olarak bu asus, üst düzey modellerde çok hayal kırıklığı yaratıyor görünüyor. bu şekilde serzenişte bulunan asuscular çok görünüyor. üçüncüsü ise okuduğum kadarıyla, asus'un yine bu üst düzey modellerde bant genişliği sınırlayıcı uygulandığında, nat hızıyla bir uyumsuzluk gerçekleşiyor ve hız yarı yarıya düşebiliyor. işlemci sorunu diyen de var ve x86 mimarili çözüme yönelin diyen de var. NanoPi R6S'i önerilerde gördüm şu an. ne qos'miş arkadaş..
-
Qos açınca asus da wifi pingi düşüyor baya düşüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evde iki kişi kullanıyoruz ama dediğim gibi qos açınca wifi ping 20 ms den 2 ile 5 ms düşüyor. Speed test değil cihaza atigim ping. O yüzden bu özelliği kullanmak istiyorum ama mümkün değil sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20ms dediğiniz değer neyi temsil ediyor? Herhangi bir genel IP adresini mi yoksa kullandığınız cihaz ile modem arasındaki süreyi mi?
-
kablolu pc den wifi li bir cihaza ping atmayı kast etmiştim. Yeni gördüm kusura bakmayın.
-
QoS toplam internet hizinizi iyilestiren birsey degil. Varolan bant genisligini kritik uygulamalara gore bolusturen ve ayrilan bant genisligini onceliklere gore duzenleyen bir servis. Diyelimki 10 cihaz internete bagli ve bir makine online oyun oynuyor, bir digeri film izliyor, cogunluk ise zoom toplantisinda. Oncelik is ile ilgili zoom toplantisiysa QoS ile toplam bant genisliginizin oransal ollarak buyuk kismini buna ayirmalisiniz ki diger uygulamalar hizinizi somurup toplantidakilere terler dokturmesin. Dolayisiyla, soru ve QoS'un baglami farkli, QoS'un amaci toplam hizinizdaki artis yada dususe degil ag trafigini verimli kullanmaya yonelik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X